אסון בטיול: "לא מזהירים אותנו ממסלולים מסוכנים"
עידן לביא טייל לפני כשנתים בנחל דוד, במסלול שמותאם לטיולי משפחות, אך כמעט קיפח את חייו בהמשכו. האסון של ד"ר עמרי ניר החזיר אותו לאותו רגע. הוא קורא לחדד את נוהלי הבטיחות. רשות הטבע והגנים: "יש פיקוח בכל המסלול"
האסון שאירע בטיול משפחות - שבו נהרג ד"ר עמרי ניר כשניסה להציל את חיי בנו בנחל צאלים, החזיר באחת את הזיכרונות שנשא עמו עידן לביא. הוא נקלע בעבר למסלול טיול שבו חש שנשקפת סכנה גדולה לחייו ולחיי ילדיו, אך לדבריו הערותיו לרשות הטבע והגנים נפלו על אוזניים ערלות.
"כששמעתי על המקרה של עומרי, חזרו לי פלשבקים לאותו רגע, פשוט חייתי את אותו רגע. לפני שנתיים הלכנו אשתי ואני עם שני הילדים בנחל דוד, ובהתחלה הכול היה בסדר, יש פרקט, יש שילוט והכול נהדר, יש מפלים, מאוד כיף שם. אבל כשממשיכים בדרך אין שום שילוט שאומר שהמסלול מסוכן לילדים". הוא סיפר כי בהמשך הדרך נתקל במסלול מסוכן מאוד, שבו מדרגות חלקלקות, "וכשאני עם ילד על הידיים הרגל שלי נחתה על אבן קטנה שלא שמתי לב אליה, והאבן הזו פשוט גררה אותי לשפת הצוק. באמת שאין לי מושג איך, אבל בשנייה האחרונה, בעשירית השנייה, האבן הזו נעצרה ומצאתי את עצמי במצב שרגל אחת על המדרגה והרגל השנייה כמעט מעבר לצוק".
הוא סיפר כי פקחי הרשות לשמורות הטבע התעקשו כי המסלול מותאם לילדים, שיש מעקות לאורך כל המסלול, אבל לא כך היה. "הבעיה היחידה שלי היא שלא תמיד זה מתאים לילדים ולא מזהירים אותנו. אני לא אומר להפסיק את הטיולים וגם לא קורא לאף אחד להפסיק לצאת לטייל, אלא פשוט לדעת מראש עד לאיפה אפשר ללכת. לעשות בירור מעמיק".
מרשות הטבע והגנים נמסר בתגובה: "המסלול המעגלי בשמורת טבע נחל דוד הוא מסלול למשפחות ועוברים דרכו כ-400 אלף מטיילים בשנה, רובם ללא רקע בטיולים ותיירים. המסלול הארוך הוא מסלול יותר אתגרי, אך שמורת הטבע מפוקחת בכל המסלול באופן משולב ובטיחותי. בכניסה לנחל ישנו פקח שמתשאל מטיילים על המסלול שבחרו, מחלק מפות ונותן הנחיות בהתאם. במבחן התוצאה יש להפעיל שיקול דעת לפני היציאה למסלול, בטח כאשר מדובר במשפחות עם ילדים קטנים או במסלולים למטיבי לכת".
בבית החולים סורוקה בבאר שבע ממשיכים להיאבק על חייו של הבן עילי שמאושפז במצב אנוש. מועד הלווייתו של האב טרם נקבע.