מדוכן עוגיות נייד לבית קפה טבעוני
איך שגלגל מסתובב: כך התגלגלה הדס רפאלי מדוכן אופניים נייד לממכר עוגות ועוגיות טבעוניות, לבית קפה טבעוני בשכונת פלורנטין בתל אביב. ויש גם מתכון לפאי תפוחים
כבר יותר מעשור שהדס רפאלי אופה עוגות ומתוקים טבעונים. הגלגול הראשון של הבייקרי שלה היה כבר בחורף 2011 בדמות דוכן אופניים נייד בשדרות רוטשילד בתל אביב, אליו אפשר היה להגיע בימי שישי ושבת כדי לשבור דיאטה בכיף.
הדוכן נסגר אחרי תקופה קצרה, ורפאלי המשיכה לפדל ולעשות משלוחים של עוגות טבעוניות לכל המעוניין, וצברה חוג לקוחות. לפני כשבוע פתחה רפאלי יחד עם כנרת סוויסה את המקום החדש והקבוע שלה - קונדיטוריה ובית קפה ששמר על השם של אותו דוכן מחתרתי על אופניים - "בייק בייקרי", בשכונת פלורנטין בתל אביב.
רפאלי נרגשת מהאפשרות להמשיך להכין, לאפות, להמציא ולהאכיל. בימים אלה היא משיקה תפריט חורף שיכלול גם מנות הלקוחות מהשורשים הפרסיים שלה: "עד עכשיו היה קיש מתחלף שפשוט נחטף", מספרת רפאלי, "ואני מתקדמת לפי מה שהלקוחות אוהבים ורוצים. מאוד קל לטבען אוכל פרסי כי הבשר לא דומיננטי, והעלים הירוקים והלימון נותנים את הקיק".
לצד קיש פטריות וכרישה על קדאיף (36 שקלים) יהיו בתפריט גם מרקים מתחלפים (28 שקלים, מגיע עם לחם מחמצת), פלפלים ממולאים באורז וירק ברוטב עגבניות שרי צלויות ואנטי פסטי (37 שקלים) ומסבחה שעועית לימה על אטריות אורז (38 שקלים). כל המנות מגיעות עם לימונדה ועשבי תיבול.
בית הקפה הטבעוני נפתח בצמוד לשוק לוינסקי, ושוכן בין ריחות התבלינים שבשוק, לבין מקומות טבעוניים נוספים שפועלים באזור כמו הגלידרייה "ג'לה", הגלידריה הטבעונית הראשונה ומעדניית "טעם החיים" - מעדנייה ידידותית לטבעונים.
המקום נמצא בפינה אקלקטית ומתוקה, מלאה בעציצים ירוקים, עם אנרגיה חיובית ואפס מרכיבים מהחי. תוכלו למצוא שם מקבץ עוגות, קינוחים ומתוקים שלא ישאירו אף חך מאוכזב, החל ממאפין וניל עם שוקולד צ'יפס או קינמון ותפוחים (12 שקלים) בראוניז שוקולד מפנק או קאפקייק מוקה לבן עם וניל שוקולד לבן ואספרסו (14 שקלים), עוגות שיש (19 שקלים) וגם שחיתות אמיתית - פאי תפוחים על קדאיף עם חתיכות תפוחים בקרמל, כדור גלידה ורוטב שוקולד לבן (35 שקלים), או קונוס שוקולד מנגו מדפי אורז קריספיים ברוטב שוקולד בירה (32 שקלים).
בחנוכה תמצאו שם סופגניות קלאסיות (שוקולד, תות, ריבת חלב) וסופגניות מיודחות קצת יותר כמו טרייפל שוקולד עם דפי שוקולד. בגזרת משקאות החורף יש שוקו בירה חם (19 שקלים), שוקו מוקה לבן על בסיס שוקולד לבן ואספרסו (19 שקלים) ועוד אופציות שיסגרו פינה מתוקה, במיוחד אם יגיעו לצד שוקולד לבן היבסקוס ומי ורדים שלא מופיע בתפריט, אבל נמצא לפעמים.
"זה כיף להאכיל את כולם", מסכמת רפאלי, טבעונית כבר מגיל 19 שמתכננת בקרוב גם להוציא ספר בישול טבעוני, "אבל הלקוחות שאינם טבעוניים ומתמכרים לאוכל וחוזרים שוב ושוב, הם אלה שהכי משמחים אותי".
Bike Bakery, זבולון 17 פלורנטין תל אביב, 050-7739771, שני-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-16:00
פאי תפוחים ביין
המצרכים:
לבסיס -
4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
קורטוב סודה לשתייה
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל טיבעית
למילוי -
6-8 תפוחים ירוקים, צהובים ואדומים
2 כפות קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס
1/2 כוס יין אדום
מעט קינמון
אופן ההכנה:
- פורסים את התפוחים דק דק מבלי לקלף, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את היין האדום וממלאים את הקערה במים עד לגובה של התפוחים. מערבבים קצת עם הידיים. משאירים להשריה ובינתיים מכינים את הבסיס של הפאי.
- לבסיס הפאי - מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה 24.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים - הקמח, הסוכר והסודה לשתייה.
- מוסיפים את המים, השמן ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
- משאירים חצי כוס מהבצק בצד.
- מרפדים תבנית עם הידיים בשכבה עדינה של הבצק, בתחתית ובדפנות.
- אופים 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מסננים את הנוזלים מהתפוחים. מוסיפים לקערה עם התפוחים 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר, 2 כפות שמן וקינמון ומערבבים בעדינות עם הידיים.
- מסדרים מעל התחתית האפוייה ומפוררים את שאר הבצק מעל.
- אופים 25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.