שתף קטע נבחר

 

לביבות מטוגנות: 2 מתכונים מנצחים

בואו נודה: החלק המגרה באמת בחנוכה זה בכלל לא הסופגניות - שני מתכונים ללביבות מטוגנות

לביבות קישואים

המצרכים (ל-30-40 יחידות):

4 קישואים

50 גרם גבינה מלוחה (פטה או בולגרית)

3 כפות פירורי לחם

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

מעט שמן קנולה

להגשה - 1 כף שמנת חמוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

המצרכים:

אופן ההכנה:

  1. סוחטים את הקישואים, ומערבבים בקערה עם הגבינה המלוחה, פירורי הלחם, הביצים והשמנת המתוקה, ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים במחבת גדולה שמן קנולה. במצקת לוקחים כף מהתערובת, מניחים בתוך השמן, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  3. מוציאים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג, ומצננים. מגישים עם שמנת חמוצה.

 

לביבות תפוח אדמה ובטטה

המצרכים (ל-30-40 יחידות):

2 בצלים

3 תפוחי אדמה

1 בטטה

2 ביצים

3 כפות קמח

שמן לטיגון

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל דק ושמים בקערה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה ומגררים בפומפיה.
  3. סוחטים את התערובת בין הידיים עד שיוצאים כל הנוזלים ומעבירים לקערה עם הבצל.
  4. מוסיפים את הביצים ואת הקמח, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים לביבות עד להזהבה, משני הצדדים.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים.

 

כלים: "גולף & קו", מתכונים: דנה ברזק, סטיילינג: נועה קנריק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
לביבות מטוגנות
צילום: אלון מסיקה
מומלצים