שתף קטע נבחר

 

משחק לדוגמה

לראשונה בתולדות הכדורגל הישראלי, שופט המשחק הערב בין בית"ר ירושלים לבאר שבע יוכל להפסיק אותו במקרה של קריאות גזעניות מהיציע. מהאיומים של טביב, דרך הכינוס הבהול בהתאחדות ועד השופטים שטרם עודכנו בהחלטה - כך נולדה אחת ההחלטות החשובות במלחמה נגד הגזענות במגרשים

 

 

"הנה היא עולה, הקבוצה הגזענית של המדינה". ייתכן שחלק מאוהדי בית"ר ירושלים ישיר את השיר הזה גם הערב (ב') ביציעי אצטדיון המושבה, כשקבוצתם תעלה לדשא למשחק מול הפועל באר שבע. אבל הפעם משהו בכל זאת יהיה שונה: לראשונה, בידי השופט תהיה האפשרות להפסיק את המשחק במקרה של קריאות גזעניות מצד אוהדים.

 

ההחלטה הדרמטית התקבלה בדיון בהול שנערך אתמול בהתאחדות, בעקבות איומיו של בעלי בית"ר אלי טביב להוריד את שחקני הקבוצה מהדשא. פרט לטביב, בדיון השתתפו מנכ"ל מינהלת הליגות אורן חסון וסגנו ניר ינקלביץ', מנכ"ל בית"ר ירושלים משה דמאיו, ממלא מקום יו"ר ההתאחדות תמיר גילת, מנכ"ל ההתאחדות רותם קמר, מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר ותובע ההתאחדות עו"ד ניר רשף.

 

יש סיכוי שיירדו מהדשא? שחקני בית"ר ירושלים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יש סיכוי שיירדו מהדשא? שחקני בית"ר ירושלים(צילום: אורן אהרוני)

 

בסיום הדיון הודיעו הצדדים כי "הוחלט לאמץ באופן מיידי מרכיבים מרכזיים במסקנות הוועדה למאבק באלימות ובגזענות בראשות תמיר גילת, שהוצעו בישיבת ההנהלה ב־27 בספטמבר. ההתאחדות והמינהלת ינסחו טקסט שיוקרא טרם פתיחת כל משחק בשתי הליגות המקצועניות ויבהיר כי במקרה שיושמעו קריאות גזעניות ייעצר המשחק למספר דקות. אם הדבר לא ימגר את הקריאות הגזעניות, רשאי השופט, בהיוועצות עם משקיף המשחק ומשטרת ישראל, להורות על עצירת המשחק בשנית וכן על הורדת השחקנים לחדר ההלבשה. בשבועות הקרובים יכונסו מוסדות ההתאחדות והמינהלת כדי לפעול לתיקון התקנון וליישם את מלוא התוכנית".

 

בכל מקרה, טביב הוא ללא ספק המנצח הגדול. איומיו בשבוע שעבר לשבור את הכלים הלחיצו את המינהלת וההתאחדות, שמיהרו לאמץ מסקנות שאיש לא עשה איתן דבר מאז סוף ספטמבר. "ההחלטה מצוינת", ציינו בסיפוק ראשי בית"ר. "עכשיו זה בידיים של השופט. ממעשה חד-צדדי של טביב יש התגייסות של כולם לטובת העניין".

 

טביב. קיבל סולם לרדת מהעץ (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
טביב. קיבל סולם לרדת מהעץ(צילום: אורן אהרוני)
 

 

במידה מסוימת, טביב קיבל סולם לרדת מהעץ הגבוה שעליו טיפס. בהחלט ייתכן שאיומיו נבעו ממניעים כספיים, מאחר שפורסמו ביום רביעי שעבר, מיד אחרי שהמועדון נקנס ונענש בסגירת היציע המזרחי לשלושה משחקים בגלל קריאות גזעניות של הקהל מול בני סכנין. ההחלטה מסירה ממנו את האחריות הכבדה שלקח על עצמו, מאחר שהיא מעבירה את הכדור לידי מוסדות ההתאחדות והמינהלת, ומפקידה את הסמכות להפסיק את המשחק בידי השופט.

 

איינבינדר מדבר על ההחלטה של טביב

איינבינדר מדבר על ההחלטה של טביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עם זאת, ההודעה החפוזה של ההתאחדות והמינהלת עוררה לא מעט בילבול. כך, למשל, תשומת לב רבה תופנה הערב לאלון יפת, שינהל את המשחק, אך באיגוד השופטים אמרו אתמול כי טרם קיבלו הנחיות מפורשות. "תצא הנחיה מסודרת אלינו ולקבוצות, ונפעל לפיה", אמר מנכ"ל האיגוד יריב טפר. "נכון שהייתה ישיבה, אבל לא קיבלנו הנחייה רשמית". יו"ר איגוד השופטים עוזי יצחקי ידון הבוקר עם ראשי ההתאחדות בשאלה אם לאפשר כבר הערב את הפסקת המשחק במקרה של קריאות גזעניות.

 

אוהדי בית"ר ירושלים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
אוהדי בית"ר ירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)

 

אלון יפת. באיגוד השופטים לא קיבלו הנחיות מפורשות (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אלון יפת. באיגוד השופטים לא קיבלו הנחיות מפורשות(צילום: ראובן שוורץ)

 

גם הקריטריונים להפסקת המשחק אינם ברורים. מה נחשב לקריאה גזענית? ומה יקרה אם רק כמה עשרות אוהדים יעשו זאת? "מי שיחליטו הם השופט, המשקיף, מפקד כוח השיטור ומנהל האירוע", הבהיר גורם בכיר בהתאחדות. "כשנגיע לגשר, נחצה אותו".

 

בנוסף, על אף ההודעה על אימוץ מיידי של חלק מהמלצות ועדת גילת, לא בטוח שניתן להורות על הפסקת משחק ללא שינוי בתקנון,

מה שלא יתרחש היום. בהודעה אף נכתב כי השינויים יתבצעו רק בעוד מספר שבועות. עם זאת, בהתאחדות טענו אתמול כי ההנחיה החדשה יכולה לצאת לדרך ללא שינוי מיידי בתקנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
אוהדי בית"ר ירושלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים