שתף קטע נבחר

 

להגיע לעמונה או למחות מרחוק? עימות בציונות הדתית

מזכ"ל בני עקיבא קרא לחברי התנועה שלא להגיע למאחז שיפונה בשבועיים הקרובים מחשש לעימות מול חיילי צה"ל. יו"ר ועדת מתיישבי שומרון הגיב: "נחרדתי מקריאתו שלא לעמוד לצד התושבים". מאות בני נוער הגיעו למקום

 

"מלחמה" - שלט שהוצב בעמונה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"מלחמה" - שלט שהוצב בעמונה(צילום: אוהד צויגנברג)

 

מזכ"ל בני עקיבא יאיר שחל קרא אמש (יום ה') לחברי התנועה שלא להגיע ליישוב עמונה כדי להימנע מעימות מול חיילי צה"ל, זאת על רקע השמועות שלא זכו לאישור כי עמונה תפונה במוצאי שבת. יו"ר ועד מתיישבי השומרון צחי דיקשטיין אמר בתגובה: "נחרדתי מקריאתו של המזכ"ל החדש של תנועת הנוער הדתית לאומית היוצא נגד הרב חיים דרוקמן שליט"א המכהן כחבר הנהלה ארצית של בני עקיבא שלא לעמוד לצדם של תושבי עמונה שחרב גירוש מתנוססת מעל ראשם".

 

דיקשטיין הוסיף: "בשעה קשה זו אנו מחזקים את תושבי עמונה החלוצים לפני המחנה שבזכותם ורק בזכותם חוק ההסדרה עלה על השולחן. צר לי שכך מחנכים את הדור הצעיר ולמעשה במקום חינוך לבניית ארץ ישראל, תורה ועבודה, עסוק המזכ"ל החדש בהחלשת האמירה הערכית כנגד גירוש פינוי יהודים מביתם בארץ ישראל".

 

תרגולת לפינוי עמונה    (צעירי עפרה)

תרגולת לפינוי עמונה    (צעירי עפרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנגד, מזכ"ל בני עקיבא טען כי "תנועה גדולה ואחראית פועלת מתוך שיקול דעת ולא על פי מסרונים אנונימיים אלה או אחרים. אנו יודעים שעתיד ההתיישבות, כמו עתיד העם והתורה, תלויים בעזרת השם בהמשך עמלנו החינוכי. על כן, דווקא עתה - שבת ארגון בתנועת בני עקיבא מתקיימת כרגיל.

 

"מתוך הזדהותנו עם תושבי ארץ ישראל כולה, וביניהם תושבי עמונה היקרים, אני קורא לחברינו להמשיך לפעול בסניף ולא לנסוע לעמונה או לכל מקום אחר בו עלול להתפתח עימות חזיתי ועקר עם חיילי צה"ל. את אהבתנו לארץ ישראל ואת המחויבות אליה לא נוכיח בהימצאות הנוער מול חיילינו ושוטרינו. לא זו הדרך לשמירה על עמונה, ולא זו הדרך לשמירה על מרחבי ארצנו הקדושה.

 

"את המשך בניין הארץ והעם, בדרך התורה, נשיג מתוך המשך פעילות חינוכית ורוחנית ברוח התנועה. שבת הארגון מניפה השנה את דגל מחויבות 'ופרצת'- הקוראת לחבר בין האוכלוסיות והמגזרים בחברה הישראלית. על כן ההכנות לשבת והפעילות הענפה עליה עמלנו בחודש האחרון תתקיים בשבת ובמוצאי השבת כרגיל. בעזרת השם יחדיו נמשיך לבנות ולהיבנות".

"על עמונה תהיה מלחמה" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"על עמונה תהיה מלחמה"(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

מאות בני נוער מכל רחבי הארץ הגיעו בימים האחרונים למאחז עמונה לקראת פינויו הצפוי. "היום העברתי שיעורים במשך שעות ארוכות, וכל הזמן הקהל מתחלף", סיפר רב עמונה יאיר פרנק. אמש הפיצו תושבים במאחז הודעה שלפיה הפינוי המתקרב מתוכנן לטענתם לקראת מוצאי שבת הקרוב. השמועות בעניין מועד הפינוי גברו במהלך היום שוב ושוב.

