שתף קטע נבחר
 

"אנו רוצים לחסל את הסלאמס במדינת ישראל"

יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי, פנה בוועידת "עיר הנדל"ן" באילת לראשי הערים והזהיר: "רשויות מקומיות מאשרות תוכניות התחדשות עירונית לא בשבילן אלא בשביל התושבים. מי שימנע מהתושבים לנצל את זכויות הבנייה שלהם - שייקח בחשבון את ההשלכות ביום הקלפי"

"אנחנו רוצים לחסל את הסלאמס במדינת ישראל. תמ"א 38/1 (חיזוק ושדרוג יסודות הבניין -ה.צ) מתאימה רק למרכז הארץ, לערים כמו הרצליה ותל-אביב; בפריפריה חייבים תמ"א 38/2 במסלול פינוי-בינוי כי מי יבצע תמ"א 38/1 בבית שאן או בקריית שמונה?". כך אמר הבוקר (ד') אביגדור יצחקי, יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר, בפאנל בנושא פינוי-בינוי שהתקיים במסגרת ועידת "עיר הנדל"ן" באילת.

 

"מי שמצפה שמחירי הדיור יירדו מחר - טועה"

 

"התחדשות עירונית זה התחום המורכב ביותר שקיים כיום בענף הנדל"ן", המשיך יצחקי, "היא משלבת קודם כל את הדיירים - שרוצים לשפר את רמת חייהם באמצעות ניצול תוספת זכויות בנייה; ומצד שני משלבת את היזמים והקבלנים, את הרשות המקומית ובסופו של דבר גם את הרגולטור". בהמשך פנה לנוכחים באולם, חלקם ראשי רשויות מקומיות, והבהיר: הרשויות המקומיות לא מאשרות תוכניות התחדשות עירונית בשבילי או בשבילן - אלא בשביל התושבים עצמם. מי שימנע מהתושבים לנצל את זכויות הבנייה שלהם, שייקח בחשבון את ההשלכות ביום הקלפי".

פרויקט תמ"א 38  (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
פרויקט תמ"א 38 (צילום: אבי מועלם)
 

יצחקי אף הדגיש כי "אין ברירה אלא להפקיד את רוב רובן של הסמכויות לגבי התחדשות עירונית בידי הרשויות המקומיות - הן אלה שיובילו את ההתחדשות העירונית ולא מישהו אחר". הוא טען כי במסגרת של התחדשות עירונית אין צורך במשאבים מרובים לצורך הקמת תשתיות חדשות, משום שהיזם יכול להתבסס על תשתיות קיימות.

 

"להקים כמה חניונים תת-קרקעיים ועוד גן ילדים אחד זה לא הרבה כסף", אמר, "הבעיה שכיום מתנהל מו"מ בין אילם לחרש, במהלכו היזם צריך לשכנע את הדייר לחתום על פרויקט מבלי שהוא יודע לאן הוא הולך - כי הוא עוד לא יודע מה יקבל מהעירייה. לכן נמליץ שתמ"א 38 תשתלב בתב"ע המקומית ושם היזם יוכל לדעת מה הוא יכול לקבל ומה לא".

 

 
בהמשך נערך פאנל בנושא "מחיר למשתכן", שבו השתתף, בין היתר, עדיאל שמרון, מנהל רשות מקרקעי ישראל. שמרון ציין כי במסגרת תוכנית הדיור המוזל שווקו קרוב ל-55 אלף יחידות דיור. "יש עוד שלושה שבועות עד לסוף השנה", אמר על הטענה כי היעד של משרד האוצר הוא להגיע ליווק של 70 אלף דירות, והוסיף: "יש לי תחושה שהמספרים עוד יפתיעו". שמרון הוסיף כי בשלוש השנים האחרונות נרשם ממוצע פרסום של 50 אלף מכרזים בשנה, "שיא מבחינת כמות השיווקים ביחס לשנים קודמות", ציין.
 
הוא התייחס למצוקת הדיור באזורי הביקוש, אך הדגיש כי בתקופה האחרונה שיווקה הרשות אלפי דירות בראשון לציון, אור יהודה, מודיעין, יבנה וערים נוספות. "הפרויקטים של אזורי הביקוש מתחילים להגיע, העבודה של ועדות התכנון מתחילה להיראות", הדגיש. על תוכניות הבנייה במחנה סירקין שבפתח תקווה, אשר אמור להתפנות לעיר הבה"דים בנגב, אמר שמרון כי מי שתוקע את התקדמותה זה ראש העיר. "שמו שם ברקס מטורף", אמר והאשים את ראשי הרשויות המקומיות בעליית מחירי הנדל"ן: "אם ראשי הערים לא יבינו שהבעיה של הגדלת ההיצע היא גם הבעיה שלהם ולא רק של המדינה, נתקשה להגדיל את ההיצע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרסלו
יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי
צילום: מרסלו
מומלצים