שתף קטע נבחר
 

לייזר מול לווייני קמיקזה: ארה"ב נערכת למלחמת חלל

מתקפת סייבר רוסית או סינית על לווייני ארה"ב תגרום להשבתת האינטרנט, הסלולר, הטלוויזיה ומערכת הבנקאות ולאובדן קשר עם טייסים ומל"טים. האמריקנים מתכוננים, אבל הדרך לפיתוח נשק ארוכה: "האם הלוויינים מוגנים? לא"

לוויינים, טילים, גשושיות. בעשרות השנים האחרונות משקיעות המעצמות הון כדי לחקור את החלל, אך המרוץ הזה לא לווה עד כה בעימותים ישירים. אבל בזמן שהיריבות של ארצות הברית מפתחות כלי נשק שיכולים להגיע אל מחוץ לאטמוספירה, נאלץ הצבא האמריקני להתכונן לעתיד העגום של מלחמה בחלל.

 

הלייזר של הצי: אחת התשובות האמריקניות

הלייזר של הצי: אחת התשובות האמריקניות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כיום, ארצות הברית תלויה בחלל יותר מכל מדינה אחרת. בכתבה נרחבת ב-CNN פורט תרחיש האימים האמריקני - מעצמה יריבה פותחת במתקפת סייבר על תשתיות חשובות ומשביתה ומשמידה את הלוויינים האמריקנים בחלל, ובכך גורמת להשבתת רשתות הטלוויזיה והרשתות הסלולריות, וכן להאטה נרחבת באינטרנט, שמובילה בסופו של דבר להשבתה כוללת.

 

וזו רק ההתחלה. עקב התלות הגדולה בצייני זמן מלווייני GPS, יוקפאו במקרה כזה מיידית גם המסחר בשווקי המניות, ההעברות הבנקאיות וגם מערכת הרמזורים והרכבות. הטייסים יאבדו את הקשר עם הקרקע, לא יידעו מה מיקומם ולא יהיו להם נתוני מזג אוויר מלוויינים שיזהירו אותם מפני סערות.

 

בצבא האמריקני טייסים יאבדו בתרחיש כזה קשר עם מל"טים חמושים, פצצות חכמות יהפכו לטיפשות, לא ניתן יהיה לשגר טילים וארצות הברית תאבד אפשרות להתרעה מפני מתקפה גרעינית. בנוסף, מנהיגי העולם לא יוכלו לתקשר ביניהם בשיחות ביניבשתיות.

רכב החלל X-37B. יוכל לשמש גם כנשק (צילום: AP) (צילום: AP)
רכב החלל X-37B. יוכל לשמש גם כנשק(צילום: AP)

טוויטר בוול סטריט. האינטרנט ישותק, גם הבורסה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טוויטר בוול סטריט. האינטרנט ישותק, גם הבורסה(צילום: AFP)

טייסים לא יוכלו לקבל מפות חיזוי מזג אוויר (צילום: רויטרס, NASA) (צילום: רויטרס, NASA)
טייסים לא יוכלו לקבל מפות חיזוי מזג אוויר(צילום: רויטרס, NASA)

"יש תמריץ לקחת את זה מאיתנו", אמר ל-CNN פטר סינגר, שמייעץ למשרד ההגנה בנוגע לאיומים בגזרת החלל. סינגר מתאר בספר שהוציא תרחיש של מלחמת חלל: "זה אומר שאם יש עימות בכדור הארץ, הוא כמעט בוודאות יתחיל עם סוג של עימות בחלל".

 

היריבות העיקריות של ארצות הברית בחלל הן כצפוי רוסיה וסין. הרוסים הציבו בחלל את לווייני "קוסמוס 2499", שיכולים להפוך ללווייני קמיקזה – לאגף לוויינים אמריקנים וכך להשמיד אותם. סין שיגרה את "שיאן", המצויד בזרוע לופת שיכולה להסיט לוויינים יריבים ממסלולם. "יש לנו מודיעין טוב מאוד, ואנחנו יכולים לראות את האיומים שנבנים", צוטט בכתבה גנרל ג'ון הייטן, ראש הפיקוד האסטרטגי של ארצות הברית. "לכן, אנחנו מפתחים יכולים כדי להגן על עצמו. זה באמת כל כך פשוט".

 

פיקוד החלל בחיל האוויר האמריקני הוקם ב-1982, וכיום יש בו 38 אלף עובדים. אחת היחידות שלו היא זרוע החלל ה-50, צוות של יותר מ-8,000 איש שאחראי על מעקב על הלוויינים של ארצות הברית וצבאות זרים. בינתיים, אותם לוחמי חלל הם לא יותר מצופים, שיכולים לעקוב אחרי שדה הקרב החדש בחלל, מבלי יכולת להגיב.

 

"הלוויינים נבנו לפני 15 שנה, ושוגרו בעידן שבו לא איומים", אמר ל-CNN בכיר הצבא האמריקני דיוויד באק. "אתם יכולים לדמיין פיתוח מטוס תדלוק או מטוס קרב, בלי יכולות הגנה? אז הלוויינים שלנו בסכנה, והתשתיות הקרקעיות שלנו בסכנה. ואנחנו עובדים קשה כדי להבטיח שנוכל להגן עליהם".

הלייזר האמריקני. מוצב במפרץ הפרסי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הלייזר האמריקני. מוצב במפרץ הפרסי(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מל"ט החלל הסודי X-37B. כבר הוטס כמה פעמים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מל"ט החלל הסודי X-37B. כבר הוטס כמה פעמים(צילום: AFP)

בינתיים, כלי נשק כאלה הם רק תיאורטיים. אבל ארצות הברית מפתחת בשקט יכולות מתקדמות שעשויות בעתיד להגן או לתקוף בחלל. זה כולל את מערכת הלייזר של הצי האמריקני, הלייזר המבצעי הראשון שמוצב כעת במפרץ הפרסי, על ספינת הקרב USS Ponce. זה כולל גם את ה-X-37B, מל"ט חלל סודי שדומה למעבורת חלל ללא חלונות וקוקפיט שכבר הוטס כמה פעמים – ויש הסבורים שיוכל לשמש גם כנשק.

 

אבל לשאלה אם ארצות הברית מפתחת מהר מספיק את התגובות לאיומי החלל מצד רוסיה וסין, עונה גנרל וויליאם שלטון, לשעבר ראש הזרוע החלל, יש תשובה ברורה - ולא אופטימית. "אני חושב שהתשובה היא לא", הוא אמר ל-CNN. "האם אנחנו מספקים הגנה פעילה ללוויינים? התשובה היא לא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ESA
הלוויינים האמריקנים חסרי הגנה
צילום: ESA
מומלצים