50 טעמים של סופגניה
ככה חוגגים יובל: חנוכה עדיין לא כאן, אבל ב"קפה קדוש" הירושלמי כבר החלו החגיגות - 50 מילויים שונים לסופגניה, לציון 50 שנה להקמת המקום
קפה קדוש, הפטיסרי הנחשב שממוקם בירושלים נערך לחגיגות היובל. התאריך המדויק הוא במהלך חג החנוכה, וכחלק מההערכות לחגיגות היובל,מוצעים 50 סוגי סופגניות מעשי ידיהם של בעלי המקום, שף -קונדיטור קרן ואיציק קדוש, בשלל טעמים, ציפויים ומילויים. מדי יום מוצע מבחר משתנה של סופגניות שונות בטעמים שונים ומעניינים.
ההיסטוריה של בית הקפה החלה לאחר מלחמת ששת הימים, כשמאיר קדוש פתח את הקונדיטוריה בשנת 1967. כבר בגיל 13 היה מאיר קונדיטור, ובשנות ה-60 יצא ללמוד קונדיטוריה בהונגריה. בימים ההם, לא היו בארץ את חומרי הגלם האיכותיים שנמצאו מעבר לים. ובכל זאת, מאיר ניהל קונדיטוריה טובה, ועם פתיחת השוק לייבוא חומרי גלם, הפכה הקונדיטוריה למקום מפגש ולשם דבר. בהתחלה המבנה כלל בית קפה קטן ומעליו קונדיטוריה, ובאי המקום נהגו לשבת על הבר וללגום קפה. בשנות ה-70 החלו לפקוד את המקום הבוהמה הירושלמית על גווניה.
באמצע שנות ה-90, חזר בנו של מאיר, איציק, מטיול בחו"ל והתחיל לעזור לאביו בקונדיטוריה. איציק, שמילדות הסתובב בקונדיטוריה ובבית הקפה, למד את התחום תוך כדי העבודה, וכשאביו חלה הבין איציק שכדי שיוכל לשמר את המקום, עליו ללמוד, ומהר. לאחר מות אביו תפס איציק את מושכות הניהול ובשנת 2000 צירף איציק את אשתו קרן לבית הקפה. יחד הם יצאו ללימודים בארץ ובחו"ל, ועבדו כסטאז'רים במקומות שונים, ובמקביל נפגשו עם קונדיטורים שעבדו עם אבא של איציק על מנת לשמר את המתכונים של המקום.
בתחילת שנות ה-2000 הרחיבו בני הזוג את בית הקפה, והוסיפו לתפריט מוצרים חדשים ומרעננים ביניהם סוגי לחמים, פסטות ביתיות, קישים, ומנות מיוחדות נוספות. היום קדוש הוא בית קפה, מסעדה חלבית וקונדיטוריה שמייצרת הכל בעצמה, מלחמי השאור והמחמצת, דרך המאפים המצויינים ועד לפסטות הביתיות, לזניה, וקינוחים שהם גולת הכותרת. המקום הצליח לשמור על אופיו הביתי לאורך השנים, ויש לא מעט לקוחות שהיו באים עם הוריהם כשהיו ילדים, והיום באים עם ילדיהם שלהם.