בעקבות האישום: מזכ"ל הסתדרות המורים יתפטר
אחרי 14 שנים בתפקיד ויממה לאחר הגשת כתב האישום החמור נגדו מתכוון יוסי וסרמן לפרוש בוועידת הסתדרות המורים שתתקיים בעוד כשבועיים
יממה לאחר הגשת כתב האישום החמור ואחרי 14 שנים בתפקיד - הודיע הערב (יום ה') מזכ"ל הסתדרות המורים יוסי וסרמן על כוונתו להתפטר מהתפקיד. כתב האישום מייחס לוסרמן לקיחת שוחד, סחיטה באיומים, מרמה והפרת אמונים.
במכתב ששלח היום לחברי הסתדרות המורים כתב וסרמן כי הוא מתכבד להזמינם לוועידת הסתדרות המורים ב-22 בחודש. על סדר היום, נכתב: הודעת המזכ"ל על סיום תפקידו ודברי פרידה, ובחירת למזכ"ל חדש. בחודש מאי יתקיימו הבחירות הרשמיות של הסתדרות המורים, ועד אז יכהן בתפקיד המזכ"ל/ת שיבחרו בוועידה.
כבר אתמול, עם הגשת כתב האישום נגד וסרמן, דרשו ממנו סיעות האופוזיציה בהסתדרות להודיע באופן מיד על התפטרותו. גילה קליין, יו"ר סיעת נחל בהסתדרות המורים ויו"ר האופוזיציה בארגון, אמרה: "יש חוקרים בישראל. וסרמן היה זאב בעור של כבש. במשך שנים הרימו יד בהצבעות לדיקטטור עבור ג'ובים ומשכורות לכאורה. זהו שחר חדש להסתדרות המורים. אני שוקלת להתמודד בבחירות בוועידה. כולי תקווה שהפעם צירי הוועידה יבחרו בדרך חדשה ובעידן חדש לחברי הסתדרות המורים וכי מול עיניהם יעמוד האינטרס הציבורי הן לאיגוד והן למעמד עובדי ההוראה".
יפה בן דוד, יו"ר סיעת אמ"י ומועמדת לתפקיד, שלחה לווסרמן מכתב בדרישה שיתפטר לאלתר מתפקידו עקב הגשת כתב האישום. "לא ייתכן כי אתה, כמנהיגו של ציבור המורים, המנחילים ערך חשוב זה לדורות הבאים, תידבק בכס היו"ר, תוך שאתה מתעלם מהנזק האדיר הנגרם להסתדרות המורים עקב השיתוק שנפל עליו בגין השעייתך".
בשנת 2002 נבחר וסרמן לתפקיד מזכ"ל הסתדרות המורים בישראל. לפני בחירתו לתפקיד הוא שימש יו"ר אגף הכספים, תפקיד שבו המשיך לשמש גם לאחר בחירתו למזכ"ל. כפל התפקידים אפשר לו להחליט, לאשר ולהוציא לפועל כל החלטה על הוצאה תקציבית, ללא פיקוח מהותי. בכתב האישום נטען כי הדבר העצים את כוחו עד כדי שליטה מלאה ויכולת להשפיע על כל החלטה שתתקבל במוסדות ההסתדרות ובגופים אחרים שבשליטתה. כמו כן, הייתה לו השפעה על קבלת החלטות בנוגע להסתדרות המורים ולו באופן אישי, כשהוא מצוי בניגוד עניינים בין תפקידיו בהסתדרות לאינטרסים האישיים שלו, תוך דחיקת טובת ההסתדרות באופן התואם את האינטרסים שלו.
האישום: שוחד וסחיטה באיומים
על פי האישום הראשון, שמייחס לווסרמן שוחד וסחיטה באיומים, בשנת 2003 הקימה הסתדרות המורים מִנהל תיירות ונופש, שאמור היה לרכז את פעילות הרווחה של הסתדרות המורים בתחום התיירות. המִנהל פעל, בין היתר, באמצעות בטי דהאן, שפרנסתה הייתה תלויה בפעילות מול הסתדרות המורים. בכתב האישום נטען כי וסרמן החליט לנצל את כוחו ושליטתו בהסתדרות המורים. הוא פנה לדהאן בבקשות להזמנת חופשות, תוך שעמד על כך שתבהיר למלונות כי מדובר במזכ"ל הסתדרות המורים ובכך יקבל "מחיר מיוחד" וטיפול VIP. בכמה מקרים וסרמן הבהיר כי העלות גבוהה מדי עבורו ולכן שילם סכום מופחת מזה ששולם בפועל על ידי דהאן והמנהל.
במהלך 2012 הופסקה פעילותה של דהאן במסגרת המנהל. בעקבות כך, היא פנתה לווסרמן והחליטה לגבות את הסכומים המגיעים לה בעקבות העלויות שחסכה מווסרמן. הצדדים הגיעו לפשרה לפיה ההסתדרות תשלם לדהאן עבור כל הפעילות הקניינית שביצעה עד סוף 2012. במטרה למנוע מדהאן לחשוף את דבר השוחד וביודעו כי היא זקוקה לכספים, סחט ממנה וסרמן, באמצעות אחרים, שתחתום על מסמך הממוען אליו שבו היא מאשרת כי תשלום חלקי בלבד מחובותיו האמורים יהווה סילוק סופי ומוחלט של "כל חובותיו" כלפיה. הוא אף הכריח אותה להצהיר במסמך כי יתרת חובו האישי נתגלתה בדיעבד, לאחר בדיקה בספרי החשבונות. המסמך כלל גם התחייבות לסודיות והתחייבות שלא לעשות שימוש בטענות שהעלתה נגדו דהאן במכתב.
על פי אישום נוסף, ב-28.8.13 ביקש וסרמן את אישור ההנהלה להגיש שתי תביעות לשון הרע נגד שני עיתונאים וכלי התקשורת שבהם השניים הועסקו, בעקבות פרסומים שונים שנגעו להסתדרות המורים ולווסרמן באופן אישי. בסופו של דיון, אישרה ההנהלה המצומצמת את בקשתו תוך שנקבע במפורש כי התובעים יהיו הסתדרות המורים ווסרמן, וכי וסרמן יממן מכיסו הפרטי את עלויות הייצוג הנוגעות לדברים שנכתבו עליו ועל יוסי אפרת. לאחר אישור תקציב כאמור, הוכנה במשרד עו"ד רונאל פישר טיוטת קובלנה פלילית וטיוטת כתב תביעה, שהתייחסו גם לפרסומים שנגעו לווסרמן באופן אישי. בשל הכנת הטיוטות גבה משרד עו"ד פישר שכר טרחה בסך 141,600 שקל. חרף החלטת ההנהלה המצומצמת, וסרמן לא שילם כל תמורה על הכנת הטיוטות ואת שכר הטרחה כולו שילמה הסתדרות המורים.
בנוסף, לווסרמן ולאפרת מיוחסות באישומים נפרדים עבירות של שיבוש מהלכי משפט והטרדת עד. על פי כתב האישום, כל אחד מהם הטריד עדות שמסרו הודאות במשטרה במסגרת החקירה, וזאת על מנת להכשיל הליך שיפוטי ולאחר שנחשפו לחומרי החקירה בעניינם במסגרת הליך השימוע.