בלי להיכנע ללחץ: הסודות של מאריכי החיים
הפרק האחרון במסעם של פרופ' רפי קרסו, וחוקר אריכות החיים הבריאה והנטורופת אופיר פוגל, לתוך נבכי אריכות החיים של הקשישים באוקינאווה שביפן. והאם יש קשר לסטרס ולחץ? צפו בפרק המסכם את המסע
הסיבות לאריכות החיים יוצאת הדופן במקומות כמו באוקינאווה שביפן הן רבות. זה לא רק הסיבות הגופניות הברורות כמו תזונה נפלאה, הרגלי אכילה חכמים ופעילות גופנית בכפרים. ישנן כנראה סיבות לא גופניות רבות כמו תמיכה חברתית עמוקה ותחושת המשמעות של כל אדם, בעיקר המבוגרים.
צפו בחלקים הקודמים של המסע:
סביבה או גנטיקה? מה סוד החיים הארוכים של הקשישים ביפן
מה יש בתזונה שלהם שגורם ליפנים להאריך ימים
המזונות שגורמים לתושבי אוקינאווה ביפן להאריך חיים
ביפן נהנים כל שנה מיום לאומי לכבוד מאריכי החיים. יום בו לא עובדים, ועורכים אירועים לכבוד מאריכי החיים בקהילה. יש להם, בעיקר באוקינאווה, קבוצות תמיכה מאוד חזקות, ואם זה לא מספיק – שוטר המקוף (קו-באן), אחראי הקהילה (קו-צ׳ו) או אחות הקהילה (קו-גאן) – ידאגו לצרכיו של כל אדם. בתרבות היפנית ישנן דרכים יעילות להתמודד עם מתח, פילוסופיית חיים אופטימית וחיבור עמוק לטבע.
מי שרוצה ללמוד עוד הרבה על הנושא, מוזמן להשתתף בכנס שייערך לקהל הרחב ב- 16 בדצמבר, 2016 - "אריכות חיים מוצלחת – כשבריאות פוגשת תרבות, כשמדע מעכב הזדקנות"
יש הקושרים את בריאותם גם לאמונה, או אפילו לרמת ההגיינה הגבוהה הנהוגה בתרבות היפנית. בסרטון הבא ננסה לתת במה לסיבות הלא גופניות שיתכן וקשורות באריכות חיים בריאה. פרופ׳ קרסו ידבר על חשיבות האמונה, ואנו ננסה להסביר את "פינות השקט".
אותם מקומות בהם האדם היפני הולך ללמוד קראטה (שהומצא באוקינאווה), טקס תה, קאליגרפיה ועוד פעילויות המאפשרות להתמודד טוב יותר עם הלחצים וקשיי היומיום. מושג נוסף שנציג הוא ״מרחב אישי בטוח״. ביפן מאוד נקי ומסודר, לא דוחפים ואף אחד לא ייצמד אליך בתור. יש הרבה כבוד בין אדם לרעהו, אין כמעט אלימות פיזית ויעזרו לך – גם כאדם זר – ברוחב לב לכל דבר כמעט.
צפו בחלק הרביעי של המסע: