שתף קטע נבחר

 

תלמיד שחזר תמונות מהשואה: "אנשים הצטמררו"

זהר עזר בן ה-18 ניצל את המסע שלו לפולין לפרויקט מיוחד: הוא בחר 20 תמונות שצולמו בזמן השואה וצילם בדיוק באותם מקומות. בעזרת טכניקות עריכה הוא הוסיף את הדמויות שמופיעות בתמונה המקורית. "כשרואים את הדברים בצבע - זה לא רחוק מאיתנו", מספר עזר באולפן ynet

 

זהר עזר באולפן ynet    (צלם: אלי סגל )

זהר עזר באולפן ynet    (צלם: אלי סגל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זהר עזר, צלם בן 18 מחולון, ניצל את המסע לפולין עם בית הספר לצילום פרויקט מקורי בנושא השואה. "כל צלם תמיד מחפש את הדרך שלו להעביר נושא, לבטא את עצמו. תמיד רציתי להעביר את פולין בצורה מקורית, ובפולין, קשה להיות מקורי", כתב עזר בפייסבוק. "אז יצאתי בפרויקט לא קל שהיה כרוך בנסיעות הולכות ונשנות לירושלים, יצירת קשרים עם מוזיאונים בפולין ועזרה מהמון אנשים".

ישן מול חדש. למעלה התמונה המקורית, מתחתיה החידוש של עזר (צילום: זהר עזר, gettyimages) (צילום: זהר עזר, gettyimages)
ישן מול חדש. למעלה התמונה המקורית, מתחתיה החידוש של עזר(צילום: זהר עזר, gettyimages)

עזר, שמעיד כי תמיד התעניין בנושא השואה, בחר 20 תמונות שצולמו בזמן השואה - ושחזר אותן. הוא עמד בדיוק במיקום שבו צולמו התמונות בפולין, צילם את המקום כפי שהוא נראה כיום, ובתמונה החדשה בעזרת טכניקות עריכה הוסיף את הדמויות המופיעות בתמונה המקורית. התוצאה מעבירה את הצופה חוויה מעניינת - שילוב בין הישן לחדש, טראומת השואה ותמונות השחור-לבן הידועות, אל מול חיי היום-יום בפולין. 

 

"אנשים אמרו שזה מעביר בהם צמרמורת - וזו הייתה המטרה שלי", אומר עזר באולפן ynet. "רציתי להדגיש שעצם זה שרואים את הדברים בצבע - הדבר הזה הוא לא רחוק מאיתנו כיום. הרוב תומכים ומברכים על היוזמה". הפרויקט, שלדברי עזר הוא "חלק מההתמודדות" עם השואה, הצריך תיאום מול גורמים בפולין. "בשביל אחת התמונות הייתי צריך לקבל אישור מהמוזיאון של אושוויץ כדי להגיע למקום הצילום, שהוא לא נגיש לאורחים במוזיאון", סיפר. 

 

ראית שינויים בין אז לעכשיו, חוץ מזריקת הצבע, ראית כל מיני תוספות, דברים שהתשנו?

"יש דברים קטנים שרואים בתמונות, אבל אני יכול להגיד לך על רחוב אחד בקרקוב שנראה בול אותו דבר, אחד לאחד, יש שם עמוד עיתונים שנשאר במרפסת,

הדברים האלה מאוד לא מובנים מאליו. כמו בוורשה למשל שהרחובות כבר לא כל כך דומים", אמר עזר. 

 

כלומר בפולין מנסים לדעתך לשמר את המקומות האלה?

"אני מקווה שכן".

 

יש תכנון להמשיך לצלם עוד תמונות?

"כן, תכננתי להמשיך ולהרחיב את הפרויקט בשאר המקומות שבהם התרחשה השואה, כמו גרמניה לדוגמה. יש למשל תמונה ששחזרתי בליטא, במחנה השמדה בשם הפורט התשיעי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זהר עזר, gettyimages
אחת מתמונותיו של עזר
צילום: זהר עזר, gettyimages
מומלצים