אונס קבוצתי של תיירת מזעזע את הודו
צעירה אמריקנית טענה כי נאנסה בחדרה במלון 5 כוכבים בניו דלהי, שם שהתה במסגרת טיול מאורגן לפני שמונה חודשים. שרת החוץ ההודית הבטיחה כי האירוע ייחקר. המשטרה המקומית: "מקרים כאלו מטרידים מאוד"
המשטרה בהודו הודיעה כי פתחה בחקירה מיוחדת בעקבות טענות על אישה אמריקנית שסוממה ונאנסה בידי קבוצת גברים במלון חמישה כוכבים שבו שהתה בבירה ניו דלהי. כך מדווחת רשת CNN.
על פי טענת האישה, בשנות ה-30 לחייה, האירוע התרחש ב-9 באפריל השנה בעת שהיא ביקרה בעיר במסגרת טיול מאורגן. "היא אומרת שנתנו לה לשתות משקה שהוכנס לתוכו סם", אמר דובר המשטרה דפנדרה פטאק בשיחה עם CNN. "כשהיא שבה להכרה, היא ידעה שהיא עברה אונס".
הרשויות בהודו התוודעו לראשונה למקרה בשבוע שעבר, בעקבות שאילתה שקיבלו במייל מטעמו של ארגון חברתי שמייצג את האישה האמריקנית. המלון שבו נטען כי האירוע התרחש ממוקם באחד מאזורי התיירות הפופולריים ביותר בבירה ההודית.
"הפרטים עדיין מעורפלים", הוסיף פטאק, שציין כי המשטרה כבר שוחחה עם הקורבן עצמה. "אנחנו מקווים שהיא תוכל להגיע לכאן כדי להעיד בפני שופט. כבר הצלחנו להגיע אל החשוד העיקרי, והוא משתף פעולה עם החקירה". לדברי פטאק, החשוד העיקרי עובד עבור סוכנות נסיעות שפועלת בכל העולם, והוא מכחיש את הטענות נגדו. עוד אמר פטאק כי המשטרה מתמקדת בחשוד נוסף שמיוחסת לו מעורבות באירוע, וייתכן שהוא היה גם מעורב באונס עצמו.
שרת החוץ ההודית סושמה סוואראג' התייחסה לאירוע בחשבון הטוויטר שלה. בציוץ שהעלתה כתבה השרה כי ביקשה מהמשטרה "לחקור את האירוע ולהביא את החשודים לדין". סוואראג' אמרה גם כי ביקשה משגריר הודו בוושינגטון ליצור קשר עם הקורבן "ולהבטיח לה שאנחנו לא נחוס על האשמים".
"מקרים כאלו מטרידים אותנו מאוד", הוסיף פטאק. "אנחנו בוחנים את כל הזוויות ומתייעצים עם מומחים בנושא".
92 נשים נאנסות בהודו מדי יום
ניו דלהי צברה מוניטין רע בכל הקשור לביטחונן של נשים. על פי נתוני הלשכה הלאומית לתיעוד פשיעה, שיעור הדיווחים על מקרי אונס בבירה ההודית גבוה פי ארבעה מהממוצע בשאר המדינה.
בשנת 2015 דווח על 35,651 מקרי אונס ברחבי הודו, אולם מומחים מעריכים כי מדובר בחלק קטן בלבד מכלל המקרים שהתרחשו. לדבריהם, אירוע אונס נחשב במדינה לאירוע מביך מאוד עבור הקורבן ועבור משפחתה, ולכן מקרים רבים כלל אינם מדווחים.
נתוני פשיעה רשמיים בהודו מצביעים על כך שמדי יום נאנסות 92 נשים במדינה, רובן באזורים כפריים. אך נתונים בלתי רשמיים מראים כי הנתון הזה נמוך בהרבה מהמציאות הקשה בשטח. בסקר שנערך לאחרונה במדינה העידו 79% מהנשאלות כי הן היו נתונות להטרדות מיניות ברחוב ולאלימות מינית.
עוד עולה מנתוני הממשלה בהודו כי 95% ממקרי האונס בשנה שעברה בוצעו בידי אנשים שהכירו את קורבנותיהם. בנוסף, כמות האירועים המדווחים בהודו זינקה בכ-50% במהלך חמש השנים האחרונות. מומחים מעריכים כי זה בזכות העלייה במודעות של הציבור בהודו לאלימות מינית.
אחד ממקרי האונס המזעזעים במיוחד בהודו התרחש גם בבירה ניו דלהי, בשנת 2012, כאשר סטודנטית לרפואה נאנסה בידי קבוצת גברים באוטובוס, הוכתה ועונתה, ואז נעזבה למות מפצעיה. המקרה הטראגי הצית גל מחאה ברחבי המדינה. בעקבות האירוע, הודו נקטה בכמה צעדים שנועדו להקשיח את הענישה באירועים מסוג זה, ולזרז את ההליך המשפטי.
בחודש יולי האחרון התלוננה מטיילת ישראלית בת 25 כי נפלה קורבן לאונס קבוצתי במנאלי שבצפון הודו, לאחר שתפסה טרמפ לפנות בוקר ברכב עם שישה גברים. בעקבות התלונה, עצרה המשטרה את השישה, ששלושה מהם היו קטינים.
בשנים האחרונות היו עוד מספר מקרים של אירועי אונס אלימים של תיירים זרים בהודו. ביוני 2014, חמישה גברים נידונו למאסר עולם בגין אונס קבוצתי בתיירת דנית בניו דלהי. כמו כן, בחודש אוגוסט האחרון, במאי הסרטים המפורסם מחמוד פארוקי נידון לשבע שנות מאסר בגין אונס של תיירת אמריקנית, גם כן בבירה ההודית.