שתף קטע נבחר

 

המורים לא בביה"ס: נעדרו 7.6 מיליון שעות בשנה

זינוק בשעות היעדרות עובדי ההוראה בשנים האחרונות: מורה ביסודי נעדר כ-80 שעות בממוצע, נשים נעדרות יותר מגברים. ככל שהמורה מבוגר יותר הוא דווקא נוכח יותר. דו"ח הלמ"ס על חיסורי המורים והגננות במערכת החינוך

תרגיל עם נעלמים: עובדי ההוראה בישראל נעדרו השנה 7.6 מיליון שעות מבתי הספר והגנים. כך עולה מדו"ח שפרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בעלייה של 46% לעומת שעות ההיעדרות בשנת 2009.


על פי הנתונים של הלמ"ס, בחינוך הקדם יסודי (גני ילדים) היקף ההיעדרויות של עובדי ההוראה גבוה מזה של העובדים בחינוך היסודי וחטיבות הביניים. ממוצע שעות ההיעדרות השנתי בחינוך הקדם יסודי היה כ-104 שעות בממוצע לעובד, לעומת כ-80 שעות בחינוך היסודי וכ-58 שעות בחטיבות הביניים.

 

בחינוך הממלכתי נרשמו הכי פחות היעדרויות בקרב המורים, כ-72 שעות בממוצע. זאת לעומת כ-80 שעות בממוצע בחינוך הממלכתי-דתי וכ-86 שעות בחינוך הממלכתי-ערבי.


בהשוואה בין עובדי הוראה משני המינים עולה הנתון שלפיו נשים נעדרות יותר מגברים. בשנת 2016 העובדות נעדרו כ-76 שעות בממוצע, לעומת כ-48 שעות שנעדרו הגברים. קצב גידול ההיעדרויות אצל הנשים עולה על זה של הגברים – 1.8% לעומת 0.2%.

 

גם השוואה בין עובדים צעירים, עד גיל 40, לאלו המבוגרים מהם מראה פער גדול. בשנה האחרונה עובדי ההוראה הצעירים נעדרו בממוצע כ-93 שעות, לעומת כ-54 שעות בקרב המבוגרים. בנוסף, על פי הדו"ח בעלי תואר ראשון נעדרים יותר מבעלי תואר שני ומעלה.

 

פילוח נוסף של הלמ"ס העלה כי מי שעובד יותר שעות נעדר יותר. עובדי הוראה שעבדו 1-10 שעות בשבוע נעדרו כ-70 שעות במהלך השנה, לעומת כ-90 שעות בממוצע שנעדרו מי שעבדו 21-30 שעות בממוצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המורים בפעולה. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים