שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: "צפון קוריאה מסוגלת לייצר טיל גרעיני, אך לא לפגוע"

גורם צבאי אמריקני בכיר אומר כי צפון קוריאה הצליחה כנראה להקטין את ראשי הנפץ הגרעיניים, כך שהם יתאימו לטילים, אך היא לא הצליחה לפתח את הטכנולוגיה הדרושה לטילים אלו לחדור את האטמוספרה מבלי להתפוצץ באוויר

 

שיגור טיל בליסטי מצוללת בצפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בליסטי מצוללת בצפון קוריאה(צילום: רויטרס)

 

צפון קוריאה רשמה התקדמות מדאיגה בתוכנית הגרעין והצליחה להקטין את ראשי הנפץ הגרעיניים כך שיתאימו לטילים - כך מסר הערב (יום ה') גורם אמריקני רשמי לכתבים. עם זאת הוסיף הגורם כי פיונגיאנג טרם השיגה את הטכנולוגיה הנחוצה לכך שהטילים הללו יחדרו את האטמוספרה חזרה בדרך ליעדם מבלי להתפוצץ באוויר.  

 

"אני חושב שהם מסוגלים להתאים ראש נפץ לאמצעי שיגור. הם פשוט לא בטוחים שהטילים מסוגלים להיכנס חזרה (לאטמוספרה)", אמר הבכיר האמריקני.

 

 

שיגור טיל מצוללת בחודש אפריל    (צילום: רויטרס)

שיגור טיל מצוללת בחודש אפריל    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הניסוי האחרון שנערך בספטמבר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הניסוי האחרון שנערך בספטמבר(צילום: EPA)

 

פרשננו לענייני צבא וביטחון רון בן ישי מציין כי כדי שאפשר יהיה להרכיב ראש קרב גרעיני על טיל, הדרישה הראשונה היא למזער את מתקן הנפץ הגרעיני שפיתחו כדי שיתאים למשקל שהטיל יכול לשאת ולממדים שמתאימים לראש קרב של טיל. הדרישה היא להתאים את המשקל והממדים מבלי לאבד את עוצמת הפיצוץ. בזה, הצפון קוריאנים הצליחו לדעת האמריקנים. לעומת זאת, הם לא הצליחו לרכוש את היכולת להגן על ראש הקרב הגרעיני מפני החיכוך והחום שנותרים בעת כניסת הטיל חזרה לאטמוספירה כשהוא מתקרב למטרתו על פני הקרקע. בטכנולוגיה הזו צפון קוריאה עדיין אינה שולטת.  

 

לא עוצרים: ניסוי גרעיני חמישי

לפני שלושה חודשים הודיעה צפון קוריאה שביצעה ניסוי גרעיני מוצלח ושהיא מסוגלת כעת להציב ראשי נפץ גרעיניים על טילים בליסטיים. בשעה 3:30 לפנות בוקר (שעון ישראל) רעדה האדמה בצפון קוריאה בעקבות הניסוי שנראה כעוצמתי ביותר שביצעה פיונגיאנג בתולדותיה. זה הניסוי הגרעיני החמישי שביצעה עד כה.

 

"המדענים והמהנדסים של המכון לנשק גרעיני ביצעו ניסוי פיצוץ גרעיני באתר ניסויים בצפון המדינה במטרה לבחון את עוצמת ראש נפץ גרעיני חדש שייצרו", נמסר בחגיגיות בטלוויזיה הממלכתית. "הם אישרו שלא הייתה דליפה רדיואקטיבית מאתר הניסוי, ולכן לא היו לו השפעות שליליות אקולוגיות על הסביבה".

 

הניסוי הגרעיני בספטמבר הוביל לדאגה בינלאומית. מומחים טענו כי צפון קוריאה תידרש לבצע עוד ניסויים ספורים בלבד עד שתוכל להרכיב ראש נפץ גרעיני על טילים לטווח ארוך. אם אכן צפון קוריאה הצליחה לבצע ניסוי מוצלח בראש נפץ גרעיני קטן יחסית, הדבר יאפשר לה שיגור טילים בעלי ראש הנפץ הזה לטווחים ארוכים יותר, ואף לפתח ראשי נפץ מתפצלים. בחמש שנות שלטונו של קים ג'ונג און בצפון קוריאה, היא ירתה 33 טילים בליסטיים לעומת 16 טילים שנורו ב-17 שנות שלטונו של אביו קים ג'ונג איל. מומחים סבורים שאין די הוכחות לכך שצפון קוריאה הגיעה לטכנולוגיה שתאפשר להרכיב ראש נפץ גרעיני על טיל בליסטי שיעמוד בלחצים הפיזיקליים של כניסה מחודשת לאטמוספרה - אבל ייתכן שהיא מתקרבת ליעד הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שיגור טיל בליסטי מצוללת בצפון קוריאה
צילום: רויטרס
מומלצים