הילד מתקשה בקריאה? שלבו דגים שומניים בתפריט
מחקר חדש: ילדים שאוכלים דגים שומניים המכילים אומגה 3 יקראו טוב יותר מילדים שאינם צורכים דגים אלה. החוקר: "דגים ומאכלי ים כמו סלמון, טונה וסרדינים הם המקור הטוב ביותר שממנו ניתן לקבל את חומצת השומן"
ילדים שאוכלים דגים שומניים יקראו טוב יותר מילדים שאינם צורכים דגים אלה. כך עולה ממחקר שנערך במרכז הנוירופסיכיאטרי "גילברג" שבאוניברסיטת גוטברג, שוודיה. המחקר בחן ילדים בני 9־10 במשך שישה חודשים.
לפני תחילת המחקר נעשתה הערכה לגבי יכולות הקריאה של כלל הילדים. בשלב הראשון של המחקר, שנמשך שלושה חודשים, קיבלו מחצית מהילדים תוספים של אומגה 3 ו־6, ומחציתם קיבלו פלסבו. נמצא שהילדים שנטלו את תוספי האומגה הראו שיפור של 64% בהבנת הקריאה לעומת הילדים שנטלו פלסבו. כמו כן, הם הצליחו לפצח מילים ב־10% מהר יותר מהילדים בקבוצת הפלסבו. גם הניתוח הוויזואלי שלהם היה טוב יותר בצורה משמעותית.
בשלב השני של המחקר ניתנו לכלל הילדים תוספים של אומגה לשלושה חודשים. כאן נראה שיפור גם אצל הילדים שהשתייכו לקבוצת הפלסבו והתחילו ליטול אומגה.
ד"ר אלכס ריצ'רדסון, חוקר מאוניברסיטת אוקספורד, ממליץ להורים לתת לילדיהם תוספי אומגה 3: "יש להעלות את המודעות לחשיבות של אומגה 3 בקרב הורים, מורים והצוות הרפואי. דגים ומאכלי ים הם המקור הטוב ביותר שממנו ניתן לקבל את חומצת השומן. כל דג שהוא יכול לתרום, אך הדגים השמנוניים כמו סלמון, טונה, הרינג, מקרל וסרדינים מכילים את הרמה הגבוהה ביותר של אומגה 3. אם הילדים לא צורכים דגים, ניתן לתת להם תוספים של אומגה 3".
משרד הבריאות הבריטי ממליץ על צריכת דגים פעמיים בשבוע, כאשר מנה אחת אמורה להכיל דגים שמנוניים. מחקרים קודמים הראו שצריכת אומגה 3 ו־6 אצל ילדים מיטיבה עם ילדים הסובלים מבעיות קשב וקריאה. אולם המחקר האחרון מצא שהיתרונות נצפים גם בקרב ילדים שאינם סובלים מבעיות אלה.
הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"