פסוריאזיס: להצליח לחיות עם המחלה
מהם הטיפולים החדשים שמסייעים להתמודד עם מחלת הפסוריאזיס, איך לזהות באיזו דרגה היא מתפרצת ומהם הדברים שכדאי להימנע מהם - כדי להקל על המצב? צפו
בחסות נוברטיס ישראל בע"מ
בישראל יש כמעט 170 אלף חולי פסוריאזיס, מתוכם 34 אלף ברמה בינונית עד קשה. איך מתמודדים עם המחלה הזו, אילו טיפולים קיימים בשוק ומה הסיכוי של החולים לנהל אורח חיים רגיל לחלוטין? לצורך כך הזמנו לאולפן ynet את ד"ר מיכאל זיו, מנהל מחלקת עור במרכז רפואי העמק, ואת יונה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית.
קראו עוד:
"אם אני אקבל את עצמי – כולם יקבלו אותי"
יש תקווה לחולי פסוריאזיס: אבל מי זכאי?
חולי פסוריאזיס? כך תתגברו על החרדות
צפו בדיון:
ד"ר זיו התייחס לעובדה כי מדובר במחלה גלויה ונראית לעין שגורמת לקשיים אובייקטיביים לחולים בה. "מישהו פושט את החולצה שלו, יש נגעים שנראים על הידיים וזה גורם לאי נוחות לאדם וגם לסובבים שנרתעים מליצור מגע.
"גם אם יש מצב של קשקשת משמעותית אז החולה לא יכול ללבוש בגד בצבע כהה כי זה נראה לעין. בנוסף, יש את הגרד שנלווה למחלה שלפעמים הוא מאוד מאוד מטריד. יצירת יחסים כאלה או אחרים עם בני זוג, אינטראקציות עם אנשים, אתה עובד במשרה כזאת שדורשת לחיצת יד או שהידיים שלך גלויות, יש הרבה מאוד התמודדויות עם המחלה".
קציר מוסיפה כי צריך ללמוד לקבל את המחלה, כדי להצליח לחיות איתה. "לצערי ישנם הרבה חולי פסוריאזיס שיש להם קושי. חשוב שאנשים יבינו שאין צורך להתחבא מהעולם".
ד"ר זיו מוסיף ואומר כי הטיפולים הביולוגיים שינו את כללי המשחק של המחלה הזאת. "במגוון הטיפולים העומדים לרשותנו כיום בהחלט אפשר להגיע למצב שהמחלה תהיה לא נראית לחלוטין".
קציר מסכמת ואומרת כי "באגודת הפסוריאזיס הישראלית עושים המון כדי שאנשים יידעו שפסוריאזיס זו לא מחלה מידבקת, לא צריך להוציא אותנו לא מבריכות השחייה, לא מגני ילדים ולא מבתי הספר".
בחסות נוברטיס ישראל בע"מ