שתף קטע נבחר

 

שילמה בכיסא: הודחה נשיאת דרום קוריאה

פרשת השחיתות שבה הסתבכה, שבמסגרתה העניקה הנשיאה פארק ג'ן הייאה סמכויות לחברתה ואף הייתה מעורבת בקבלת שוחד, הגיעה לשיאה כשהפרלמנט הצביע להדיחה. כעת תעבור ההחלטה לבית המשפט, שאם תאושר יוכרז על הליך בחירות תוך 60 יום

 

הנשיאה מתנצלת אך לא מתפטרת

הנשיאה מתנצלת אך לא מתפטרת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השחיתות עלתה לה ביוקר וגם ההתנצלות לא עזרה: הפרלמנט בדרום קוריאה הצביע הבוקר (ו') בעד הדחתה של הנשיאה פארק ג'ן הייאה לאחר חשיפת פרשת השחיתות שבה הייתה מעורבת. כעת תעבור ההחלטה לבית המשפט לחוקה בדרום קוריאה, שיכריע אם לאשר את ההדחה תוך שלושה חודשים. אם ההדחה תאושר, תלך דרום קוריאה להליך בחירות תוך 60 יום. ראש הממשלה הוואנג קיו-אה ישמש כנשיא זמני עד לקבלת ההחלטה.

 

דובר הפרלמנט מסר כי 236 חברים הצביעו בעד ההדחה מול 56 מתנגדים. תשעה קולות נוספים נפסלו או שייכים לחברי פרלמנט שנעדרו מן ההצבעה.

הפגנות מחוץ למבנה הפרלמנט בשעת הדחתה של הנשיאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנות מחוץ למבנה הפרלמנט בשעת הדחתה של הנשיאה(צילום: AFP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

פארק, שהייתה לאישה הראשונה להתמנות לנשיאה במדינה ומאז חשיפת הפרשה נמצא שיעור התמיכה בה בשפל, מואשמת שנתנה לחברה שלה, צ'וי סון-סיל, גישה לענייני המדינה וגם אלה הסודיים, וחברתה מואשמת שניצלה את הקרבה ביניהן כדי להרוויח הון לא חוקי. הנשיאה הדרום קוריאנית הודתה שצ'וי ערכה כמה מהנאומים שלה ועזרה לה ביחסי ציבור.

 

כלי התקשורת המדינה האסייתית דיווחו שצ'וי, שלא מחזיקה בשום תפקיד ציבורי רשמי, מילאה תפקיד מרכזי בממשלה. היא עצמה אמרה בעבר שהיא סייעה לנשיאה פארק, אבל אמרה שהיא לא יודעת אם חומרים שהיא ראתה היו מסווגים.

הנשיאה פארק (מימין) והחברה שהובילה להסתבכותה (צילום: AFP, רויטרס) (צילום: AFP, רויטרס)
הנשיאה פארק (מימין) והחברה שהובילה להסתבכותה(צילום: AFP, רויטרס)

 

במסגרת הפרשה נחשף כי צ'וי כתבה נאומים לחברתה הנשיאה, קיבלה גישה לחומר לא מסווג והקימה קרנות של מיליוני דולרים משוחד שקיבלה מחברות קוריאנית במטרה להגיע לאוזנה של הנשיאה. פארק מואשמת שלחלק מהמזימות היא הייתה שותפה.

 

 

פארק פיטרה כמה מעוזריה הקרובים ביותר כדי למזער נזקים בפרשה המסעירה, אבל מעשיה לא הצליחו להרגיע את הזעם הציבורי ומאות אלפים יצאו כאמור להפגין ברחובות. הנשיאה התנצלה על מעשיה, אך החליטה שלא להתפטר ולהשאיר את ההחלטה בידי הפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נשיאת דרום קוריאה
צילום: EPA
מומלצים