שתף קטע נבחר
 

לכווצ'ץ' תפוח בידיים: אתגר הכושר החדש שסוחף את הרשת

לקרוע תפוח לגזרים בשתי ידיים: אתגר כושר חדש עלה לרשת בימים האחרונים וכבר הספיק לצבור תאוצה ברחבי העולם. מהם המניעים העומדים מאחורי האתגר והאם כל אחד יכול? צפו ונסו בעצמכם

תשכחו מבובות ראווה ודליי מים קפואים, ריסוק תפוח בעזרת הידיים הוא האתגר הויראלי החדש. האתגר, שעלה לרשת בימים האחרונים ומאז הספיק לסחוף אחריו אלפי משתתפים ברחבי העולם, נוצר על ידי סייג' מונרו נורט'קאט - אמן לחימה אמריקאי צעיר שעשה מעשה והחליט לעלות למודעות את חשיבות הכושר בזמנים בהם השמנה וחוסר פעילות ספורטיבית כבר מזמן הפכו למגפה.

 

נורט'קאט הוא דמות ידועה בארה"ב. כבר בגיל 4 החל להתאמן באמנויות לחימה ולהשתתף במגוון תחרויות קראטה ברחבי העולם. בגיל 8 כבר היה בעל חגורה שחורה בקראטה ושנה לאחר מכן כבר הספיק להפוך לספורטאי הצעיר ביותר שהופיע אי פעם על שער של מגזין ספורט.

 

בארה"ב קנה נורט'קאט את תהילתו בעיקר בזכות השתתפותו בתכנית הריאליטי של ענף ה-MMA (אמנות הלחימה המשולבת) מטעם אליפות הלחימה האולטימטיבית ה-UFC, וכמובן הזכייה במקום הראשון.

 

בעקבות אירועים אלו והפופולריות ההולכת וגוברת שלו ברשתות החברתיות, החליט נורט'קאט לנצל את הסטטוס החדש לעידוד המודעות לכושר גופני. בעקבות זאת פתח באתגר ריסוק התפוח. עד כה השתתפו באתגר אלפי אנשים בארה"ב ומחוץ לה: ספורטאים, גברים, נשים, אושיות רשת, ידוענים, וגם אנשים פחות פעילים גופנית.

 

צפו בנורט'קאט מבצע את האתגר שהתחיל את הטירוף:

 

 

מי שלקחה על עצמה להפיץ את האתגר בארץ היא נילי בלאק. נילי, ספורטאית דתייה מבית שמש ואלופת העולם בקיקבוקס ואגרוף תאילנדי, אף זכתה בגביע העולם באגרוף תאילנדי שנערך החודש ברוסיה, במסגרת התאחדות "אילת" לענפי הספורט התחרותיים הלא אולימפיים.

 

"מדי יום אנחנו שומעים באמצעי התקשורת על מגפת ההשמנה ההולכת וגוברת ומנגד על הפרעות אכילה ואנורקסיה", מסבירה נילי. "המטרה של כל אתגר ויראלי היא לעלות מודעות וליצור שיח. מספיק שגולש אחד ינסה את האתגר בעצמו, ירגיש תחושת הישגיות ובעקבות זאת אולי ימשיך או ישוב לעסוק בספורט - ועשינו את שלנו".

 

קריעת תפוח לשניים בשתי ידיים אינה משימה קלה. ספורטאים רבים כבר לקחו על עצמם את המשימה אך גם רבים אחרים כבר הספיקו לנסות את מזלם. לאלו החוששים מכישלון מסבירה נילי: "יש המון סרטונים של אנשים שהם לא בהכרח ספורטאים המדגימים את האתגר בהצלחה. במקרה הכי גרוע - אוכלים את התפוח, מתאמנים לאתגר הכושר הויראלי הבא - ובעיקר מתאמנים בשביל להתאמן, להתחזק ולהרגיש בריאים יותר".

 

האם האתגר יצליח בארץ? לדברי נילי יש לכך הסתברות גבוהה אך יש עוד דרך לעשות. "האתגר נפוץ בארץ אך לא ברמה מספקת. חשוב לי מאוד שגם נשים ייקחו חלק ויוכיחו שגם הן יכולות ולא פחות חזקות מהגברים. יש גברים שנכשלו ולעומתם נשים שפיצחו את התפוח בשנייה".

 

בין מבחר האתגרים שכובשים את הרשת בשנים האחרונות, רק מעטים מתרכזים בתחום הכושר. האם אנו עומדים לפני עידן חדש בו אתגרי הכושר הוויראלים יהפכו לטרנד? מסתבר שהכל תלוי בלוח הזמנים האינטנסיבי של הספורטאי הממוצע.

 

"האמת שזה אתגר הכושר הוויראלי הראשון שאני מקדמת", מספרת נילי. "לא נתקלתי לפני באתגרים דומים אחרים למרות שהנושא באמת חשוב. אני מניחה שזה בגלל שרוב הספורטאים מתאמנים רוב שעות היום וכמעט לא מקדישים זמן לרשתות החברתיות. מקווה שבעתיד יהיה לנו זמן ויכולת לקרוא את העולם הווירטואלי כדי לקדם אתגרים נוספים".

 

צפו בנילי מבצעת את אתגר התפוח:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רק ספורטאים יכולים. אתגר התפוח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים