שתף קטע נבחר

 

הוד והדר: 4 מתכונים עם פירות הדר

דג בקראסט תפוזים, פסטה ברוטב לימון ומרווה, קינוח שוקולד עם קלמנטינות וגם עוגת ספוג עם תפוזים כמו של הסבתות: 4 מתכונים שעושים כבוד לפירות ההדר החורפיים

דג בקראסט תפוזים

שף ניר צוק

 

המצרכים ל-4 מנות:

4 פילה בורי, פלמידה או אינטיאס

300 גר' לחם לבן (הלחם לא חייב להיות טרי)

קליפה מגורדת מ-3 תפוזים

2 שיני שום, קצוצות דק

1 כף טימין, קצוץ

מלח - לפי הטעם

פלפל - לפי הטעם

4 כפות שמן זית

  

אופן ההכנה:

  1. מסירים בעזרת סכין משוננת את הקרום מן הלחם ומשאירים את החלק הפנימי בלבד. 
  2. מניחים את הלחם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כרבע שעה, עד לייבוש מוחלט של הלחם. מקררים היטב.
  3. מעבירים את הלחם עם גרידת התפוז, שום, טימין, מלח ופלפל לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. מוסיפים 3-5 כפות שמן זית לתערובת.
  5. מצפים את הדג מהחלק הבשרי (לא עם העור) בתערובת הקראסט. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים בין 7-10 דקות.

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

פסטה "קרועה" ברוטב לימון צהוב ומרווה

רותי קינן

 

לעלי פסטה שנקרעו בצורה ארעית יש קסם מיוחד על הצלחת, והם מקבלים באהבה כל רוטב חלקלק וקטיפתי. אפשר להשתמש בפסטה ביתית שהכנתם לבד (לחרוצים ואוהבי האתגרים), או בעלי לזניה טריים (או מוקפאים), מוכנים. אפשר להשתמש גם בעלי פסטה יבשים, שאותם שוברים לתוך המים.

 

המצרכים (ל-4 - 6 מנות):

500 גר' עלי פסטה טרייה

חופן עלי מרווה

20 גר' חמאה

1 מיכל שמנת לבישול

1/2 כוס מי בישול הפסטה

1 לימון צהוב, פרוס לפרוסות דקיקות

מלח, פלפל

50 גר' גבינת פרמזן מגוררת

להגשה -

קליפה מגוררת מ-1 לימון צהוב

תלתלי גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. קורעים את עלי הפסטה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים לדרגת אל דנטה, או לפי ההוראות שעל האריזה. יש לבחוש את הפסטה בסיר מדי פעם כדי למנוע הידבקות העלים זה לזה. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מחממים בסיר את החמאה ומוסיפים את עלי המרווה ופרוסות הלימון. מטגנים תוך בחישה כדקה ומוסיפים את השמנת ואת מי הבישול. מרתיחים, מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב ברוטב, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרמזן. מקפיצים את הפסטה בפרמזן עד שהיא מכוסה היטב.
  4. מעבירים את הפסטה לקערות הגשה. מפזרים למעלה את קליפת הלימון ותלתלי פרמזן.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

קינוח שוקולד עם קלמנטינות וקרם פרש

שף עומר מילר

 

הפינוק המושלם בחורף. שוקולד נוזלי רותח, ובתוכו שתי הפתעות: ארומה בלתי נגמרת של קלמנטינות, וטבעות קטנות של שוקולד לבן. מעל הכל קרם פרש אלוהי.

 

המצרכים:

100‮‬ גר' חמאה רכה

5‮‬ קלמנטינות

100‮‬ גר' שוקולד מריר

3/4‬ כוס קמח תופח

1/2 כוס‮ ‬שקדים טחונים

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

2‮‬ ביצים 

3 חלמונים (בנוסף על 2 ביצים)

3/4 כוס חלב

100 גר' שוקולד לבן (לא חובה)

‮‬4 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה


סופלה שוקולד וקלמנטינה (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קולפן מגררים קליפה משלוש קלמנטינות, ומפלטים את הקלמנטינה לגמרי (אנחנו רוצים רק את החלק הכתום ללא הלבן).
  2. ‬ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה לתערובת אחידה.
  3. ‬בקערה שמים את הקמח‮, ‬השקדים, ‮‬1/4 כוס סוכר‮, מלח‮, ‬ביצים וחלמונים‮, ‬קליפת קלמנטינות וחלב‮. ‬מערבבים בעזרת מטרפה.
  4. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים לתוך הקערה, ומערבבים. יוצקים לקערות. מוסיפים את השוקולד הלבן אם רוצים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות למשך 17 דקות‮‮. העוגה צריכה להישאר מעט נוזלית במרכז הליבה.
  6. מקרמלים את הסוכר הנותר במחבת, ויוצקים על טבעות הקלמנטינה.
  7. מגישים את העוגה עם כף קרם פרש מעל וקלמנטינה מקורמלת.


עוגת ספוג עם תפוזים

מתכון של הקונדיטורית קרין גורן

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


עוגת ספוג תפוזים, בדיוק כמו של הסבתות, היא תמיד משהו שנעים להתגעגע אליו. אין כמו להכין משהו קל לשתות, לשבת על המרפסת, ולהגיש ליד השתייה פרוסת עוגה כזו, ובמיוחד שאנחנו יודעים כמה קל היה להכין אותה. אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן, שזה גם משהו.

 

המצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר (300 גר')

3/4 כוס שמן

2 תפוזים גדולים לקליפה+מיץ (צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים)

2 כוסות קמח תופח (280 גר')

תרסיס שמן קנולה

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה: 

  1. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית.
  2. מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
  3. מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ (אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים). מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד טעמים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45 דקות, עד להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ברוטב לימון ומרווה. פסטה קרועה
צילום: ירון ברנר
מומלצים