ממעמקים: 4 מתכונים מהים
פילה פארידה בחמאה לבנה ופטריות, גרבלקס ועוד: 4 מתכונים עם כל הטוב שבים וגם מתכון אחד לציר דגים כהלכתו
פילה פארידה בחמאה לבנה ופטריות
המצרכים:
4 פילטים של פארידה, במשקל 200 גר' כל אחד
100 גר' פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
100 גר' פטריות מלך היער, חתוכות לרבעים
100 גר' פטריות פורטבלו, חתוכות לרבעים
4 יחידות אספרגוס חלוט קלות, שהושרה במי קרח
3 שיני שום פרוסות
1/4 כוס וורמוט יבש
1/2 כוס יין לבן
צרור טימין קטן
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 צרור עירית קצוצה
1/2 לימון סחוט
שמן זית
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והטימין ומטגנים כ-1/2 דקה.
- מוסיפים את הפטריות והאספרגוס, ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים קלות.
- מוסיפים את היין הלבן והוורמוט, ומבשלים כ-10 דקות עד שהנוזלים מתאדים לכדי סירופ קליל.
- מוסיפים את השמנת והחמאה, ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד להסמכת הרוטב. שומרים חם.
- בינתיים, מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על נייר אפייה לכ-8 דקות, כאשר הצד של העור פונה כלפי מעלה.
- לאחר הצלייה, כשהדגים מוכנים, סוחטים עליהם חצי לימון ומניחים בצלחת ההגשה. יוצקים את הרוטב על הצלחת, ומפזרים עירית קצוצה מעל.
גרבלקס סלמון וסלט גרגר נחלים
המצרכים:
פילה סלמון במשקל 400 גר', נקי מעור ועצמות
1/2 ק"ג מלח דק
1/2 ק"ג סוכר
1/2 צרור שמיר קצוץ
1 כף זרעי כוסברה קלויים
3 כוסות גרגר נחלים
1/2 כוס צנוברים קלויים
1 בצל סגול, פרוס דק
1 כוס קרם פרש
שורש קטן של חזרת באורך 3 ס"מ
לסלט-
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון טרי
מלח ופלפל שחור
1 צרור גרגר נחלים
1 בצל סגול פרוס
צנוברים קלויים
להגשה-
פרוסות לחם לברוסקטות
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הכבישה - מלח דק, סוכר, שמיר וזרעי כוסברה.
- מפזרים בנדיבות מתערובת הכבישה על הסלמון (חשוב שהסלמון יהיה עטוף לגמרי בתערובת). מניחים מחוץ למקרר לכ-45-60 דקות.
- מניחים את הקרם פרש בקערה, ומגרדים לתוכו את שורש החזרת. מערבבים היטב ושומרים בקירור.
- מורחים שמן זית על פרוסות הלחם, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות.
- מוציאים את הסלמון מתערובת הכבישה, ושוטפים היטב את שאריות המלח והסוכר במים זורמים. מייבשים היטב. פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות.
- מערבבים את מרכיבי הסלט - גרגר נחלים, צנוברים ובצל סגול ומתבלים היטב בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.
- על צלחת הגשה מניחים מעט מהסלט, מוסיפים כמה פרוסות של סלמון כבוש ומניחים כף של קרם פרש ליד. מגישים לצד ברוסקטות חמות.
ציר דגים בסיסי
המצרכים:
1.5 ק"ג אדרות דגים
1 שומר, חתוך גס
2 בצלים לבנים, חתוכים גס
1 כרישה, רק החלק הלבן
4 גבעולי סלרי, חתוכים גס
1 ראש שום
צרור טימין
1/2 בקבוק יין לבן
3 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל, הסלרי, השומר והכרישה ומטגנים קלות מבלי שהירקות יקבלו צבע.
- מוסיפים את אדרות הדגים והיין הלבן, וממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם וכמעט לא נשאר יין בסיר.
- מוסיפים מים קרים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה תוך כדי הסרת הקצף שנוצר בסיר. מוסיפים טימין ושום.
- מבשלים על סף רתיחה כ-40-60 דקות. מסננים ושומרים בקירור.
שרימפס ביין לבן
המצרכים:
12 שרימפס מקולפים
1 שן שום
50 מ"ל יין לבן
20 מ"ל ציר דגים (ראו מתכון למטה)
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת, שמים כפית חמאה מוסיפים את השרימפס ואת השום ומקפיצים במשך כ-15 שניות.
- מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל.
- מוסיפים את ציר הדגים והחמאה, מבשלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אפשר להוסיף כף פטרוזיליה קצוצה, כ-5 שניות לפני סוף הבישול.
מולים ביין לבן
המצרכים:
250 גר' מולים
1 בצל שאלוט אחד פרוס
1 שן שום
2 כפות סלרי קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
40 מ"ל יין לבן
20 מ"ל ציר דגים (ראו מתכון למטה)
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
- במחבת חמה יוצקים כף שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והשום במשך כ-1/2 דקה.
- מוסיפים את המולים ואת היין הלבן, ומצמצמים את הנוזל בחצי.
- מוסיפים ציר דגים וחמאה, מלח לפי הטעם ופטרוזיליה לפני ההגשה.
המתכונים באדיבות אודי בכור, מבעלי "פישופ", בר וחנות לדגים ופירות ים בשרונה מרקט תל אביב