מפקחי הבנייה תובעים מיליונים: "המדינה החסירה מאיתנו שכר"
עשרות מפקחי בנייה, שמועסקים על ידי המדינה בחוזים מיוחדים ולא במסגרת הסכם קיבוצי, תובעים את המדינה בסכום של 8.7 מיליון שקל, בטענה שאינה משלמת את השכר המגיע להם. משרד האוצר: "הנושא נמצא בבדיקה"
מפקחי בנייה תובעים מיליונים. העובדים המועסקים על ידי משרד האוצר טוענים כי המדינה מחסירה מהם אלפי שקלים בכל חודש. 27 מפקחי בנייה העובדים בשירות משרד האוצר, הגישו שתי תביעות בסך כולל של כ-8.7 מיליון שקל נגד המדינה, בטענה כי לא שילמה את השכר המגיע להם. המפקחים דורשים תשלום הפרשי שכר בעבור עבודתם בשבע השנים האחרונות - פיצוי על הלנת שכר - וקביעה כי שכרם יעודכן מעתה והלאה.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
58% מבעלי המוגבלויות סובלים מאפליה בשוק העבודה
עובדים בסערה? אלו הזכויות שמגיעות לכם
כך תקבלו את הפיצויים אחרי תאונת עבודה
המפקחים, המיוצגים על ידי עו"ד נאוה פינצ'וק-אלכסנדר, עובדים מזה שבע שנים ביחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבנייה, שהוקמה ב-2004 כדי להילחם בבנייה הבלתי חוקית. המפקחים טוענים שבעקבות התנאים הקשיים איתם הם מתמודדים, דוגמת אוכלוסיות אלימות ופעילות בשעות לא שגרתיות, המדינה מעסיקה אותם בחוזים מיוחדים, ולא באמצעות כתבי מינוי הנקבעים בהסכמים קיבוציים.
חוזים מיוחדים מאפשרים העסקה בתנאים שונים מאלו שנחתמים בהסכם קיבוצי, ולכן עובדים יכולים לקבל שכר גבוה מהממוצע, אך אין הם זכאים להטבות והגנות שונות דוגמת קביעות, והתוקף של החוזה מסתיים לאחר חמש שנים לכל היותר.
בכתב התביעה נטען כי בהגדרות נציב שירות המדינה מצויין שעובדים המועסקים בחוזים מיוחדים זכאים לתנאים גבוהים יותר מאלו שמקבלים העובדים המועסקים במסגרת הסכם קיבוצי. לפיכך, רמת השכר שמגיעה למפקחים גבוהה באלפי שקלים לחודש מזו ששולמה להם בפועל.
לדוגמה, על פי תחשיבים שנערכו באמצעות משרד רואי חשבון ראובן סווארי לטובת התביעה, עובד שמשתכר כיום 8,738 שקל לחודש זכאי לשכר של 11,401 שקל לחודש, ועובד שמרוויח 7,403 שקל זכאי להרוויח 10,825 שקל.
עו"ד נאוה פינצ'וק-אלכסנדר מסבירה: "המדינה קלטה מאות עובדים בחוזים מיוחדים (חוזה 87 או 587), והקימה כך יחידות שלמות באופן לא חוקי. על התנהלות זו של המדינה נמתחה ביקורת גם על ידי מבקר המדינה.
המדינה ניצלה את עובדת היותם במעמד פגיע לעומת חבריהם המועסקים בחוזים רגילים, ופגעה בהם פעמיים, בפעם הראשונה קלטה אותם לעבודה בשכר נמוך יותר מזה שנקבע בהודעת נציבות שירות המדינה, ובפעם השנייה לא קידמה אותם בהתאם להוראות הדין".
ממשרד האוצר נמסר: "הנושא נמצא בבדיקה".