שתף קטע נבחר

 

אבו מאזן: "מקווים שטראמפ יציע פתרון צודק לבעייתנו"

הנשיא הפלסטיני נאם 3 שעות בוועידת הפתח. על פתרון הסכסוך אמר: "הולכים צעד אחר צעד. למי שיש הצעה לנוק אאוט - שיציע". הוא הסביר מדוע הגיע להלוויית פרס, ולמה חשוב לו להמשיך במגעים ישירים עם הציבור בישראל

 

אבו מאזן בוועידת הפתח ברמאללה    (צילום: רויטרס)

אבו מאזן בוועידת הפתח ברמאללה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
שלוש שעות תמימות נמשך היום (ד') נאומו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן בוועידה השביעית של פתח שמתקיימת ברמאללה. בדבריו הוא התייחס בין השאר להסכמי אוסלו ואמר: "הסכם אוסלו הוא הסכם עקרוני. אנחנו לא אומרים שמימשנו את זכות השיבה אך ההסכם פתח את הדרך לכך. 600 אלף פלסטינים ששבו לכאן בזכות אוסלו. אנחנו מתכננים את צעדינו קדימה, הולכים צעד אחר צעד. למי שיש הצעה לנוק אאוט - שיציע אותה. אנחנו שואפים לדבר עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ומקווים שהוא יציע פתרון הגיוני וצודק לבעיה שלנו"

 

אבו מאזן הזכיר את העזרה של הרשות הפלסטינית במאמצים לכיבוי השריפות בישראל לפני כשבוע: "שלחנו את צוותינו לכבות את השריפות. זה דבר הומניטרי ומוסרי. אתמול נתניהו דיבר איתי בטלפון והודה לי על הסיוע בכיבוי השריפות. אמרתי לו 'אל תודה לי. מישהו צריך להיות אחראי ועל המנהיג לקבל החלטות'.כששמעון פרס נפטר הלכתי להלווייתו ואנשים שואלים אותי למה? אני סבור שזה דבר שאנחנו חייבים לעשות. זה לא דבר שגוי".

  

אבו מאזן. "להגיד לעם הישראלי 'אנחנו רוצים שלום. הממשלה שלכם לא'" (צילום: AP) (צילום: AP)
אבו מאזן. "להגיד לעם הישראלי 'אנחנו רוצים שלום. הממשלה שלכם לא'"(צילום: AP)

ועידת הפתח השביעית, היום ברמאללה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ועידת הפתח השביעית, היום ברמאללה(צילום: AFP)

הנשיא הפלסטיני התייחס בדבריו למחלוקות עם העולם הערבי. "ישנן בעיות, אבל אני בטוח שהסוגיה הפלסטינית נמצאת בלבם. ההוכחה לכך היא המשלחות שנמצאות פה איתנו. כואב לנו מאוד על מה שקורה בחלק ממדינות ערב כמו סוריה, עיראק, לוב ותימן. אנחנו לא מתערבים בעניינים האלה. אני בעצמי הייתי פליט בסוריה, אולי אתם יודעים זאת. מה שקורה שם זה לא אביב ערבי, ולא ערבי בכלל. אנחנו נגד קיצוניות ונגד אלימות. נגד הקיצוניות על כל מאפייניה. אנו מבצעים מדיניות זו ברמה המקומית והבינלאומית. דת האיסלאם היא דת האהבה, לכל הקיצונים האלה אין מקום באיסלאם. כאשר היו האירועים בצרפת הייתי הראשון ללכת לשם. הקיצונים (החות'ים בתימן) רוצים לפגוע במכה ובמדינה עם פצצות. יש קווים אדומים שאין לחצות.

 

טראמפ. "שואפים לדבר איתו" (צילום: AP) (צילום: AP)
טראמפ. "שואפים לדבר איתו"(צילום: AP)

"אנחנו נגד הטרור מכל הסוגים וקוראים לשיתוף פעולה עולמי בנושא זה", הוסיף אבו מאזן. "אנחנו מקיימים קשרים בנושא זה עם מספר גדול מאוד של מדינות העולם. אנחנו תומכים בהפיכת המזרח התיכון לאזור נקי מנשק גרעיני ונשק להרג המוני, כפי שיש לישראל".

 

אבו מאזן העביר ביקורת על ההחלטה לבטל את אישור הכניסה לישראל של מוחמד מדני, ראש הוועדה לאינטראקציה עם החברה בישראל. "קיבלנו החלטה שאנחנו רוצים לדבר עם הציבור הישראלי - הערבי והיהודי. החלטנו לפתוח בשיח, ולמה? אנחנו לא רוצים לנטוש אותם. בא שר הביטחון הזה אביגדור ליברמן והגדיר את זה כטרור דיפלומטי. מה זאת אומרת? אלה סתם דיבורים. אנחנו רוצים להגיד לעם הישראלי כולו – 'אנחנו רוצים שלום. הממשלה שלכם לא'. לשם כך פתחנו במגעים האלה. יש לכך חשיבות עצומה. חשוב לשמור על קשר עם אחינו הערבים (אזרחי ישראל) אבל חשוב גם לדבר עם הציבור הישראלי, היהודי, כדי שלא ישמעו את הפרטים רק ממקור אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אבו מאזן בוועידה, היום
צילום: AP
מומלצים