שתף קטע נבחר

 

הקרב על עמונה: תיעוד העימות על עתיד המאחז

הישיבה הסוערת עם אנשי מועצת יש"ע על השאלה מה יעלה בגורל עמונה הסתיימה בפיצוץ. לפי עדויות הם קרעו מפות, קיללו את הנוכחים ותקפו את חיים פוגל, שמשפחתו נרצחה בטבח באיתמר. אנשי יש"ע שקראו להם: "צאו ותנקו את הזבל שעשיתם". הערב: ההצבעה על חוק ההסדרה בקריאה ראשונה

 

באדיבות חדשות 10

באדיבות חדשות 10

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תיעוד שפורסם הערב (יום ד') בערוץ 10 מראה את תושבי עמונה מתעמתים עם אנשי מועצת יש"ע, בסיום ישיבה שבה התפרעו בעפרה. לפי עדויות הם קרעו מפות, קיללו את הנוכחים ותקפו את ראש תנועת אמנה זאב (זמביש) חבר, את חיים פוגל שמשפחתו נרצחה בטבח באיתמר ואת מזכיר היישוב עפרה. "לא נאפשר פה קיום ישיבה על עמונה בלי אנשי עמונה", אומר ראש ועד עמונה אביחי בוארון. "צאו מפה ותנקו אחריכם את כל ה'זבלה' שעשיתם פה ואת האלימות שלכם", השיבו לו אנשי מועצת יש"ע.

 

אנשי עמונה הגיעו לפגישה בעפרה כדי לנסות לגבש פתרון ליישוב, וזעמו על כך שהפגישה החלה בלעדיהם. כאשר הצטרפו לפגישה במהרה עלו הטונים ותושבי עמונה טענו כי מוכרים אותם ועושים על גבם דיל. "פתאום אני מגלה שאנשים מתכננים את הבית שלי ליד בית קברות, זה פשוט אבסורד", אמרה תושבת עמונה. 

עימות בעפרה (באדיבות חדשות 10) (באדיבות חדשות 10)
עימות בעפרה(באדיבות חדשות 10)

 (באדיבות חדשות 10) (באדיבות חדשות 10)
(באדיבות חדשות 10)

תושבי עמונה היום, לאחר פיצוץ הישיבה ()
תושבי עמונה היום, לאחר פיצוץ הישיבה

הערב מתקיים במליאת הכנסת דיון על חוק ההסדרה, לקראת הצבעה בקריאה ראשונה. יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט אמר במליאה: "זה יום של גאווה גדולה. זה יום שבו חצי מיליון תושבי יהודה ושומרון וכל אזרחי ישראל יכולים להרים את הראש ולדעת: לא רק שבאמת אנחנו העם של הארץ הזאת, אלא גם על פי החוק בספר החוקים של מדינת ישראל. הצעד הבא הוא להחיל את ריבונות מדינת ישראל במעלה אדומים, והצעד אחרי הוא להחיל את החוק. אני אחיל כשיהיו לי 30 מנדטים. אמרתם שגם זה לא יקרה, והנה זה קורה.

 

"אני רוצה להגיד תודה ראשונה לראש הממשלה בנימין נתניהו, שאנחנו בימים האחרונים עובדים מאוד קשה כדי לתת פה מענה לסוגיה לא פשוטה. הכול בסדר בנגמ"ש. אני מודה לשלום עכשיו. שלום עכשיו שלחו לנו יתושים קטנים כאלה - עוד בג"ץ ועוד בג"צ - והיום בזכות האנשים הטובים ביותר בשלום עכשיו אנחנו לא נלחמים ביתושים אלא מייבשים את הביצה".

 

על הפינוי המסתמן אמר: "בשום מצב, בשום תנאי ועל שום נושא, בל ירים איש יד על אחיו".

 

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד אמר כי "המומחיות" של הממשלה הנוכחית היא לקחת בעיות מסובכות ונפיצות ולהפוך אותן לשתי מילים. "חוק המואזין, חוק ההסדרה, חוק ההשעיה, חוק הנאמנות, חוק העמותות. תמיד שתי מילים. תמיד אחת מהן היא 'חוק', כדי שלא נשים לב שמדובר בהיפך מזה. שמדובר בשתי מילים שמטרתן לעקוף את החוק, לשבור את שלטון החוק, להעלים את שומרי החוק".

