שתף קטע נבחר
 

שגב משה מכין קישואים בתנור

השף שגב משה מבשל מהמקום הכי סוער בתל אביב - שוק הכרמל, ומגיש מתכון קליל שכל אחד יכול להכין בזריזות בבית: קישואים בתנור עם עגבניות קצוצות וטונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פלחים של קישואים אפויים עם עגבניות וטונה
 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

המרכיבים לתבנית משפחתית:

7 קישואים יפים ושמנמנים בגודל אחיד, חתוכים לאורך

1 קופסת עגבניות קצוצות

5 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

6 שיני שום, חתוכות גס

1/2 כפית פלפל גרוס גס

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כף גדושה אורגנו יבש

4 כפות שמן זית

2 קופסאות טונה בשמן

2 כפות שמן זית מעולה

תרסיס שמן זית

מעט גבינת פטה מגוררת

להגשה- 

מיץ מלימון טרי

עלים יפים או פרחים למאכל

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את הקישואים, כשהקליפה פונה כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים בתרסיס שמן זית, מלח, קליפת לימון מגוררת, פלפל ושום טרי.
  2. יוצקים מעל הקישואים עגבניות קצוצות, מפזרים אורגנו יבש ואת הטונה עם השמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
  3. מוציאים, מפזרים מעל גבינת פטה מגוררת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  4. מגישים - סוחטים מעל הקישואים מיץ לימון טרי, מעטרים בפרחי מאכל או בעלים ירוקים ומגישים.  

 

העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2, במוצאי שבת בשעה 18:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
שף שגב משה
צילום: נועם פריסמן
מומלצים