שגב משה: תבשיל חורפי של כתף בקר
תנו כתף: השף שגב משה מכין מנה חורפית קלאסית של כתף בקר עם אנטיפסטי ושני סוגים של שעועית - כך תכינו את זה בבית
כתף בקר עם אנטיפסטי ו-2 סוגי שעועית
המצרכים (ל-5 מנות):
1/2 1 ק"ג כתף בקר, מחולקת ל-5 פרוסות גדולות (300 גר' כל מנה)
5 כפות קמח
5 כפיות מלח גס
5 כפיות פלפל שחור גרוס גס
מעט שמן קנולה
לבשר -1 בקבוק יין אדום מתוק
1 כוס מים
1 כף גדושה של קפה נמס
1 כוס מלאה שיני שום מקולפות
1 צרור פטרוזיליה
לאנטיפסטי -5 פטריות טריות גדולות מאוד (פורטבלו שמפניון)
3 חלקי שומר גדולים, חתוכים לרבעים
3 בטטות צרות וארוכות, חתוכות במרכזן
5 תפוחי אדמה לאפייה
להגשה-
חופן שעועית ירוקה
חופן שעועית צהובה
אופן ההכנה:
- מכינים את האנטיפסטי - מסדרים את הפטריות, השומר, הבטטות ותפוחי האדמה בתבנית אפייה. מתיזים על הירקות תרסיס שמן זית ומפזרים מעל מלח גס. מניחים בצד.
- מכינים את הבשר - מתבלים את נתחי הבשר במלח גס ופלפל גרוס, מקמחים היטב ומנערים לפני הצלייה. בסיר לוהט וגדול מרססים שמן בכמות נדיבה, וצולים היטב את הנתחים המקומחים מכל הצדדים.
- מעבירים לתבנית אפייה עמוקה. בקערה מערבבים את המים עם היין והקפה, ויוצקים מעל הבשר. מוסיפים את השום ואת הפטרוזיליה, ומכסים בנייר אפייה ובנייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 3 שעות או עד שהבשר רך כמו חמאה . בשעה האחרונה של האפייה, מכניסים לתנור את תבנית האפייה עם האנטיפסטי וממשיכים לאפות.
- 20 דקות לפני סיום האפייה, מבשלים את שני סוגי השעועית במים רותחים עם מלח עד לריכוך. מסננים, ומתבלים בשמן זית ומלח גס.
- הגשה - מוציאים את הבשר הרך מהתנור ללא הנוזלים, ומניחים בזהירות על צלחת הגשה. מניחים מעל את האנטיפסטי ומפזרים בצד מעט שעועית ירוקה. מגישים.
העונה החדשה של "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2, מוצ"ש 18:00
כתף בקר עם אנטיפסטי
צילום נועם פריסמן
מומלצים