נשיאת העליון: החלטת רוב אינה בהכרח דמוקרטית
השופטת נאור התייחסה ברמיזה לחוק ההסדרה בטקס מינוי שופטים: "שלטון הרוב הוא תנאי הכרחי לדמוקרטיה, אך באין ריסון לכוח הרוב הוא עלול להפוך לעריצות". בין השופטים שמונו: אמה של שירה בנקי שנרצחה במצעד הגאווה
טקס השבעת שופטים נערך הבוקר (יום ה') בבית הנשיא בירושלים, בנוכחות הנשיא ראובן ריבלין, נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור ושרת המשפטים איילת שקד. בין השופטים שהושבעו הייתה גם מרים (מיקה) בנקי, אמה של הנערה שירה בנקי ז"ל, שנרצחה במצעד הגאווה בעיר הבירה באוגוסט 2015.
הנשיא ריבלין פתח את הטקס והתייחס בנאומו למינוי המרגש: "כשאני פוגש משפחות שכולות, רגע לפני שהדלת נסגרת אני מתפלל שניפגש בשמחות שלכם. אני שמח לחלוק את הרגע הזה איתך ועם משפחתך".
במהלך הטקס נשאה דברים נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, שלא הזכירה במפורש את חוק ההסדרה אך הזהירה מפני עריצות הרוב והזכירה כי על בתי המשפט להגן על זכויות האדם של המיעוט.
"יש המזהים את הדמוקרטיה עם שלטון הרוב. יטען הטוען כי אם החלטה כלשהי נתקבלה ברוב דעות ממילא היא החלטה דמוקרטית. זו טעות", אמרה נאור. "שלטון הרוב הוא תנאי הכרחי לדמוקרטיה - אך הוא אינו תנאי מספיק. באין ריסון לכוחו של הרוב הוא עלול להפוך לעריצות, וכבר היו דברים מעולם. שלטונו של רוב השולל מן הפרטים את זכויותיהם, רוב הנוגש את המיעוט החי בקרבו - אינו שלטון דמוקרטי".
נאור הוסיפה: "הגנה על עקרונות היסוד ועל זכויות האדם אינה יכולה, אפוא, להיתפס כמעשה בלתי-דמוקרטי - אלא היא התגלמות הדמוקרטיה. מתוך כך חייב הרוב, חייבת המדינה - כל מדינה דמוקרטית - לכבד את זכויותיהם ולהגן עליהן. זוהי חובתן של כל רשויות השלטון. ובמערך האיזונים והבלמים, שאף הוא מעקרונותיה החיוניים של הדמוקרטיה, מסור התפקיד להבטיח את מימושן של הזכויות הלכה למעשה למערכת בתי המשפט, ובראשה לבית המשפט העליון".