שתף קטע נבחר

 

"הילד החליק והאבא ניסה לגונן". שחזור האסון עם המחלצים

יומיים לאחר הטרגדיה בטיול המשפחות בנחל צאלים שבו אנשי יחידת חילוץ ערד ושחזרו מול המצלמות את הרגעים שבהם ד"ר עמרי ניר גונן על בנו עילי בן העשר בגופו - ושילם על כך בחייו. היום מת מפצעיו גם הבן

 

תיעוד שחזור האסון    (צילום: רועי עידן)

תיעוד שחזור האסון    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בחזרה לרגעים הטראגיים: אנשי יחידת החילוץ של ערד שחזרו היום (א') את האירוע הטראגי שבו נהרג ד"ר עמרי ניר, שגונן בגופו על בנו עילי כאשר השניים נפלו יחד במהלך טיול משפחתו בנחל צאלים. היום נפטר מפצעיו גם הבן, לאחר שהיה מאושפז במצב אנוש בבית החולים סורוקה בבאר שבע עם פציעות ראש וגב.

 

היתדות באתר הנפילה. איבוד שיווי משקל הוביל לטרגדיה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
היתדות באתר הנפילה. איבוד שיווי משקל הוביל לטרגדיה(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

אנשי יחידת החילוץ הגיעו למסלול שעשו המשפחות מכפר ויתקין בנחל צאלים. "האזור נקרא בריכת צפירה והנקודה שבה נפל הילד והירידה לתוך נחל צאלים", הסביר המחלץ אלי שגיא. "מנקודת שפת המצוק אפשר להתחיל לרדת בעזרת הסולמות. יש פה קיר של שבעה-שמונה מטר, ובשלבים התחתונים יותר הילד החליק. האבא ניסה לגונן עליו והם נפלו, יש פה מצוק של 20-15 מטר, אחר כך יש דרדרת של יותר מ-80-70 מטר".

 

עמרי ועילי ניר, שנהרגו באסון בצאלים ()
עמרי ועילי ניר, שנהרגו באסון בצאלים

 

לדברי המחלץ, הדרך התלולה לא מותירה סיכוי למי שנופל. "כל מטר נפגעים יותר ויותר. הם איבדו שליטה ונפלו עוד איזה 15 מטר ומשם שיפוע מאוד חד עד לתחתית הנחל, משהו כמו 60 70 מטר. האבא לא הגיע עד הסוף אבל היה מספיק בדרך חטף מספיק מכות לאורך משהו כמו מאה מטר".

 

יש אפשרות לעצור את עצמך בנפילה כזאת?

"כמו שאני יודע, כבר בשלב הראשון שחוטפים מכה מהאבנים החדות האלה, כל מכה ביד - והיד כבר לא מתפקדת, בטח אם זה איבר יותר קריטי בגוף. אני לא מאמין שמישהו יכול לשרוד מנפילה כזו ועדיין להצליח להחזיק את עצמו. אנחנו מכירים מאירועים שאנחנו נתקלנו בהם בדרך כלל מנפילות כאלה קשה מאוד לצאת".

 

אחד המחלצים באירוע, שגיא אלי ()
אחד המחלצים באירוע, שגיא אלי

לדברי המחלץ, באחת מידיות האחיזה איבד עילי את שיווי המשקל: "האבא, שהיה באזור, זיהה שהילד איבד את שיווי המשקל, החזיק אותו והם איבדו את שיווי המשקל ומפה הם הידרדרו משהו כמו 70-60 מטר. אני לא מאמין שמישהו יכול לשרוד נפילה כזו".

 

ד"ר עמרי ניר ז"ל על רקע המקום שבו נהרג (צילום: יחידת חילוץ ערד, מתוך אתר האוניברסיטה העברית) (צילום: יחידת חילוץ ערד, מתוך אתר האוניברסיטה העברית)
ד"ר עמרי ניר ז"ל על רקע המקום שבו נהרג(צילום: יחידת חילוץ ערד, מתוך אתר האוניברסיטה העברית)

 

אודי סגל, אחד האבות ששימש חובש, רץ אל האב ובנו שנפלו מטה. "האב החובש סימן לי שהילד בחיים וצריך בקבוק מים אז רצתי לשם", שחזר סגל. "הילד היה במצב לא טוב. מסוק החילוץ הגיע כשעה לאחר האירוע. ניסיתי לדבר עם הילד והוא היה בהכרה מעורפלת ולא הגיב. צעקתי להורים שיילכו להזעיק חילוץ נוסף שיגיע".

 

ד"ר ניר, חוקר היסטוריה מודרנית ופוליטיקה של לבנון ומומחה לשיעה ולחיזבאללה, היה נשוי ואב לשלושה ילדים,

 בהם עילי בן ה-11 שאותו הוא הציל בנפילה מצוק. "עמרי אדם מדהים", סיפרו עליו במושב. "כל כך מתאים לו לעשות את המעשה שעשה על מנת להציל את חיי בנו גם במחיר חייו. זה האופי שלו. זה היה הבן אדם". ניר היה חובב ידיעת הארץ, ולימד בחוגים למזרח תיכון באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת בן גוריון ובמכללת אחווה.

 

במושב מספרים כי הטיול שאליו יצאו האבות עם בניהם אורגן על-ידי ההורים עצמם כחלק מגיבוש הכיתה. "כל הזמן יש טיולי גיבוש כאלה של הורים ותלמידים, אבל הפעם זה הסתיים בטרגדיה. כולנו בהלם. אנו מחבקים את המשפחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
זירת האסון
צילום: רועי עידן
מומלצים