שתף קטע נבחר

 

הורשע מורה שתקף מינית שלושה אחים

אהרון ליסון מביתר עילית הורשע בביצוע מעשים מגונים בשלושה מתלמידיו, אחים בני 15-13, במשך כחמש שנים. על המשפחה נכפתה התמודדות כפולה - עם המערכת המשפטית ועם הקהילה שגיבתה את המתעלל ואף ניסתה להשתיק את הפרשה

 

אהרון ליסון בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אהרון ליסון בבית המשפט(צילום: גיל יוחנן)

בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע הבוקר (א') את משה אהרון ליסון, תושב ביתר עילית בן 34, בביצוע מעשים מגונים בתלמידיו. ליסון היה מורה בתלמוד תורה "אוהלי מנחם" בעיר, והורשע במעשים שביצע בשלושה אחים, בני 15-13. על פי האישום, בשנים 2014-2009 הוא הזמין לביתו את הנערים כדי לסייע לו, ואז ביצע בהם מעשים מגונים. בנוסף, הוא תקף את אחד הנערים פעמיים בעת טבילה במקווה.

 

אמם של השלושה, רות, סיפרה על ההתמודדות הכפולה שנכפתה על המשפחה - גם מול המערכת המשפטית וגם מול הקהילה שגיבתה את המלמד והפנתה עורף לקורבנותיו. יוסי, בנה הבכור, הגיע אליו כשהיה בן 14, שנתיים אחריו נכנס אחיו דני לכיתתו, ושנתיים לאחר מכן גם האח אבי. כתב האישום שהוגש לפני כשנתיים מתאר עשרות מקרים של מעשים מגונים קשים שביצע בהם ליסון.

 

אם שבניה הותקפו מינית: "הוא רצח אותם"    (צילום: אלי מנדלבאום עריכה: אמיר סולומון)

אם שבניה הותקפו מינית: "הוא רצח אותם"    (צילום: אלי מנדלבאום עריכה: אמיר סולומון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד אריאל עטרי ייצג את ליסון ומסר כי הם מכבדים את החלטת בית המשפט, אך "סבורים שחומר הראיות מצביע באופן חד משמעי, על חפותו. לאור זאת, בתום ההליך המשפטי בבית המשפט המחוזי נגיש ערעור לבית המשפט העליון, שיוביל לזיכויו המוחלט מכל האישומים".

 

צביקי פליישמן מארגון "לא תשתוק" שליווה את המשפחה לאורך המשפט, אמר: "ההרשעה של בית המשפט הבוקר היא מסר חשוב לפוגעים ולתומכים בהם. מי שביצע מעשים נוראים ישלם עליהם את מלא המחיר ויישא בהשלכות החמורות. הארגון ימשיך לתת סיוע לנפגעים בקהילה החרדית".

 

בשנתיים שחלפו מאז הגשת האישום נאלצו בני המשפחה לעבור מסכת השפלות, נידויים וחרמות בקהילתם. האם רות ראתה איך הרבנים בוחרים פעם אחר פעם להגן על המלמד, על חשבון ילדיה. חלקם אפילו ליוו אותו לבית המשפט בזמן שילדיה נותרו לבד. אך נדמה שנחישותה הביאה לכך שגם בחברה החרדית מבינים כיום, לאט-לאט, שאי-אפשר להמשיך להשתיק את הנפגעים ולהגן על הפוגעים. 

 

"המסר הוא שקודם כול צריך לדבר, לפתוח, לא לפחד", אמרה רות. "בעיקר צריך לכבד את הנפגעים, להקשיב ולתמוך בהם ובמשפחות שלהם. אנחנו חייבים להפנים שאנשים שפוגעים לא יכולים להמשיך לחיות בינינו, הם רוצחים את הילדים שלנו. כמשפחה חרדית שילמנו מחיר אישי וחברתי גבוה מאוד, ואני עדיין

מאמינה וסומכת על מערכת המשפט ומקווה שתהיה הרשעה, שתיתן כוח לנפגעים נוספים לסמוך על המערכת ולהתלונן. יותר מכול, אני מקווה שהמערכת תיתן כוח גם לילדים שלי, שיבינו שזה לא היה לשווא ושהאמת שלהם יוצאת לאור".

 

רות סיפרה כי זמן קצר לאחר חשיפת הפרשה, הגיעה אישתו של ליסון לביתם. "היא סיפרה שבעלה הודה בפניה שפגע בילדים ואמר שהוא מאוד מצטער ולא יודע איך לפצות אותם". לדבריה, "היא התחננה שלא נגיש תלונה, הציעה שהם יממנו טיפולים לילדים ופיצוי כספי. אמרתי לה שאני לא מוכרת את הילדים שלי בכסף". 

 

ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו), יו"ר הועדה לזכויות הילד שמלווה את המשפחה, בירכה על פסק הדין "ועל הניצחון של הילדים על מי שפגע בהם. אני מקווה שבמתן גזר הדין בית המשפט יגלה אפס סובלנות, ויוכיח שיש מי ששומר על הילדים וממצה את הדין עם מי שפוגע בהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אהרון ליסון בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים