ח"כ לשעבר אמנון כהן שוחרר למעצר בית
כהן, שנעצר בחשד בקבלת שוחד מאיש עסקים בעת כהונתו כחבר כנסת, שוחרר למעצר בית בן שבועיים. סנגורו לאחר ההחלטה: "התיק שנחקר בעבר ונסגר - ייסגר פעם נוספת"
בית משפט השלום בראשון לציון שחרר למעצר בית של שבועיים את חבר הכנסת לשעבר אמנון כהן שנעצר בחשד לעבירות שוחד, מרמה, הפרת אמונים והלבנת הון. בשבוע שעבר עוכב כהן, שהיה ח"כ מטעם ש"ס במשך 16 שנים, בחשד שקיבל שוחד בעת כהונתו מאיש העסקים דניאל מולקנדוב, בין היתר באמצעות הטבות בעלות אופי מיני, בתמורה לקידום עניינים הנוגעים לתחום עיסוקו.
סנגורו , עו"ד עמית חדד, אמר בתגובה: "אמנון שוחרר היום למעצר בית. זוהי תחילת הסוף, במובן שהתיק שנחקר בעבר ונסגר, ייסגר פעם נוספת".
תיק החקירה שנפתח נגד כהן נסגר בעבר, אלא שלאחרונה חלה התפתחות חדשה בחקירה והחשד נגדו על-פי המשטרה בוסס באופן משמעותי. השופט סבר בשבוע שעבר כי קיים חשד סביר נגד הח"כ לשעבר ויש "פערים בין התשובות שמסר לבין החומרים בתיק". השופט הוסיף כי "ניתן אף לומר שיש חשד לא מבוטל". השופט שלח את כהן לארבעה ימי מעצר שהסתיימו היום.
בדיון בשבוע שעבר טען עו"ד חדד ממשרדו של עורך הדין יעקב וינרוט, כי כהן קיבל מכתב מאיש עסקים שדרש לכאורה מהח"כ לשעבר 1.9 מיליון שקל. לטענת עו"ד חדד, אדם שהתחזה לקצין בכיר דרש את הכסף מכהן, זה סירב, ולאחר מכן נשרף רכבו. בחקירה עומת כהן עם בחורה שנחשד כי "סודרה" עבורו על-ידי איש העסקים.
אמנון כהן (56) נבחר לכנסת מטעם ש"ס בבחירות 1999, ימי השיא של המפלגה, וכיהן כח"כ במשך שש קדנציות - בסך הכול 16 שנים. לקראת בחירות 2015 הוא הודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים "מסיבות משפחתיות" - ככל הנראה לאחר שנודע לו כי דבר הקשר עם איש העסקים והחשדות לקבלת שוחד בדמות טובות הנאה מיניות הודלפו לתקשורת, ובניסיון למנוע את פרסומם ופתיחת חקירה בעניינו. עדותו של מולקנדוב ומעשיו של ח"כ לשעבר כהן נחשפו לראשונה בתחקיר "עובדה".
כהן, נשוי ואב לארבעה, כיהן בעבר כממלא מקום ראש עיריית רמלה, עד ששובץ ברשימה הארצית של ש"ס כנציג העדה הבוכרית. מאז נבחר מטעמה בכל מערכת בחירות, אך בתנועה ראו בו תמיד מעין "אאוטסיידר": הוא לא היה מזוהה עם מחנה מסוים בתוכה, פעל כעצמאי והתרחק מחשיפה תקשורתית וראיונות.
למרות עצמאותו, הקפיד כהן שלא להגיע לחיכוכים עם ההנהגה הפוליטית והרוחנית במפלגתו, ולכן נתפס בה כ"סוליסט" ולא כמורד. הוא בלט כח"כ דומיננטי, בעיקר בקידום חקיקה בתחום הכלכלה, אך לא מונה מעולם לשר, אף שפעמים רבות הביע את רצונו בכך. כשהוצע לו תפקיד של סגן שר, העדיף תמיד לעמוד בראשות ועדה בכנסת וכיהן, בין היתר, כסגן יו"ר הכנסת וכראש ועדות הפנים, הכלכלה, ביקורת המדינה ופניות הציבור.