שתף קטע נבחר

 

גרמניה סוערת: מהגר אנס סטודנטית ורצח אותה

גל נוסף של ביקורת נגד אנגלה מרקל בעקבות מעצרו של מבקש מקלט אפגני שחשוד שאנס ורצח את מריה בת ה-19, שגופתה נמצאה בנהר. הממשלה קראה שלא לנצל את המקרה למטרות פוליטיות. בימין הקיצוני ובמשטרה מגיבים בזעם: "זאת התוצאה של הגירה חסרת שליטה"

ממשלת גרמניה קראה היום (ב') להרגעת הרוחות בעקבות חקירה שבה מעורב מבקש מקלט אפגני שחשוד שאנס סטודנטית ורצח אותה. אחרי מעצרו ביום שישי החל גל נוסף של ביקורת על מדיניות קליטת הפליטים הליברלית של הקנצלרית אנגלה מרקל. הממשלה קראה לגופי הימין במדינה שלא לנצל את המקרה כדי לגרוף רווח פוליטי.

 

מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה", שמתנגדת להגירה, אמרה כי הסיבה למקרה המזעזע היא "אינפלציה חסרת שליטה" של זרים. יורג מוטן, מבכירי המפלגה, אמר אחרי המעצר: "אנחנו מזועזעים מהפשע הזה, ובמקביל אנחנו רואים שהאזהרות שלנו על ההגעה הבלתי-מבוקרת של מאות אלפי צעירים מתרבויות איסלאמיות אינן פופוליסטיות".

מריה לדנבורגר ()
מריה לדנבורגר

פינת הנצחה ליד זירת הרצח (צילום: AP) (צילום: AP)
פינת הנצחה ליד זירת הרצח(צילום: AP)
 

ראש איגוד המשטרה זריינר וונדט אמר כי ניתן היה למנוע את האונס והרצח אם גרמניה "הייתה נערכת טוב יותר לסכנות שתמיד נובעות מהגירה מסיבית". החדשות על מעצרו של מבקש המקלט עוררו כעס גדול בגרמניה. ברשתות החברתית כתבו חלק באירוניה "תודה" לקנצלרית מרקל על מדיניות הדלת הפתוחה, שהביאה מהגרים ופליטים רבים כל כך לגרמניה אשתקד.

 

מריה לדנבורגר, הסטודנטית שנרצחה, נעלמה באמצע אוקטובר בדרכה הביתה ממסיבה בעיר פרייבורג בדרום מערב גרמניה. גופתה נמצאה ב-16 באוקטובר בנהר בעיר. ביום שישי נעצר בפרייבורג החשוד בן ה-17, שהגיע לבדו בשנה שעברה לגרמניה. ה-DNA שלו נמצא בזירת הפשע והוא עצמו זוהה במצלמת אבטחה. במשטרה אומרים כי מריה הייתה קורבן לאונס ולאחר מכן נרצחה. גורמים במשטרה אמרו כי החשוד הודה שרצח אותה, אך המשטרה טרם פרסמה רשמית את הדברים.

הפגנה נגד קליטת פליטים בגרמניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה נגד קליטת פליטים בגרמניה(צילום: AFP)
 

סגן הקנצלרית זיגמר גבריאל אמר כי אסור לנצל את רצח הסטודנטית בת ה-19 כדי ללבות את השנאה נגד כל הפליטים בגרמניה. "רציחות מחרידות כאלה כבר קרו לפני שהפליט האפגני או הסורי הראשון הגיע לכאן", אמר גבריאל לעיתון הבילד. "אנחנו לא נאפשר שאחרי פשעים אלימים כאלה תהיה הסתה, לא משנה מי מבצע אותם".

 

חלק מהגרמנים גם חושדים שממשלתם וכלי התקשורת המובילים מנסים להשתיק תקריות אלימות שבהן מעורבים מבקשי מקלט, כדי להימנע מסערה פוליטית. הערוץ הציבורי ARD ספג ביקורת קשה על כך שהוא לא כלל את הדיווח על המעצר במהדורת הלילה שלו בגלל שמדובר במבקש מקלט.

 

גרמניה קיבלה 890 אלף בקשות מקלט ב-2015, אף שחלה האטה בקצב ל-213 אלף מינואר עד ספטמבר השנה בעקבות הסכם עם טורקיה וסדרת חסימות גבולות בארצות הבלקן. הכעס הציבורי על הגעת הפליטים נובע גם מגל פשעים שבהם היו מעורבים מהגרים. במהלך חגיגות השנה החדשה אשתקד דיווחו מאות נשים שהן הותקפו מינית בקלן ובערים אחרות בגרמניה, וטענו כי התוקפים היו בעלי חזות ערבית וצפון אפריקנית.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים