שתף קטע נבחר
 
צילום: אביגיל עוזי

נפרדים: השירים הגדולים של אהובה עוזרי

אהובה עוזרי, מהיוצרות הגדולות והפוריות במוזיקה הישראלית שהלכה לעולמה בגיל 68, השאירה אחריה קלאסיקות גדולות שנגעו בכולנו. גם אחרי שאיבדה את קולה המשיכה לנגן, לשתף פעולה עם מוזיקאים רבים ולהביא לנו צלילים חדשים - כמעט עד יומה האחרון. חזרנו למיטב שיריה

 

"אניח ראשי למנוחה

אולי כך יחלוף מכאובי

סיפור קטן חלמתי על ימי ורדים..."

 

כך כתבה אהובה עוזרי בשירה "גן הוורדים", אחד בגן היצירות שהשאירה המוזיקאית והיוצרת הייחודית, שהלכה היום (ג') לעולמה אחר מאבק ממושך במחלת הסרטן.

 

עוזרי הייתה אחת הדמויות המובילות והמשפיעות במוזיקה הישראלית, וגם אחרי שאיבדה את קולה לפני 16 שנה בעקבות מחלת הסרטן, לא ויתרה על הקריירה המוזיקלית שלה והמשיכה ליצור, לנגן ולשתף פעולה עם מוזיקאים רבים, שתרמו מקולם ליצירותיה. בין היתר עבדה עם חוה אלברשטיין, יהודית רביץ, אהוד בנאי ולהקת הדג נחש, ובסך הכל הוציאה 22 אלבומים. זמרים רבים - בהם אייל גולן, דקלון, שרית חדד ואחרים - חלקו לה כבוד ושרו משיריה, וב-2016 אף הוענק לה פרס אקו"ם על מפעל חיים. לזכרה, קיבצנו קומץ מיצירותיה הגדולות.

 

"היכן החייל"

"היכן החייל", אלבומה הראשון של עוזרי, יצא ב-1975 ומהר מאוד זכה לתשומת לב רבה, הן מצד הקהל והן מצד התקשורת ותעשיית המוזיקה. שיר הנושא מתוכו נכתב בהשראת בן שכנתה של עוזרי, שנהרג במהלך המלחמה, ובמשך זמן מה נחשב לנעדר. שירי האלבום כולו היו מהראשונים להציג שירי שכול "מזרחיים", ז'אנר מוזיקלי שהודר באותן שנים מתחנות הרדיו.  

 

"היכן החייל"

"היכן החייל"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בזכות "היכן החייל" הפכה עוזרי לאחד הקולות הבולטים בזמר המזרחי, וזוהתה בעיקר כזמרת של שירי שכול. שנה אחרי צאתו חדלה עוזרי מלהופיע והחלה ללמד פיתוח קול. בין תלמידיה היו הזמרים זוהר ארגוב ורון שובל. באותה תקופה עבדה במקביל גם במסעדה בכרם התימנים.
 

"צלצולי פעמונים"

אלבומה של עוזרי, "צלצולי פעמונים", ראה אור ב-1999, ונחשב למצליח ביותר שלה ואחד המוערכים ביותר שידע הז'אנר הים-תיכוני.

 

עם שיריו יצאה לסיבוב הופעות מוצלח, ושנה לאחר מכן אובחנה כחולה בסרטן במיתרי הקול ונאלצה לכרות אותם. מאז ועד שנותיה האחרונות, קולה היה צרוד. שיר הנושא של האלבום, שהיה לקלאסיקה, זכה גם לגרסות כיסוי של אמנים כמו יואב יצחק ואיה כורם.

 

"אמי אמי"

לאורך השנים שיתפה עוזרי פעולה עם דקלון וסגיב כהן, בשירים רבים ובמסגרת הופעות. באפריל האחרון אף חידשה עמם את שירה "אמי אמי", שיצא במקור באלבומה "צלצולי פעמונים".

  

הביצוע המשולש הופיע באלבום "דקלון וסגיב כהן מארחים את אהובה עוזרי", בעוד שהמקור הקלאסי, שהיה להצלחה גדולה בימיו, זכה השנה גם כן לעדנה - כשליווה את פתיח סדרת הדוקו-פשע "צל של אמת" שעסקה בפרשת רצח תאיר ראדה.
 

"האיש ההוא" עם יהודית רביץ

עוזרי ויהודית רביץ נפגשו במסגרת התוכנית "מפגשיר", שאיחדה בין יוצרים שונים. את השיר "האיש ההוא" כתבו יחדיו, שכעוזרי לקחה על עצמה את מלאכת ההלחנה. כשיצא ב-2007, צורף לתקליטור הבונוס באלבומה של רביץ "עיר קטנה".

 

עם יהודית רביץ - "האיש ההוא"

עם יהודית רביץ - "האיש ההוא"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"שירת הסטיקר" עם הדג נחש

ב-2004 עוזרי שיתפה פעולה עם הדג נחש בלהיטם הגדול, "שירת הסטיקר". לגרוב של החבורה הוסיפה כשניגנה על הבולבול טרנג, כלי הנגינה ההודי שהפך מזוהה עמה כל כך לאורך השנים, ושעליו המשיכה לנגן כמעט עד ימיה האחרונים.

 

אהובה עוזרי והדג נחש - "שירת הסטיקר"

אהובה עוזרי והדג נחש - "שירת הסטיקר"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהובה עוזרי. השירים הגדולים
לאתר ההטבות
מומלצים