שגב משה מכין קישואים בתנור
השף שגב משה מבשל מהמקום הכי סוער בתל אביב - שוק הכרמל, ומגיש מתכון קליל שכל אחד יכול להכין בזריזות בבית: קישואים בתנור עם עגבניות קצוצות וטונה
פלחים של קישואים אפויים עם עגבניות וטונה
המרכיבים לתבנית משפחתית:
7 קישואים יפים ושמנמנים בגודל אחיד, חתוכים לאורך
1 קופסת עגבניות קצוצות
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
6 שיני שום, חתוכות גס
1/2 כפית פלפל גרוס גס
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף גדושה אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה בשמן
2 כפות שמן זית מעולה
תרסיס שמן זית
מעט גבינת פטה מגוררת
להגשה-
מיץ מלימון טרי
עלים יפים או פרחים למאכל
אופן ההכנה:
- מסדרים את הקישואים, כשהקליפה פונה כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים בתרסיס שמן זית, מלח, קליפת לימון מגוררת, פלפל ושום טרי.
- יוצקים מעל הקישואים עגבניות קצוצות, מפזרים אורגנו יבש ואת הטונה עם השמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
- מוציאים, מפזרים מעל גבינת פטה מגוררת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
- מגישים - סוחטים מעל הקישואים מיץ לימון טרי, מעטרים בפרחי מאכל או בעלים ירוקים ומגישים.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2, במוצאי שבת בשעה 18:00
שף שגב משה
צילום: נועם פריסמן
מומלצים