שתף קטע נבחר

 

מתקפת סייבר על התאגיד שבונה צוללות לישראל

התאגיד הגרמני טיסנקרופ, שבו שותפה איראן, דיווח כי נפל קורבן "למתקפת סייבר מסיבית" בתחילת השנה. בחברה טענו כי נגנב מידע על פרויקטים הנדסיים ואחרים - אבל לא נמצאה עדות לפגיעה בתחום הצוללות

התאגיד הגרמני שבו שותפה איראן ושמוכר צוללות וספינות קרב לישראל דיווח כי הוא נפל קורבן בתחילת השנה למתקפת סייבר. "טיסנקרופ הייתה יעד למתקת סייבר מסיבית", נמסר היום (ה') בהודעת החברה, שמסרה זאת על רקע הסערה בישראל בעקבות פרשת הצוללות והקשר האיראני.

 

מתקפות הסייבר נחשפו באפריל ובחברה העריכו כי בוצעו בפברואר. בטיסנקרופ אמרו כי ההאקרים גנבו מידע על פרויקטים ממחלקת ההנדסה של החברה וממחלקות אחרות, וטענו כי לא נמצאו עדויות לפגיעה ביתר התחומים שבהם עוסק התאגיד - ממעליות ועד בניית צוללות וספינות.

 

לא נמצאה עדות על פגיעה בתחום הצוללות כתוצאה מהמתקפה (צילום: דובר צהל) (צילום: דובר צהל)
לא נמצאה עדות על פגיעה בתחום הצוללות כתוצאה מהמתקפה(צילום: דובר צהל)

טיסנקרופ, אחת מיצרניות הפלדה הגדולות בעולם, העריכה כי המתקפות נעשו מדרום מזרח אסיה. היא לא פירטה אילו מסמכים נגנבו, ומסרה כי היא אינה יכולה להעריך את הנזק שנגרם מכך. החברה הגישה בעקבות זאת תלונה רשמית למשטרה בגרמניה. לפי החברה, לא נפגעו המערכות המאובטחות שמפעילות תחנות כוח בדואיסבורג שבלב חבל הרוהר התעשייתי שבגרמניה.

 

הבוקר, כמה ימים בלבד לאחר שנחשף ב"ידיעות אחרונות" כי המשטר האיראני היה שותף בטיסנקרופ, פורסם בעיתון כי גם לשר הביטחון לשעבר, משה (בוגי) יעלון, לא היה מושג על השותפות האיראנית. זאת בניגוד מוחלט להצהרה שפרסמו שלשום ממשרד הביטחון שבה חזרו בהם מהכחשתם הראשונית והודו כי למדו על הקשר האיראני בטיסנקרופ כבר ב־2004.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בעקבות חשיפת הקשר האיראני בפרשת הצוללות פנתה אתמול ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ אבי דיכטר (הליכוד), ודרשה לכנס את הוועדה בדחיפות כדי לדון בכשלים שצפו על פני השטח בפרשה. "לפני ימים ספורים נחשף בתקשורת כי חברה ממשלתית איראנית מחזיקה בקרוב לחמישה אחוזים ממניותיו של תאגיד טיסנקרופ", כתבה לבני במכתב לדיכטר. "החברה, IFIC, היא החברה העיקרית שמשקיעה כספי ממשלה איראניים בעולם".

 

במכתבה ציינה לבני, לשעבר שרת החוץ והמשפטים ומי שישבה בקבינט המדיני-ביטחוני, כי ישראל פועלת במשך שנים מול מדינות העולם כדי למנוע עסקאות עם איראן ולמנוע ממנה טובות הנאה כלכליות - ואילו עתה התברר כי היא עצמה לא עמדה בדרישות שהציבה בפני אחרים. "חברת IFIC נמצאת ברשימה השחורה שפורסמה על ידי הממשל האמריקני ב-2010 בצירוף אזהרה כי חל איסור לפי החוק האמריקני לבצע עמה עסקאות", כתבה לבני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טיסנקרופ. תאגיד בעין הסערה
צילום: רויטרס
מומלצים