זה לא אורז, זה ריזוטו: 3 מתכונים מהמטבח האיטלקי
השבת בפתח ואתם רוצים לגוון את ארוחת הערב? קבלו שלושה מתכונים מהמטבח האיטלקי: מרק מינסטרונה, ריזוטו פטריות וניוקי ערמונים
מרק מיניסטרונה
המצרכים:
5 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
1 כרישה, קצוצה לטבעות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי, פרוסים
10 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 קופסה (400 גר') עגבניות, מרוסקות
5 שיני שום, פרוסות
4 גבעולי סלרי, פרוסים
1/3 כוס אורז
1 כוס שעועית לבנה, מבושלת
2 ליטר ציר עוף
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים בצל וכרישה עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והסלרי, וממתינים 4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך 2 דקות.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות, העגבניות המרוסקות, השעועית והשום ומצמצמים מעט.
- מוסיפים את ציר העוף, ומבשלים במשך 40 דקות.
ריזוטו פטריות
המצרכים:500 גר' אורז עגול (מסוג ארבוריו)
100 גר' חמאה
1 כרישה, קצוצה לטבעות
4 בצלי שאלוט, קצוצים
150 גר' פטריות פורטבלו, חתוכות
150 גר' פטריות שמפניות, חתוכות
50 גר' פטריות שימאג'י, חתוכות
50 גר' פטריות פורצ'יני
1 כוס יין לבן יבש
3 כוסות ציר ירקות
50 גרם פרמזן
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים את החמאה בסיר ומוסיפים את בצלי השאלוט, הכרישה והפטריות ומטגנים עד לריכוך במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים מעט. מוסיפים את הנוזלים, חצי כוס כל פעם עד שמכסים את האורז, ומערבבים.
- מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים והאורז במרקם רך אך נגיס. מפזרים מלח ופלפל וחצי מכמות הפרמזן, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות על אש נמוכה.
- מורידים מהאש מוסיפים את הפרמזן שנשאר, ומערבבים.
ניוקי פטריות וערמונים
המצרכים:
לניוקי -
1 ק"ג תפו"א, חצויים לאורכם
מלח גס
500 גר' קמח
1 ביצה
20 גר' פרמזן
לרוטב -
25 גר' חמאה
50 גר' פטריות פורטבלו, חתוכות
50 גר' פטריות שמפניון, חתוכות
50 גר' פטריות שימאג'י חתוכות
50 גר' פטריות פורצ'יני
100 גר' ערמונים, קלופים וקלויים
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מפזרים מלח גם על תבנית אפייה, ומניחים מעל את תפוחי האדמה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעתיים.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, ובעזרת כף מרוקנים את תוכנם לתוך קערה.
- מוסיפים את הקמח, הפרמזן והביצה ומערבבים. קורצים מתוך הבצק עיגולים בגודל אגרוף, ומגלגלים כל אחד לצורת "נקניק דק", ממנו חותכים חתיכות באורך 2 סנטימטר.
- חולטים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים, ומסננים.
- מטגנים את הניוקי בחמאה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומקפיצים במשך 2 דקות.
- מתבלים ומוסיפים את השמנת המתוקה, מצמצמים. מפזרים מעל פרמזן ומגישים.
המתכונים באדיבות שף איתי ביטון, מסעדת "פאפא'ס" בתל אביב