הפיראטים באיסלנד קיבלו מנדט להרכיב ממשלה
המפלגה האנטי-ממסדית, שהגיעה שלישית בבחירות, תנסה להקים קואליציה אחרי ששתי המפלגות הגדולות כשלו. "אופטימית שנמצא דרך לעבוד יחד", אמרה ראש המפלגה בתום פגישה עם הנשיא
איסלנד ערכה בחירות בזק ב-29 באוקטובר שבהו לא זכתה אף אחד משבע המפלגות ברוב מוחלט שיבטיח לה את השלטון. מפלגת העצמאות השמרנית, שקיבלה את מספר הקולות הגבוה ביותר, ניסתה לאחר הבחירות להקים ממשלה עם מפלגת ימין-מרכז ליברלית שנקראת מפלגת הרפורמה, ועם מפלגת המרכז "עתיד מזהיר". המפלגות לא הצליחו למצוא שפה משותפת במגוון נושאים, בהם היחסים עם האיחוד האירופי, רפורמה במוסדות המדינה - וגם דיג.
לאחר מכן קרא הנשיא יוהנסון למפלגה השנייה בגודלה, מפלגת הירוקים מגוש השמאל, לנסות להקים ממשלה. מפלגת הירוקים ניסתה לבנות קואליציה בת חמש מפלגות, מהמרכז-ימין ועד השמאל הקיצוני. הצדדים לא הצליחו להגיע להסכמות, בין השאר בנושא מיסוי, והשיחות קרסו בסוף נובמבר.
אז אפשר הנשיא למפלגות לערוך שיחות בלתי-רשמיות, שהובילו את מפלגת העצמאות ואת מפלגת הירוקים לדון על רוטציה בשלטון. הפערים הגדולים ממילא בין המפלגות הביאו את הצדדים למבוי סתום.
כעת תולה הנשיא תקוות במפלגת הפיראטים, שהגיעה שלישית בבחירות, ומקווה שהיא תצליח להקים ממשלה. מדובר בצעד נועז, והצלחת המהלך אינה מובטחת. "אני אופטימית שנמצא דרך לעבוד יחד", אמרה ראש המפלגה יונסדוטיר.
פרשת מסמכי פנמה שנחשפה באפריל הובילה להתפטרותו של ראש הממשלה סיגמונדור דויד גונלאוגסון ובמדינה הוחלט ללכת לבחירות. השחיתות שבה היה מעורב הנשיא, שנחשפה בהדלפת הענק, גרמה למפלגת הפיראטים להתחזק ולאיסלנדים לרצות שינוי של ממש במפה הפוליטית. המפלגה הבטיחה במהלך הקמפיין לבצע רפורמות קיצוניות במוסדות המדינה ולהגדיל את השקיפות. היא אמנם הובילה בסקרים רבים אך לבסוף זכתה רק ב-14.5%.