שתף קטע נבחר

 

גול ישראלי: משקמים בכדור מוגבלים במיאנמר

עמותה ישראלית הגיעה למיאנמר כדי להעניק למאמנים כלים לשיקום בעלי מוגבלויות דרך כדורגל. "לראות אנשים שלא זוכים לשיקום מגיעים בכל יום לבושים במדי כדורגל ומתרגשים לקראת האימון - חוויה של פעם בחיים"

 

הילדים המקומיים עם נציגי ישראל    (באדיבות שגרירות ישראל במינאמר )

הילדים המקומיים עם נציגי ישראל    (באדיבות שגרירות ישראל במינאמר )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כדורגל כדרך חיים. משלחת ישראלית מטעם עמותת מפעלות חינוך וחברה ומשרד החוץ הגיעה בשבוע שעבר למיאנמר שבדרום-מזרח אסיה במטרה להדריך את האוכלוסייה המקומית בנושא שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה. ההדרכה התקיימה בחסות הארגון הפראלימפי במדינה ובתיווך שגרירות ישראל המקומית.

 

נציגי העמותה יעל פז ונדב דגן העבירו למאמנים המקומיים את "משחק החיים", תוכנית הספורט השיקומי שפועלת בישראל בשנים האחרונות, שמאפשרת לאנשים עם מוגבלויות בדרגות שונות לרכוש מיומנויות שונות דרך כדורגל ומעניקים להם את האפשרות לעסוק בספורט בדרך שתתאים לצורכיהם.

 

"מטרת הפרויקט היא הכשרת מאמנים מכל רחבי מיאנמר לשימוש בספורט כאמצעי לשיקום", מסביר דגן. "ההכשרה כוללת 30 מאמנים שלומדים ומתנסים בשיטות ספורטיביות-שיקומיות, ובהמשך היום מצטרפים 20 נערים שלוקים בשיתוק מוחין לאימון משולב עם המאמנים".

 

 (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)
(צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)

"השילוב כל כך טבעי ופשוט" (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)
"השילוב כל כך טבעי ופשוט"(צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)

נצגי העמותה יעל פז ונדב דגן (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)
נצגי העמותה יעל פז ונדב דגן(צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)

 (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)
(צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר)

התוכנית הצליחה לייצר מפגשים שלא קורים בכל יום, שחקן שידו משותקת העביר חימום לכל הקבוצה בתחילת אימון ומאמנת שמתמסרת עם שלושה חניכים בעלי מוגבלויות במתקן הפדרציה לספורט פראלימפי בעיר יאנגון שבדרום המדינה.

 

"השילוב נראה כל כך טבעי ופשוט", מספרת פז, "רואים את התהליך שהמאמנים עוברים מיום ליום. אין לי ספק שהם ישתמשו בידע והכלים שרכשו בשאיפה לחולל שינוי אמיתי בתחום במדינה".

 

"לראות אנשים עם מוגבלויות שלא זוכים לשירותי שיקום מתקדמים מגיעים בכל יום לבושים במדי כדורגל ומתרגשים לקראת האימון - זו חוויה של פעם בחיים", הוסיף דגן על התחושות בקרב חברי המשלחת.

 

שגריר ישראל במדינה דניאל זונשיין הגיע לאירוע הסיום, וצפה במשחקי הכדורגל שבהם השתתפו גם שחקנים מקצועיים מהמדינה יחד עם שחקנים בעלי מוגבלויות. "הפעילות של העמותה מרשימה וזוכה להערכה מצד הרשויות והמתאמנים המקומיים. אנחנו שמחים על ההזדמנות לחלוק עם תושבי מיאנמר את הניסיון הישראלי בתחום הטיפול בבעלי מוגבלויות דרך ספורט", אמר זונשיין.

 

מנכ"ל העמותה מאיר אורנשטיין מסר כי העמותה פועלת בישראל ובעולם במטרה לקדם העצמה אישית וחברתית בקרב בעלי מוגבלויות, ופיתוח יכולות אישיות דרך הכדורגל. "מרגש לראות את התגובות של התושבים ולדעת שבזכות הפעילות אנחנו מעלים חיוך על פניהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר
פיתוח מיומנות אישית וחברתית דרך כדורגל
צילום: באדיבות שגרירות ישראל במינאמר
מומלצים