 

ברקע השמועות, סמוך למבנים הארעיים, כמה נערים הקימו עוד מבנה במאחז. על אחת החממות רוססה כתובת "על עמונה תהיה מלחמה". זאת על אף שאנשי מטה המאבק בעמונה חוזרים וטוענים כי לא ירימו יד על חיילי צה"ל או על שוטרים. הצעירים, חלקם עם נשותיהם, התמקמו במבנים מעץ הפרוסים במאחז. על אחת הדלתות נתלה שלט "כאן ישנה משפחה", בשאר המקומות ישנים כולם יחד, מנגנים ולומדים תורה. התושבים מנסים לשדר שגרה, ובמקביל מדגישים שיתנגדו לפינוי ושעל השר נפתלי בנט להחזיר לחוק ההסדרה את סעיף 7 הכולל את עמונה.

 

חלק מהתושבים פנו בשבועות האחרונים למזכירות עפרה כדי למצוא פתרונות מגורים, כ-15 משפחות שכרו דירות בעפרה לתקופות קצרות של כמה חודשים. "כבר כמה שבעות שפונים אליי תושבי עמונה ומבקשים לדעת אם היחידה פנויה", סיפר תושב עפרה המחזיק ביחידת דיור. "תוך זמן קצר סגרתי חוזה והצעתי להם מחיר מאוד זול, צריך להבין שכרגע אין למשפחות האלה לאן ללכת. המדינה ממש זרקה אותם".

 

עימות בין תושבי עמונה למועצת יש"ע    (באדיבות חדשות 10)

עימות בין תושבי עמונה למועצת יש"ע    (באדיבות חדשות 10)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בינתיים נמשכות העבודות באתר הקרוואנים ביישוב עפרה. לאחר שאנשי עמונה פוצצו ישיבה של אנשי אמנה ומועצת יש"ע, הוציאה מזכירות עפרה איגרת מיוחדת לתושבים ובה התייחסות לאירוע. "ביום שלישי הגיעו אנשי עמונה ותקפו אנשים במשרדי היישוב", נכתב. "אנו רואים בכך חציית קו אדום. עם כל ההבנה לכאב לא נשלים עם אלימות ובריונות, אין מקום בעפרה לאנשים ומעשים שכאלו".

 

המשטרה ומג"ב תרגלו אתמול את פינוי המאחז עמונה לקראת פינויו במהלך השבועיים הקרובים. התרגול כלל פריסה של כוחות המשטרה שיפעלו כבעבר במעגלים הראשונים מול המנחלים, וידרשו מהם לצאת מבתיהם בהסכמה. על האבטחה החיצונית סביב המאחז באזור רמאללה יהיו אחראים לוחמי צה"ל.

 

 (צילום: צעירי עפרה) (צילום: צעירי עפרה)
(צילום: צעירי עפרה)

 (צילום: צעירי עפרה) (צילום: צעירי עפרה)
(צילום: צעירי עפרה)

מאות השוטרים תודרכו על-ידי קציני משטרה בכירים שהגיעו למתקן האימונים בשטח בנוי בבסיס צאלים שבדרום, שבימים כתיקונם משמש את צה"ל לתרגולות לחימה בשטח בנוי. מועד הפינוי המדויק צפוי להישמר בסוד כדי להקשות על מתפרעים להפר את הסדר במהלך הפינוי. מרחב המאחז יהפוך לשטח סטרילי בצו שטח צבאי סגור של אלוף פיקוד מרכז, בניסיון לבודד את המרחב מהגעה מוקדמת של פעילי ימין.

 

שלשום אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את "חוק ההסדרה" החדש, שאינו כולל את הסעיף הנוגע לעמונה. ביום שני אושרה הצעת החוק בקריאה טרומית במליאת הכנסת גם כן ללא הסעיף הנוגע לעמונה. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מתנגד לחוק וטוען כי גם הנוסח החדש אינו חוקתי.

 

הפתרון הריאלי הנדון בימים אלה ביחס לפינוי 40 המשפחות המתגוררות בעמונה הוא שהם יועברו באופן זמני למגורונים ביישוב עפרה הסמוך. היועץ המשפטי לממשלה בוחן כעת חלופה זו על רקע קריסתו המשפטית של מתווה הפינוי הקודם ב"עמונה צפון".

 

על פי התוכנית, שנמצאת בשלבי הגיבוש אחרונים במִנהל האזרחי, 20 מהמשפחות יועברו בינתיים לשטחים פנויים בעפרה, ו-20 נוספות יועברו ל"מדרשת עפרה". בלשכת היועץ המשפטי לממשלה אומרים שגם הפתרון הזה נדון בין שאר החלופות, ובמשרד הביטחון ממשיכים להכין אפשרויות נוספות.


פורסם לראשונה 08/12/2016 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
נערכים לפינוי המאחז
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים