לביבות מטוגנות: 2 מתכונים מנצחים
בואו נודה: החלק המגרה באמת בחנוכה זה בכלל לא הסופגניות - שני מתכונים ללביבות מטוגנות
לביבות קישואים
המצרכים (ל-30-40 יחידות):4 קישואים
50 גרם גבינה מלוחה (פטה או בולגרית)
3 כפות פירורי לחם
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
מעט שמן קנולה
להגשה - 1 כף שמנת חמוצה
המצרכים:
אופן ההכנה:
- סוחטים את הקישואים, ומערבבים בקערה עם הגבינה המלוחה, פירורי הלחם, הביצים והשמנת המתוקה, ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים במחבת גדולה שמן קנולה. במצקת לוקחים כף מהתערובת, מניחים בתוך השמן, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מוציאים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג, ומצננים. מגישים עם שמנת חמוצה.
לביבות תפוח אדמה ובטטה
המצרכים (ל-30-40 יחידות):2 בצלים
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
2 ביצים
3 כפות קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל דק ושמים בקערה.
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטה ומגררים בפומפיה.
- סוחטים את התערובת בין הידיים עד שיוצאים כל הנוזלים ומעבירים לקערה עם הבצל.
- מוסיפים את הביצים ואת הקמח, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
- מחממים מחבת רחבה עם שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים לביבות עד להזהבה, משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים.
כלים: "גולף & קו", מתכונים: דנה ברזק, סטיילינג: נועה קנריק
לביבות מטוגנות
צילום: אלון מסיקה
מומלצים