להחליק או לגהץ? עושים קניות בטוחות בחו"ל
זה הזמן לתכנן את חופשת החורף שלכם בחו"ל - חג המולד המציע אינספור סיילים שווים, והשלג הלבן שנפרש על ההרים קורא לכם להגיע לחופשת סקי - אז איך משלמים על הכל? הנה כמה עובדות על התנהלות כלכלית נבונה בחו"ל ולמה לא כדאי לכם לשכוח את כרטיס האשראי בבית
בשיתוף Mastercard
הישראלים כבר מזמן הפסיקו לפחד מהקור ולמדו לאהוב את הפינוקים שמציעות חופשות החורף. יש את חובבי הסקי, שטסים לגלוש בפסגות המושלגות, אחרים מסיירים עם כוס יין חם בין שווקי חג המולד הצבעוניים והמקושטים, ויש את תיירי הסיילים, שיוצאים מהארץ עם מזוודות ריקות במטרה למלא אותן במכירות שמתחילות אחרי ראש השנה האזרחי.
אלו יעדים חביבים על הישראלים? סקר שנערך עבור חברת Mastercard, מגלה שגם בחורף אנחנו אוהבים את לונדון ורומא. נראה שבלי קשר לעונת השנה הישראלים תמיד אוהבים ערים שכיף לערוך בהן קניות, בעיקר כשהמחירים זולים - סיילים, כבר אמרנו.
היום, כשהטכנולוגיה משתנה ומשתפרת, כבר לא צריך, רגע לפני הנסיעה, להתחיל להמיר שקלים בעמלות המרה גבוהות, להצטייד בחגורת כסף בכדי להסתיר את השטרות מפני כייסים פוטנציאליים ולהכין את הצנצנת לשלל המטבעות, שנצבור בטיול ולעולם לא נעשה בהם שימוש.
גם בחופשה אפשר להשתמש בכרטיס האשראי, בדיוק כמו שאנחנו עושים בארץ. בעידן הגלובלי אפשר לשלם בכרטיס אשראי בינלאומי כמעט בכל מקום בעולם. זה יותר נוח ובטוח וגם נכון כלכלית. רגע לפני שאנחנו טסים ומתחילים לגהץ את הכרטיס, יש כמה דברים שכדאי לדעת:
לפני הנסיעה
- ודאו שהכרטיס שבידכם הוא כרטיס בינלאומי חכם המצויד בשבב אלקטרוני. עם העברת הכרטיס תדרשו לאשר את הקנייה באמצעות הקשת - Pin Code, שהוא למעשה אותו קוד סודי שאתם מקישים בכספומט. כאשר הכרטיס מצויד בשבב אתם יכולים להיות בטוחים שאיש מלבדכם לא יוכל לבצע קניות באמצעותו.
- לפני שאתם טסים, כדאי לעדכן את חברת האשראי על יעד הטיסה והתאריכים בהם תשהו בחו"ל, וזאת על מנת למנוע מצב בו תתקלו בסירובי עסקאות הנעשות מטעמי אבטחה. סירוב עסקה עלול להתרחש, כאשר חברת האשראי מגלה ריבוי פעולות בסכומים גבוהים המתבצעות מחוץ לישראל.
- מומלץ להכין מראש רשימה של דרכי קשר עם חברות האשראי לכל מקרה שבו תתקלו בבעיה – איבוד כרטיס האשראי, ביטול עסקה, חסימת האשראי ועוד. אפשר ליצור קשר עם חברות האשראי בדרכים חינמיות כמו: צ'אט בפייסבוק ושיחת סקייפ.
אם אתם מחפשים דרך ביניים – לא רוצים לקחת כרטיס אשראי אבל חוששים להסתובב עם כסף מזומן, הפתרון עבורכם הוא שימוש בכרטיס Prepaid. זהו כרטיס ייעודי המונפק לצורך הנסיעה ומוטען בסכום כסף מוגבל. בעת סיום השימוש בכסף המוטען ניתן לחזור על הפעולה ולהטעין את הכרטיס בשנית גם כשאתם כבר בחו"ל. בנוסף אפשר לבצע העברה בנקאית לכרטיס.
בעבר עמלות השימוש בכרטיסי האשראי בחו"ל היו גבוהות ומורכבות להבנה ולחישוב. כיום, המצב הוסדר על ידי בנק ישראל וחברות האשראי מספקות מחשבון עמלות באתר האינטרנט או דרך מוקד שירות הלקוחות. הכול שקוף וניתן לדעת בדיוק את גובה העמלות הנגבות על קניות ומשיכת מזומן בחו"ל.
בנוסף, כאשר מחשבים את ההוצאה המתווספת בעמלת האשראי, צריך לקחת בחשבון גם את עמלות ההמרה הגבוהות הנגבות בעת המרת שקלים למטבע זר, הנחסכות מכם.
בדקו מראש והזמינו את ההטבות באתר של Priceless cities. כמעט בכל אחת מהערים שבהן תבקרו קיימות הטבות אטרקטיביות ייחודיות ובלעדיות בתחום הקולינריה, הבילוי, הבידור והלינה.
במהלך הנסיעה
על גבי כרטיסי אשראי רבים המונפקים בישראל מופיע בגב הכרטיס סימון ה-Wi-Fi. כרטיסים אלה מאפשרים תשלום בטכנולוגיית Contactless - תשלום ללא מגע המתבצע באמצעות קירוב כרטיס האשראי למסוף האשראי, במקום בשיטת הגיהוץ הנהוגה בארץ.
שימו לב, הטכנולוגיה עדיין לא קיימת בכל בתי העסק, חפשו על מסוף האשראי את סימן ה- Wi-Fi כדי לדעת האם לגהץ או לקרב את הכרטיס. בשיטה זו תצטרכו להקיש את הקוד הסודי רק אחרי שעברתם סכום קנייה מסוים, המשתנה ממדינה למדינה.
אם לא הבאתם אתכם שטרות מקומיים ואתם זקוקים לכסף מזומן, קיימות אפליקציות המסייעות למצוא בקלות כספומט קרוב. אם שכחתם את קוד הכרטיס, תוכלו לשחזר אותו באפליקציה של חברות כרטיסי האשראי.
בחזרה לארץ
לסיום, אחרי שתחזרו ותרצו להיזכר ולהבין איפה השקעתם את הכסף או במילים אחרות - לאן נעלם כל הכסף? תוכלו להיעזר בפירוט האשראי ולוודא שלא שכחתם, איבדתם כסף או שילמתם ביותר באחד מבתי העסק.
טיסה נעימה!
בשיתוף Mastercard