שתף קטע נבחר
 

ועדת הכספים קבעה: גיל הפרישה לנשים לא יעלה

לאחר שהאוצר לא נענה לדרישותיו של יו"ר הוועדה לחזור לדיונים עם פשרות והמלצות מעודכנות, עיגן ח"כ גפני את המהלך בחוק. קביעת גיל הפרישה מאריכה לשר האוצר את מועד הגשת עמדתו לוועדת הכספים עד ל-30 באפריל 2017, ומשנה את לוח הזמנים של פעימות ההעלאה, כך שהלוח החדש יחול על נשים שנולדו החל מדצמבר 1955 במקום מ-1954

ועדת הכספים קבעה הערב (ג') כי גיל הפרישה לנשים לא יעלה ב-1 בינואר 2017. יו"ר ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הנחית על האוצר את המכה בתיקון החוק שהתקבל במסגרת חוק ההסדרים, לאחר שלא נענה לדרישותיו בחודשים האחרונים לחזור לוועדה עם פשרה בסוגיית גיל הפרישה לפני ה-31 בדצמבר 2016. גפני עיגן את המהלך בחוק ההסדרים באישור הוועדה להצעת חוק פרטית.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

גפני העלה את הצעתו להצבעה לאחר שקיבל רוח גבית למהלך בדיון על תקציב משרד הרווחה שנערך בוועדה לפני כשבועיים, בהשתתפות השר חיים כץ (הליכוד). המהלך אושר פה אחד. 2 נציגות מפלגת כולנו, סיעתו של שר האוצר, הח"כיות רחל עזריה וטלי פלוסקוב דרשו דיון חוזר ורוויזיה על מנת להגיע להסכמות לגבי לוח הזמנים. החוק הקיים חייב את שר האוצר להגיש את המלצותיו בנושא עד ה-30 בספטמבר 2016, אבל השר לא הגיש עד היום.

 

נציין, כי גם במידה והשר כחלון היה ממליץ, ועדת הכספים היתה חייבת לגבש את עמדתה בנושא עד לסוף החודש הנוכחי. ללא תלות בהמלצות השר, החל מ-1 בינואר היה גיל הפרישה לנשים עולה אוטומטית במספר פעימות עד שיתייצב על 64 שנים. השר לא חשף את עמדתו, למרות המלצת ועדה מקצועית שמינה לפי החוק שהגישה לו לפני חודשיים להעלות את הגיל.

 

הצעת גפני מאריכה לשר האוצר את מועד הגשת עמדתו לוועדת הכספים עד ל-30 באפריל 2017. המועד הסופי להכרעתה בנושא יידחה עד ל-31 ביולי 2017, כמעט 7 חודשים מהיום. כמו כן, הצעתו משנה את לוח הזמנים של פעימות ההעלאה, כך שהלוח החדש יחול על נשים שנולדו החל מדצמבר 1955 במקום מ-1954.

 

נציגי האוצר בישיבה הופתעו מאוד מהמהלך של גפני. הם הזעיקו לכנסת את סגנית הממונה על התקציבים באוצר, יעל מבורך, להיפגש עם גפני, אבל ניסו לשווא לשדל אותו לעכב את ההצבעה לפחות עד לפגישתם. בכוונת גפני לאשר את החוק במליאת הכנסת בשבוע הבא, לפחות כדי לדחות את עליית הגיל האוטומטית לאחר ה-1 בינואר.

 

גפני סיכם: "העלאת גיל הפרישה מעלה בעיות רבות שמצריכות דיון ציבורי ומענה. לא יתכן לאפשר העלאה אוטומטית של גיל הפרישה מבלי שהכנסת תקיים עליו דיון מעמיק". כעת נדרשת מהאוצר עבודה יצירתית לעצירת הטייס האוטומטי, גם ובעיקר אם יעלה בידו למנוע את אישור החוק הסופי במליאה בקריאה שנייה ושלישית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים