שתף קטע נבחר
 

מהביסקוויט או מהקרם? 3 מתכוני קרמבו

למרות שהחורף מקרטע, קינוח החורף האולטימטיבי כבר כאן: שלושה מתכונים לקרמבו לא שגרתי, שעם קצת השקעה וסבלנות גם אתם תוכלו להכין בבית

קרמבו וניל

קונדיטורית נטלי לוין


 

המרכיבים (20-25 קרמבו, תלוי בגודל העוגייה):

לעוגיית קקאו וקפה -

1 כוס (140 גר') קמח לבן

2 כפות קקאו כהה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון מביצה גדולה

2 כפות אספרסו מוכן

1 כף ליקר קפה/ שוקולד

למרנג איטלקי -

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

1/4 1 כוס (250 גרם) סוכר לבן

רבע כוס מים (50 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי השוקולד -

300 גר' שוקולד מריר מומס

2 כפות שמן צמחי

3-4 כפות פולי קקאו גרוסים


 

אופן ההכנה:

  1. עוגיית קקאו וקפה: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים.
  2. מוסיפים את החלמון, האספרסו והליקר, וממשיכים לעבד עד שמתקבל גוש בצק.
  3. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעה – שעה וחצי.
  4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.
  5. מניחים על תבנית תנור המרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך כ-8-10 דק', עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים לחלוטין לפני שיוצרים את הקרמבו.
  6. מרנג איטלקי: סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים, מביאים לרתיחה חזקה.
  7. כאשר המדחום מראה שהטמפרטורה היא 110 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים בתוך קערת המיקסר במהירות בינונית.
  8. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות מורידים אותו מהאש, מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום, ושופכים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, על החלבונים.
  9. מוסיפים את מחית הווניל, וממשיכים להקציף את המרנג כ-10-12 דק', עד שדפנות הקערה מתקררות.
  10. ציפוי השוקולד: מערבבים יחד את השוקולד המומס עם השמן הצמחי לתערובת אחידה ומבריקה מאוד.
  11. הרכבת הקרמבו: בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כסנטימטר (מספר 10) מזלפים מעל כל עוגייה מהמרנג המוכן ליצירת מראה הקרמבו. מעל כל קרמבו מפזרים מעט פולי קקאו גרוסים (מוסיף קראנץ'). מקפיאים את הקרמבו המוכנים כשלוש שעות לפני שמצפים אותם.
  12. כשהקרמבו קפואים מצפים אותם בשוקולד המומס בטבילה או במזיגה. מצננים כחמש דקות במקרר ומגישים מיד.

 

קרמבו ממולא אספרסו והל

רני בן אברהם

הקרמבו הקלאסי מקבל כאן טוויסט טעים בדמותו של קרם שמנת ושוקולד בניחוח אספרסו והל שמורחים על עוגיות הבסיס.

 

המרכיבים (ל-10 קרמבואים גדולים):

לציפוי -

600 גר' שוקולד מריר או שוקולד לבן

200 גר' חמאה

למילוי -

12 חלבונים

2 כוס סוכר

1 כפית ג'לטין

לקרם אספרסו והל -

200 גר' שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד לבן

1 כפית נס קפה איכותי או שתי מנות של אספרסו

2 תרמילי הל פתוחים

לתחתית -

10 עוגיות שוקולד צ'יפס עבות 

קרמבו אספרסו והל (צילום: ירון ברנר) 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את השמנת, הקפה ותרמילי ההל. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים מהאש.
  2. מוסיפים לשמנת את השוקולד הלבן ומערבבים היטב, עד ליצירת מרקם אחיד.
  3. מעבירים את הקרם לשק זילוף ומקררים במקרר כשעה.
  4. מכינים את מילוי הקרמבו לפי מתכון הקרמבו הבסיסי שלעיל. מעבירים את הקציפה לשק זילוף בעל פייה גדולה.
  5. מזלפים על גבי כל עוגייה מעט מקרם האספרסו ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
  6. מוצאים את העוגיות מהמקפיא, מזלפים מעל את קציפת הקרמבו, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד לפי מתכון הקרמבו הבסיסי שלעיל.
  8. לאחר הצינון במקפיא טובלים את העוגייה עם הקצף ומכניסים למקפיא לשעה נוספת.

 

קרמבו קקאו

קונדיטורית מאיה רביבו 

 

המצרכים: 

ביסקוויט קקאו -

210 גר' קמח

25 גר' קקאו

90 גר' אבקת סוכר

30 גר' שקדים טחונים

2 גר' מלח

120 גר' חמאה

50 גר' ביצים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר, עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים בהדרגה ביצים, ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
  5. מרדדים על שיש מעט מקומח לעובי של 0.5 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  6. מניחים על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות ל-15 דקות.

 

מרנג קקאו -

100 גר' חלבון

150 גר' סוכר

1/3 מקל וניל

3 גר' ג'לטין (מומס ב-15 גר' מים)

25 גר' קקאו כהה מנופה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרנג - בכלי קטן מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) מערבבים סוכר, חלבון ווניל, עד שהסוכר נמס (בטמפרטורה של כ-45 מעלות).
  2. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת.
  3. מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב, חמים ורך.
  4. מוסיפים קקאו וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג אחיד. מעבירים לשק זילוף עם צנטר.
  5. מזלפים את המרנג מעל הביסקוויט ומכניסים למקרר להתייצבות.

 

כך מכינים קרמבו:

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קרם דה לה קרמבו
צילום: ירון ברנר
מומלצים