חדש: משאף חכם יתחבר לאפליקציה ויעביר מידע לרופא
המשאף החדש מעביר לטלפון החכם נתונים על אודות תדירות השימוש בו, המינון ומצב הריאות של המטופל, והאפליקציה הייעודית מנהלת רישום קפדני של הנתונים, מעבירה אותם לרופא וגם נותנת טיפים למשתמשים על גורמים מזרזי אסתמה שעלולים להימצא בסביבתם
חולי הריאות יכולים לנשום לרווחה: כשחולה ריאות לא זוכר אם השתמש במשאף במינון הנדרש, ונוטל מינון עודף או חסר, או יוצא לעשות פעילות גופנית כשגורמי גירוי רבים מפוזרים באזור, התוצאה עלולה להיות חמורה. משאף חדש מבטיח לפתור את הבעיה, ומשדר לאפליקציה ייעודית את נתוני השימוש בו.
המשאף החדש, פיתוח משותף של החברות H&T Presspart ו-Cohero Health, מיועד לחולי אסתמה ומחלת הריאות הכרונית COPD. מדובר במשאף פלסטיק ייחודי, שמתחבר לרשת האינטרנט ומשדר לכל סמארטפון ומחשב שהוגדרו את כל הנתונים הרלוונטיים על השימוש בתרופה שהוכנסה אליו.
קראו גם:
התרופות ללא מרשם שיכולות להרוג אותך
מועיל או מסוכן? אסתמה בילדים והקשר לספורט
"פחדתי למות"; אורלי וילנאי שרדה סיבוך אסתמה
את מיכל התרופה המבוקש מכניסים כאמור למשאף המיוחד שבו ממוקמים חיישנים. כל לחיצה על המשאף נקלטת על ידי החיישנים, שמשדרים לאפליקציה את ביצוע השימוש בתרופה. האפליקציה אוספת את הנתונים לכדי דו"ח, אותו ניתן גם לשלוח לרופא המטפל, ומסוגלת גם להזכיר למשתמש שזה הזמן להשתמש במשאף או להמליץ לו להישאר בבית אם הגורמים הסביבתיים, כמו מזג האוויר או גורמים מגרים שונים שנמצאים בסביבתו, עלולים להזיק לו.
המשאף מותאם לכל סוג של תרופה, וממתין כרגע לאישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי, לאחריו ייקבע מחירו בשוק.
150 ישראלים מתים מאסתמה בכל שנה
על פי ההערכות לוקים באסתמה 300 מיליון אנשים ברחבי העולם. מספר זה צפוי לעלות ל-400 מיליון בתוך 20 שנה. על פי הערכת המרכז הלאומי הישראלי לבקרת מחלות, לוקים בישראל כ-160 אלף איש באסתמה, מתוכם נפטרים כ-150 ישראלים מדי שנה מהמחלה.
אסתמה היא מחלה דלקתית של דרכי הנשימה. היא אינה נגרמת מחיידקים, אלא מתגובה לגירויים שונים. תגובה זו מתבטאת בהיצרות חסימתית של דרכי הנשימה, בבצקת, בהפרשות ריר מרובות ובהתכווצות החלק השרירי של דופן דרכי הנשימה. חסימות אלה גורמות להפרעה באוורור ובחימצון בדרגות חומרה שונות.
התקף אסתמה גורם לקוצר נשימה (דיספנאה) המתבטא בשיעול, בצפצופים בדרגות ובעוצמות שונות, בנשימה מהירה, בנחיריים מורחבים, בהבלטה של הצלעות, ובמקרים קשים גם בהכחלה סביב הפה.
חמישה אחוזים מהישראלים המבוגרים חולים במחלת ה- COPD, ובעולם כ-3 מיליון חולים מתים ממנה מדי שנה. תוך כעשור צופים מומחים כי המחלה תהפוך לגורם התמותה השלישי בעולם. כיום נמצאת המחלה במקום ה-12 במדד עלות הטיפול בה, ובתוך 15 שנים היא צפויה לעלות למקום החמישי.
ברוב המקרים קשורה המחלה בעישון פעיל בעבר או בהווה. אצל רוב החולים, המדובר בעישון של חפיסה אחת ליום לפחות, במשך יותר מ-20 שנה. המחלה מופיעה לרוב באיחור של 20-30 שנה, ונותנת את אותותיה הראשונים פעמים רבות רק בגיל 65 ומעלה.
המחלה גורמת להרס הסימפונות ורקמת הריאה. בהדרגה מאבדים החולים את תפקוד הריאה בקצב מהיר פי שניים ויותר לעומת אנשים בריאים. הבעיה העיקרית אצל החולים היא בנשיפת אוויר החוצה. במצב החמור של המחלה מתקשים החולים גם לכבות נר.
צפו: סלבס בארה"ב בקמפיין למען חולי COPD