אושר: תוספת של 360 שקלים למענק ניצולי השואה
סך העלות הכוללת של מהלך הגדלת המענק מסתכם בכ-47 מיליון שקל בשנה, ומתבצע במסגרת הגדלת סל ההטבות השנתי לניצולי השואה שאינם מקבלים קצבה חודשית העולה על 1,000 שקלים. למענק השנתי זכאים כ-130 אלף איש, ביניהם גם יוצאי מרוקו, אלג'יריה ועירק. יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף ביקש מהאוצר לבדוק אפשרות להגדיל את המענק בסכום גבוה יותר
ועדת העבודה והרווחה אישרה היום (ג') להגדיל את המענק השנתי לניצולי שואה ב-360 שקל בלבד. האישור ניתן במסגרת הגדלת סל ההטבות השנתי לניצולי השואה שאינם מקבלים קצבה חודשית העולה על 1,000 שקלים. המענק גדל לסכום של 3,960 שקל בשנה במקום 3,600 שקלים כיום. למענק השנתי זכאים כ-130 אלף איש. בקבוצה זו נכללים גם יוצאי מרוקו, אלג'יריה ועירק, שזכאותם נקבעה לפני שנה בהחלטה של שר האוצר משה כחלון.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
סך העלות הכוללת של מהלך הגדלת המענק מסתכם בכ-47 מיליון שקל בשנה. עו"ד שירה אוחיון מהלשכה המשפטית באוצר אמרה ש"מדובר בהעלאה משמעותית של 10%".
יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), ביקש מנציגי האוצר לבדוק אפשרות להגדיל את המענק בסכום גבוה יותר. הם בתורם הבטיחו תשובה בעוד כחודש. אלאלוף הודיע כי הוועדה תקבל דיווח שנתי מהרשות לזכויות ניצולי השואה על הטיפול בכלל ניצולי השואה, ותצביע על פרצות בתהליך שראוי לתקן.
ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), שהצביע נגד ההחלטה, דרש להגדיל את המענק ב-1,000 שקל בשנה. "מספיק עם הגישה הקמצנית הזאת. בכל פעם מגדילים בעוד קצת ועוד קצת, כשעמונה עולה לנו יותר", אמר שי. יו"ר העמותה לעזרת ילדים ויתומים ניצולי שואה, מרים גרייבר, שאלה "למה לא מעגלים את המענק השנתי ב-40 שקל כדי שיעמוד על הסכום העגול של 4,000 שקל".
יו"ר ועדת המשנה למעמד הקשיש, ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו) הודיעה שתמליץ ללחוץ על ממשלת גרמניה לחדול מאפליית ניצולי שואה שעלו לארץ אחרי שנת 1953.חבר סיעתה ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) ציין כי המהלך הזה הוא "עוד נדבך להשלמת הרפורמה לשיפור מצבם של הקשישים שהיהאחד מתנאי הכניסה שלנו לממשלה".
לקריאה שנייה ושלישית: תיקון בחוק הביטוח הלאומי
המוסד לביטוח לאומי יוכל לגבות חובות גם באמצעות פקידיו, כתוספת לאמצעי האכיפה הקיימים, ללא קבלת צווים מבתי המשפט. ועדת העבודה והרווחה אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית תיקון בחוק הביטוח הלאומי במסגרת חוק ההסדרים לתקציבי 2017/18.
תהליך הגבייה בביטוח הלאומי ללא פנייה לערכאות יתאפשר גם מבעלי שליטה בחברה שקיבלה נכסים מחברה אחרת החייבת דמי ביטוח, או מחברה שהתפרקה והעבירה את נכסיה לחברה בבעלות זהה או בבעלות קרוביהם. בנוסף, הוועדה אישרה לביטוח הלאומי לעקל רכב של חייב גם אם הוא חונה ברשות הרבים, (למעט רכב של נכה) בתנאי שבעל הרכב החייב הוזהר לפני העיקול.
לדרישת יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), תיקונים אלה יהיו בגדר הוראת שעה למשך 3 שנים, ובתום שנתיים ידווח המוסד לוועדה על השפעת "הצעדים הדרסטיים מאד", לפי הגדרתו. פקיד הביטוח הלאומי שיוסמך לגבות את החובות על פי מיטב שפיטתו חייב להיות עורך דין או רואה חשבון בעל ניסיון של 5 שנים לפחות כפקיד גבייה.
ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) אמרה, "מדובר בהחמרות לא מידתיות ומאוד לא ראויות, המאפשרות לביטוח הלאומי להכניס לנו יד לכיס ולעקל חשבונות וחפצים, בלי להוכיח שיש לנו חוב".