הנשיאה המודחת: "מצטערת ואשא בתוצאות"
אחרי שהפרלמנט הדרום קוריאני הדיח ברוב קולות את הנשיאה פארק ג'ן הייאה במסגרת פרשת השחיתות, היא קיימה ישיבת ממשלה: "אמתין לתוצאות חקירת התובע המיוחד". ראש הממשלה שיחליף אותה: "נעשה כל מאמץ כדי לשמור על יציבות במדינה". החדשות הטובות לפארק: תשמור על ההטבות שלה
עידן חדש בדרום קוריאה : הנשיאה פארק ג'ן הייאה קיימה בצהריים (ו') ישיבת ממשלה שעות בודדות לאחר שהפרלמנט במדינה החליט להדיחה מתפקידה בשל מעורבותה בפרשת שחיתות. "אני מתנצלת על הרשלנות מצידי. אני מוכנה לשאת בתוצאות", אמרה בישיבה שהתקיימה בסיאול.
דובר הפרלמנט מסר כי 236 חברים הצביעו בעד ההדחה מול 56 מתנגדים. תשעה קולות נוספים נפסלו או שייכים לחברי פרלמנט שנעדרו מן ההצבעה. כעת תעבור ההחלטה לבית המשפט לחוקה בדרום קוריאה, שיכריע אם לאשר את ההדחה תוך שלושה חודשים. אם ההדחה תאושר, תלך דרום קוריאה להליך בחירות תוך 60 יום. ראש הממשלה הוואנג קיו-אה ישמש כנשיא זמני עד לקבלת ההחלטה.
"אני אגיב במתינות לכל התפתחות מצד בית המשפט לחוקה שידון בהחלטה וגם על חקירת התובע המיוחד", המשיכה הנשיאה ואמרה: "אני לוקחת ברצינות את ההחלטה להדיח אותי".
ראש הממשלה הוואנג כבר החל לפעול בשטח והורה לשר ההגנה לעקוב מקרוב אחר הפעולות של צפון קוריאה ולהתכונן לכל תרחיש אפשרי. גם שר החוץ קיבל זימון למשרדו של ראש הממשלה ושם התבקש להמשיך לפעול לחיזוק היחסים עם הקהילה הבינלאומית לקראת הטלת סנקציות נוספות על צפון קוריאה.
משרדו של הוואנג פרסם הודעה, שלפיה בכוונתו לקיים ישיבת חירום ולכנס את המועצה לביטחון לאומי מאוחר יותר. "אנחנו עומדים בפני סיכונים משמעותיים גם בנושאי פנים וגם בנושאי חוץ", אמר ראש הממשלה שהפך לנשיא זמני במסיבת עיתונאים שקיים בצהריים. "אנחנו נעשה כל מאמץ כדי לשמור על יציבות במדינה".
בתוך כך, גורמים בדרום קוריאה סיפרו כי הנשיאה המודחת פארק הדיחה את היועצת של לענייני פנים רגע לפני שהתקבלה ההחלטה להדיחה בפרלמנט. סיבה אחת לאופטימיות עבור פארק הייתה שהסמכויות שלה נלקחו ממנה, אך את ההטבות היא תמשיך לקבל. עד שהליך ההדחה יושלם, פארק תמשיך להתגורר במשכן הנשיאותי המכונה "הבית הכחול" ותזכה להמשיך ולהשתמש במכונית ובמטוס שמגיעים לנשיא. גם את שכרה, כ-15 אלף דולרים בחודש, היא תמשיך לקבל.
פארק, שהייתה לאישה הראשונה להתמנות לנשיאה במדינה ומאז חשיפת הפרשה נמצא שיעור התמיכה בה בשפל, מואשמת שנתנה לחברה שלה, צ'וי סון-סיל, גישה לענייני המדינה וגם אלה הסודיים, וחברתה מואשמת שניצלה את הקרבה ביניהן כדי להרוויח הון לא חוקי. הנשיאה הדרום קוריאנית הודתה שצ'וי ערכה כמה מהנאומים שלה ועזרה לה ביחסי ציבור.
כלי התקשורת המדינה האסייתית דיווחו שצ'וי, שלא מחזיקה בשום תפקיד ציבורי רשמי, מילאה תפקיד מרכזי בממשלה. היא עצמה אמרה בעבר שהיא סייעה לנשיאה פארק, אבל אמרה שהיא לא יודעת אם חומרים שהיא ראתה היו מסווגים.
במסגרת הפרשה נחשף כי צ'וי כתבה נאומים לחברתה הנשיאה, קיבלה גישה לחומר לא מסווג והקימה קרנות של מיליוני דולרים משוחד שקיבלה מחברות קוריאנית במטרה להגיע לאוזנה של הנשיאה. פארק מואשמת שלחלק מהמזימות היא הייתה שותפה.