שתף קטע נבחר

 

"הנעדרת": מתח, דרמה וכל מה שצריך בסדרה

העונה השנייה של הסדרה הבריטית לא נופלת מקודמתה - אך מדובר בסיפור חדש עם קאסט שחקנים אחר ומשובח לא פחות. המסתורין, הדרמה והעלילה המורכבת עדיין שם. מומלץ לצפות ברצף

בוגרי העונה הראשונה של "הנעדר" מבית BBC one כבר מכירים את הריטואל: זינוקים לעבר וחזרות להווה, מעברים מהירים משפה לשפה (צרפתית, אנגלית, גרמנית), דילוגים בין מדינות ולאומים. אם חברת התעופה הלאומית מתעקשת לקרקע אותנו, לפחות הטלוויזיה לא מפסיקה להחתים דרכון.

 

דילוג בין זמנים הפך לכלי חביב על יוצרים בתור הזהב הנוכחי של הטלוויזיה. "הנעדרת", עונתה השנייה של הסדרה הבריטית שעלתה ב-yes ובסלקום TV, עושה שימוש כמעט מופרז בכלי הזה, כשהיא מקפצת בין שנת 2003 לשנת 2014 להווה, ומשאירה את הצופה לאחוז בחבל משלושת קצותיו בניסיון להשלים את הפערים.

 

הטריילר של הסדרה

הטריילר של הסדרה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ביקורות טלוויזיה נוספות:

"בנות גילמור": איבדו את הרגש

"סיבה למסיבה": יש סיבה, לא מסיבה

"אורי ואלה": לצחוק בלב שבור

 

הפעם זאת אליס וובסטר שחוזרת אחרי 11 שנים של היעדרות, ומעוררת שדים מתחת לפני השטח. לזכות היוצרים יאמר שהם לפחות טרחו להחליף לדמויות תספורות כדי להקל על האבחנה בין הזמנים. אם המשפחה, ג'מה, עברה משיער ארוך לקארה, מתיו, האח, עבר משיער קצוץ לסקין האד, סרג'נט סטון עברה משיער אסוף לפזור, הבלש באפטיסט הולך על נשירה כללית והאבא, סם, נאלץ להסכין עם צלקת ענקית שנגרמה בשריפה מסתורית בין 2014 והווה. בהמשך יתרמו דמויות נוספות את הפריזורה שלהן לטובת הצופה המבולבל.

 

בידיים הלא נכונות עלול שילוב של זמנים ליצור עומק מדומה ולא מספק. הצופה מבין מה קרה בעבר, מבין מהי הנקודה הנוכחית, והיעדר ההתפתחויות שהביאו אותו עד הלום מייצר אווירה של מסתורין, אבל כשמסתורין תפל נמס, הוא לא משאיר אחריו שום שריד. מה גם שפרימה לא נכונה של העלילה עלולה להקשות על הצופה לעקוב אחריה ולהרחיק אותו מהדמויות. זה לא המקרה. "הנעדרת" שולטת במינונים ובקצב. היא מטפטפת את ההתפתחויות באיטיות שמתאימה לפרקים בני שעה, אבל מצד שני מפצה ובגדול בצד הרגשי של הדרמה.

 

מטפטפת את העלילה. "הנעדרת" (צילום: BBC) (צילום: BBC)
מטפטפת את העלילה. "הנעדרת"(צילום: BBC)
 

אני יודעת, רבים מאיתנו נכוו בעבר מסדרות דומות, שהעונה השנייה שלהם התרסקה אחרי עונה ראשונה מופתית (אוקי, על מי אני עובדת. "בלש אמיתי", אני מסתכלת עלייך). "הנעדר" מתבססת על מבנה דומה (חקירה של פשע מהעבר, מעבר בין זמנים, שמונה פרקים בני שעה וסיפור שונה בכל עונה) אבל מהפרק הראשון של העונה השנייה (וגם מאלה שבאים אחריו) עולה שהיא לא נופלת מזו שקדמה לה, ומפליאה שוב באותו שילוב מופתי בין כמה רבדים. דרמת יחסים רגשית, ריאליסטית מאוד, משולבת בסיפור בלשי מותח. ולא מדובר בקביים אלא להיפך, בשתי מהויות שהיו יכולות לעמוד כל אחת בפני עצמה.

 

גם ההחלטה להעניק לכל עונה סיפור משלה, שהיא על פניו הבחירה הפחות קלה מבחינת גיוס מחודש של הצופה לסיפור, משתלמת בסופו של דבר. היא זאת שמאפשרת לסדרה לשמור על רמה גבוהה ולא למתוח את העלילה הראשונית לחינם, אלא לנוע עם סיפור רענן וקאסט חדש.

 

 (צילום: BBC) (צילום: BBC)
(צילום: BBC)
 

ג'יימס נסביט, שהוביל את העונה הקודמת בתפקיד האב שבנו נחטף והוא יוצא לחפש אחריו, נחשב לאחד העוגנים המשמעותיים שלה, אבל הקאסט של העונה הזאת מבריק לא פחות - עם דיוויד מוריסי ("המתים המהלכים"), קיילי האווס המעולה ("הנוקמים") ות'אקי קיירו (הבלש באפטיסט), שהוא היחיד שממשיך מהעונה הקודמת.

 

פרק או שניים אל תוך העונה השנייה וגם אתם תנתבו את מכונת הזמן הטלוויזיונית שלכם בבטחה. בעיקר אם תצפו בכולם ברצף, כי תכלס, בסדרות מהסוג הזה שדורשות כל כך הרבה ריכוז וזיכרון לפרטים, המתנה של שבוע בין פרק לפרק הופכת לבלתי נסבלת. בואו נתעורר ונריח את הבינג'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: BBC
"הנעדרת". שילוב מופתי בין כמה רבדים
צילום: BBC
לאתר ההטבות
מומלצים