שתף קטע נבחר

 

כרטיס אדום: 4 מתכונים עם תותים

לא רק עם קצפת: הטמפרטורות ירדו, והפרי הכי סקסי בגינה קפץ לביקור טעים במיוחד - קבלו 4 מתכונים אדומים עם תות שדה

סלט אנדיב עם קרם גבינה כחולה ותותים

מתכון של עובד אלפיה, שף מלון דן תל אביב

 

הטעם העז של הגבינה הכחולה משתדך כאן לרצועות אנדיב מרירות, שמקבלות חיזוק של תותים מתוקים וחמצמצים.

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)

המצרכים (ל-6 מנות):

3 ראשי אנדיב, פרוסים דק לרוחב

1 חבילה לבבות חסה קיסר, קרועים ביד

1 בצל אדום קטן, פרוס דק לרוחב

לוויניגרט -

1.5 כוסות מיץ תפוחים

1/4 כוס מיץ תפוזים או ליים, סחוט טרי

4-5 כפיות ריבה

2 כפות שמן שומשום

1 פלפל אדום חריף, קלוי ומנוקה מגרעינים ומרצועות לבנות

1 שן שום, כתושה

2 כפות רוטב סויה

להגשה -

2-2.5 כוסות גרם תותים, חצויים לאורך

1/2 כוס גרם אגוזי לוז, לא קלויים

200 גרם גבינה כחולה טחונה

100 מ"ל שמנת

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים ויניגרט: יוצקים את המיצים לסיר, ומצמצים על אש בינונית עד לרבע כמות. טוחנים יחד שאר המרכיבים. מערבבים בקערת ערבוב יחד עם מרכיבי הסלט.
  2. הגשה: טוחנים את הגבינה, ומערבבים עם השמנת. מסדרים את הקרם על צלחת הגשה שטוחה, בדומה לחומוס, ומוסיפים מעל את הסלט. מפזרים מעל תותים ואגוזים ומגישים מיד.

 

מרק תותים וכוסברה

מתכון של השף יוסי שטרית  

 

המצרכים (ל-2 מנות): 

1/2 ק"ג תות שדה

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל

3 כפות חומץ טבעי

3 כפות מיץ לימון טרי

להגשה -

חופן תותים פרוסים

חופן כוסברה, חתוכה גס

חופן עירית, קצוצה

2 צנוניות, פרוסות דק

1 כף גבינת פרמזן מגולפת, או מגוררת


(צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים יחד את כל מרכיבי המרק, מלבד השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים בזילוף איטי את השמן, תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומסדרים מעל פרוסות תותים, צנונית, פרמזן, עירית וכוסברה.
  4. ניתן להזליף עוד קצת שמן ולהגיש צונן.


מילקי תותים ושוקולד לבן

מתכון של מקס ברנר

 

המצרכים (למנה אחת):

לגנאש שוקולד לבן -

200 מ"ל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד לבן

לרוטב שוקולד חלב חם -

100 גר' שוקולד חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה -

1/2 כף שברי שוקולד חלב

4 תותים טריים, חתוכים לרבעים

50 גר' קצפת

1 כף כדורי וופל, מצופים שוקולד חלב של מקס ברנר

 (צילום: גדי אהד) (צילום: גדי אהד)
(צילום: גדי אהד)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את גנאש השוקולד הלבן - מבשלים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים. שומרים בקירור עד לקבלת מרקם סמיך ומרוכז. 
  2. מכינים את רוטב השוקולד - בקערה מבשלים 100 מ"ל שמנת עד לרתיחה, ומוסיפים 100 גר' שוקולד חלב עד לקבלת מרקם נוזלי. מעבירים את הרוטב למבחנה או לצ'ייסר, ושומרים חם עד להגשה.
  3. הגשה - שמים בצנצנת זכוכית שקופה או כוס של 150 מ"ל כף מגנאש השוקולד הלבן, עליו מפזרים את התותים החתוכים ואת שברי השוקולד ומקשטים בקצפת. שמים כף כדורי וופל מצופים שוקולד, ומגישים עם מבחנה/צ'ייסר של רוטב שוקולד חלב חם וטאפס של כדורי וופל מצופים שוקולד.

קראמבל תותים עם שקדים

מתכון של מיכל וקסמן


המצרכים:

למילוי -

500 גר' תותים קטנים, בשלים ומוצקים

50 גר' סוכר לבן (בערך 1/4 כוס)

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

לציפוי -

1 כוס קמח רגיל

100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

100 גר' שבבי שקדים מולבנים

100 גר' סוכר חום גס (בערך 1/2 כוס)

להגשה -

קרם פרש מגביע אחד של שמנת חמוצה (ראו במתכון הראשון לעיל) או 1 גביע שמנת של פעם



 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את התותים מעלים. מסדרים אותם בתבנית פיירקס או תבנית פאי שמכילה אותם בשכבה אחת. בוזקים על התותים סוכר לבן ומיץ לימון ומנערים מעט את התבנית עד לקבלת כיסוי אחיד.

2. מכינים את הציפוי - בקערה גדולה ויציבה מניחים את הקמח. מוסיפים את קוביות החמאה. בעזרת אצבע ואגודל, משפשפים את קוביות החמאה לתוך הקמח עד שנוצרים פירורים גסים וחיוורים. התנועה היא תנועה של שפשוף ולא של לישה, אחרת ייווצר בצק במקום פירורים.
3. כשהקמח והחמאה הופכים לפירורים, מוסיפים את שבבי השקדים והסוכר החום ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים, בתנועות ניעור והקפצה.

מפזרים את הציפוי מעל התותים שבתבנית כך שיהיו מכוסים באופן אחיד. מהדקים את הפירורים בעדינות כלפי התותים.

4. אופים במשך כחצי שעה עד שהציפוי משחים ומיץ ורדרד מבעבע מתוכו. כשהקראמבל מוכן נותנים לו לנוח עשר דקות לספיגת נוזלים. מגישים חמים עם שמנת או קרם פרש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
מתכונים עם תותים
צילום: דלית שחם
מומלצים