 

"יש משהו כמעט מרשים בדרך שבה אפשר בשתי מילים לפרק את החברה הישראלית, להחליש את כוחה של המדינה, לפגוע בבית המשפט העליון שלה, לפגוע במעמד הבינלאומי שלה, להסית אותנו אחד נגד השני", אמר לפיד. "אם יש לך שתי מילים ממש מוצלחות, ניצחת. הקואליציה תנצח היום", אמר לפיד. "אני מברך אתכם. הצלחתם לקחת את המדינה הכי אינטליגנטית עלי אדמות, עם הבעיות הכי מורכבות עלי אדמות, והפכתם אותה לשתי מילים".

הכנסת דנה על חוק ההסדרה השבוע (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
הכנסת דנה על חוק ההסדרה השבוע(צילום: אלכס קולומויסקי)

ח"כ שולי מועלם רפאלי מהבית היהודי, יוזמת חוק ההסדרה, אמרה בפתח הדיון כי החוק הוא "דרך המלך שבה מדינת ישראל מממשת את ריבונותה, ומכריזה על כך שמתיישבי יהודה ושומרון אינם אזרחים מסוג ב'. הגיע הזמן, 50 שנה אחרי הנס הגדול שקרה לנו פה במלחמת ששת הימים, שנממש את הריבונות שלנו ונסדיר את כל השטחים האלו".

 

היא הוסיפה: "נשמעו קולות שאם נדחה את זה למחר או למחרתיים הנושא יפוג וייעלם. אז לא חברים. 50 שנה עברו, וזה הזמן להגיד: הבית הזה צריך להחליט מה עושים עם ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון. לנו זה ברור ולכן מונח פה חוק ההסדרה".

 

ח"כ תמר זנדברג ממרצ אמרה במהלך הדיון: "חוק ההסדרה הוא חוק סיפוח שמנוגד לאינטרס הישראלי, בז לרעיון הציוני וכל תפקידו הוא לרצות קומץ קטן וקיצוני של מתנחלים שמחזיקים את מפלגות הימין במקום רגיש". מנגד אמרה בדיון סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי מהליכוד: "זה לא גזל אדמות. מנגנון הפיצוי שנקבע בחוק היה מתקיים במקרה דומה בתל אביב. כשיש פיצוי גדול, בוודאי שאין גזל. החוק הזה לא סותר את הדין הבינלאומי. המאבק של הקהילה הבינלאומית לא נובע מהסדרת ההתיישבות אלא מההתיישבות עצמה".

 

ביום שני אושר חוק ההסדרה בקריאה טרומית במליאת הכנסת ברוב של 60 תומכים מול 49 מתנגדים וללא הסעיף הנוגע לעמונה. החוק עבר עוד קודם לכן גם בוועדת השרים לענייני חקיקה למרות ההתנגדות שהביע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שאמר כי גם הנוסח החדש אינו חוקתי.

 

היום, על רקע הקריסה הצפויה של המתווה לפינוי עמונה בשל קשיים משפטיים, הסתמן פתרון חדש לפיו 40 המשפחות המתגוררות במאחז, שעל פי קביעת בג"ץ יצטרך להתפנות עד סוף החודש, יועברו ככל הנראה באופן זמני לקראווילות חדשות ביישוב עפרה הסמוך. בינתיים יוקם עבורן יישוב קבע חדש ליד שבות רחל.

 

על פי התוכנית, שנמצאת בשלבי הגיבוש אחרונים במִנהל האזרחי, 20 מהמשפחות יועברו בינתיים לשטחים פנויים בעופרה ו-20 נוספות יועברו למדרשת עופרה. בלשכת היועץ המשפטי לממשלה אומרים שגם הפתרון הזה נידון בין שאר החלופות, ובמשרד הביטחון ממשיכים להכין אפשרויות נוספות. גורמים ביטחוניים המעורים בנושא אמרו כי הפתרון הזמני של אתר הקרוואנים ואכלוס בשבות רחל כפתרון קבע הם כרגע הפתרונות הריאליים ביותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות חדשות 10
עימות בעפרה
באדיבות חדשות 10
מומלצים