שתף קטע נבחר

 

"צעצועי ריגול". הבובות שאוספות מידע מהילדים

ארגוני צרכנים באירופה וארה"ב נגד צעצועים חכמים בעלי חיבור לאינטרנט, שאוספים מידע ומתעדים שיחות פרטיות: "אפשר לפרוץ אליהם בקלות וכל דבר שילד מספר לבובה עובר הלאה. זה איום ביטחוני"

ארגונים להגנת הצרכן באירופה ובארה"ב הודיעו אתמול (ג') כי בכוונתם להגיש תלונות על הפרת פרטיות נגד צעצועים חכמים, שלטענתם "מרגלים" אחרי ילדים. הארגונים טוענים כי הצעצועים, שבעלי חיבור לאינטרנט, חושפים את הילדים ל"מעקב מתמשך" ומהווים "איום מיידי" לשלומם ולביטחונם. הארגונים קוראים לחקור את יצרני הצעצועים.

 

התלונות הן נגד הבובה קיילה, הרובוט i-QUE ובובת הלו ברבי. לשני המוצרים הראשונים, שמיוצרים על ידי חברת ג'נסיס מלוס אנג'לס, ניתן להתחבר דרך טלפון סלולרי או טאבלט. לבובת הלו ברבי, שלא נמכרת באירופה, מתחברים באמצעות Wi-Fi. ארגוני הצרכנים מודאגים מהבובות המדברות שאוספות מידע מהילדים.

הרובוט i-QUE (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הרובוט i-QUE(צילום: gettyimages)

הבובה קיילי (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הבובה קיילי(צילום: gettyimages)

מרכז המידע לפרטיות אלקטרונית בארה"ב מסר כי "לפי הייעוד והעיצוב הצעצועים האלה מתעדים ואוספים שיחות פרטיות של ילדים בלי הגבלה על האיסוף, השימוש או החשיפה של המידע האישי הזה".

 

עוד מסר הארגון: "הצעצועים האלה חושפים את הילדים הצעירים למעקב מתמשך ופרוסים בבתים ברחבי ארה"ב בלי סטנדרטים בעלי ערך להגנה על מידע. הם מהווים איום קבוע ומיידי לשלומם ולביטחונם של הילדים".

 

ארגון הגג של הצרכנים האירופאים, BEUC, הביע גם הוא חשש מהפרות בטיחות ומפריצות. "בצעדים פשוטים כל אחד יכול להשתלט על הצעצועים דרך הטלפון הנייד. כך אפשר

לדבר ולהקשיב דרך הצעצוע מבלי שתהיה לך גישה פיזית אליו". הארגון טוען כי התנאים הללו הם הפרה של תקנון האיחוד האירופי.

 

"כל דבר שילד מספר לבובה מועבר לחברת ניואנס בארה"ב, שמתמחה בטכנולוגיות זיהוי דיבור", מסר הארגון האירופאי. "לחברה שמורה הזכות לחלוק את המידע הזה עם צד שלישי, ולהשתמש במידע הדיבור במגוון רחב של מטרות".


פורסם לראשונה 06/12/2016 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים