שקד לאופוזיציה: "תצאו מהווילה - ותעשו סיבוב בג'ונגל"
שרת המשפטים השיבה להצעות אי אמון שהוגשו על-ידי האופוזיציה בשל חוק ההסדרה שיעלה להצבעה מחודשת ותקפה אותן: "המפלגות מכריזות על 'הרס הדמוקרטיה'. כגודל ההפסד בקלפיות - עוצמת היבבות במודעות". בנט: "היום עוברים ממסלול של הקמת מדינה פלסטינית לריבונות ביהודה ושומרון"
הנאום התקיף של שרת המשפטים איילת שקד : סיעות המחנה הציוני, מרצ והרשימה המשותפת הגישו הערב (ב') הצעות אי-אמון נגד הממשלה בנושא חוק ההסדרה, שיעלה הערב להצבעה בוועדת השרים ולאחר מכן בקריאה טרומית לאחר שראשי מפלגות הקואליציה החליטו על העלאתו מחדש להצבעה ללא הסעיף הנוגע לעמונה. הצעת האי-אמון נפלה כש-42 תמכו בהצעה לעומת 58 מתנגדים.
בדבריה תקפה השרה שקד את מפלגות השמאל בטענה שהם מכריזים בכל רגע נתון על "מותה של הדמוקרטיה" או על הריסתה. "מודעות אבל מהסוג של הצעות אי אמון מבכות את מותם של רעיונות רווחות מאוד אצלנו. מות הציונות הוכרז פה לפחות אחת לרבעון. קץ המדינה היהודית אחת לחודש חודשיים, אבל מקום מיוחד במודעות האבל האלה שמור כמובן לאלה המבכים את מותה בטרם של הדמוקרטיה הישראלית", אמרה שקד.
"הצעות האי אמון בנושא ההסדרה שעוסקות במה שסיעת מרצ והמחנה הציוני מכנות 'הרס הדמוקרטיה' הן חלק מאותו מערך ידוע ומוכר של מודעות אבל והאמת היא שכל הציבור רואה לכם, הוא רואה ומבין שמודעות האבל שאתם נושאים הם לא יותר משלטי חוצות בקמפיין פוליטי. קמפיין שבו אתם מבקשים לנכס את מושג הדמוקרטיה למחנה מפלגות מסוים".
שקד המשיכה ואמרה כי "כגודל ההפסד בקלפיות - עוצמת היבבות במודעות האבל. אתם מפסידים בבחירות, אבל לא מסוגלים לעשות את חשבון הנפש הנדרש. אולי משהו בעמדה שלכם אינו מתעדכן? אולי תפיסת העולם אינה מתאימה לציבור הישראלי? ואולי תצאו לרגע מהווילה ותעשו סיבוב בג'ונגל?".
פורום ראשי מפלגות הקואליציה החליט היום כי חוק ההסדרה המתוקן יוגש מחדש בהליך מזורז ויעלה להצבעה שוב בקריאה טרומית.הצעת החוק הנוכחית, שאושרה כבר בקריאה טרומית וכוללת את סעיף עמונה שנמצא במחלוקת, ירדה מהפרק לאחר שהוחלט להסיר את סעיף 7, הסעיף הנוגע לעמונה, וכעת נדרש לאשר את ההצעה שוב. החוק יעלה להצבעה הערב בוועדת השרים לענייני חקיקה ולאחר מכן יובא להצבעה בקריאה טרומית בכנסת. ההערכה היא שכבר מחר הוא יעלה לקריאה ראשונה במליאה.
על כך אמרה שקד בנאומה: "היום שבו חוק ההסדרה יעבור הוא יום שייכתב בו אחד הדפים המפוארים בספר ההיסטוריה של שיבת ציון. יהיה זה היום שבו החרב המונפת מעל אלפי בתים תעלם. זה יום חג. תושבי עמונה, אני מצדיעה לכם. אתם הגיבורים האמיתיים שהביאו את ההישג ההיסטורי הזה".
עוד טרם נאומה התייחס גם יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, לחוק המתוקן ואמר: "אם החוק יעבור אפשר לומר שמהפך 77 התרחש היום שוב. המחנה הלאומי חזר לשלוט. זה יום היסטורי. היום כנסת ישראל עברה ממסלול של הקמת מדינה פלסטינית למסלול של ריבונות ביהודה ושומרון. חוק ההסדרה הוא חוד החנית של החלת הריבונות. אני מברך את ראש הממשלה שנרתם בכל כוחו בימים האחרונים כדי לפתור את הסוגיה. לא היינו מצליחים בלעדיו.
שרת התרבות והספורט מירי רגב התייחסה אמרה על החוק: "מעז יצא מתוק. חוק ההסדרה שנעביר בכנסת יעשה צדק ויסדיר אלפי בתים ומאות דונמים ביהודה ושומרון. למרות הכאב על העתקת חלק מהמשפחות מבתיהן, אני שמחה מאוד שעמונה תישאר על ההר ותהיה סמל להסדרה ולצדק שנעשו בזכותה לאלפי מתיישבים ביו"ש".
בישיבת סיעת הליכוד אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מבקש להתנצל מכל מי שפיתח תקוות. אנחנו עובדים קשה מאוד כדי למצוא פתרון לעמונה, ואני מניח שכל מי שיושב כאן מבין את המצוקה של התושבים. הפתרון שאנחנו בוחנים ומתכוונים להציע יאפשר לתושבים להישאר על ההר ולהישאר כקהילה. זה נכון, הם יצטרכו לזוז, אבל הם יוכלו להישאר במקום וזו בשורה מאוד חשובה.
"מעבר לעמונה, יש עמונות. זו שאלה שמאוד מטרידה אותנו כי ההתיישבות יקרה לנו ולכן אנחנו מחפשים. אני חושב שגם כאן אנחנו מוצאים פתרונות שלא היו לנו עד היום, שכולם במסגרת החוק, על מנת לפתור את הבעיה הזו גם כן.
"אני רוצה לחזור על משהו שאמרתי אתמול בישיבת ממשלה: אנחנו נמצאים בתקופה רגישה מאוד מבחינה מדינית ולכן אני מבקש מכל חברי הקואליציה לנהוג באיפוק ולגלות אחריות לאומית. אני אומר את זה לטובת ההתיישבות ולטובת מדינת ישראל".
ח"כ ציפי לבני מהמחנה הציוני תקפה לפני הנאום של שקד את ההחלטה לקדם את חוק ההסדרה: "יו"ר הכנסת אמר שכל החקיקה המבוהלת הזאת נועדה למנוע את המראות הקשים של 2006. הממשלה הזאת משקרת. החוק שיובא היום לא כולל את עמונה. אז מה בוער? הסיבה היא שרוצים להתחיל תהליך בחסות עמונה והדאגה של עם ישראל של 40 משפחות ובחסות הזאת רוצים להוביל מהלך של סיפוח של כל חלקי יהודה ושומרון".
בתוך כך, ארגון "יש דין" הודיע כי ארבעה בעלי אדמות נוספים הגישו היום את התנגדויותיהם להכרזה על חלקותיהם, הסמוכות למאחז עמונה, כעל "נכסי נפקדים" כחלק מהפתרון, שלפיו תושבי עמונה יעברו לשטחים הללו במסגרת הפינוי. בין השאר הוגשו התנגדויות לגבי חלקות 61 ו-69, שלגביהן קבע היועץ המשפטי לממשלה שניתן להעתיק אליהן את המאחז עמונה. בכך עלה מספר ההתנגדויות ל-33 מתוך 35 החלקות שבחן המינהל האזרחי.