שוחים עם הזרם: דגים צלויים עם חומוס ביתי
מחפשים מנה טעימה ומהירת הכנה לארוחת הצהריים? צפו בשף שגב משה מכין מנה של דגים צלויים על גרגירי חומוס מבושלים
דגים צלויים על מצע חומוס ביתי עם גרגירי חומוס
המצרכים:
לחומוס-
3 כוסות גרגירי חומוס רכים מאוד, מבושלים במים רותחים עם מעט כמון ושום
1 כוס טחינה גולמית מלאה
1 כפית מלח שולחן
לדגים-
4 כפות שמן זית
2 פילה דג לבן טרי, נקי מעור ועצמות
1 כף תבלין שווארמה מעולה
להגשה-
2 חופנים מלאים של עלי כוסברה ועלה פטרוזיליה במי קרח
1/2 לימון טרי
חופן קטן של גרגירי חומוס
מעט סחוג או אריסה
1 בצל לבן, פרוס לרצועות
אופן ההכנה:
- מכינים את החומוס - טוחנים את החומוס בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק, ומוסיפים את הטחינה בהדרגה. ממשיכים לטחון את התערובת ומתבלים במעט מלח.
- מכינים את הדגים - מתבלים את הדגים מכל הצדדים בשמן זית, מלח גס ותערובת תבלינים של שווארמה וצולים היטב במחבת על אש בינונית.
- הגשה - מסדרים את החומוס על צלחת הגשה, מניחים מעל את הדגים הצלויים וסוחטים לימון טרי. מפזרים מסביב גרגירי חומוס שלמים, סחוג ואריסה. מוסיפים את רצועות הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2
שף שגב משה והדגים
צילום: נועם פריסמן
מומלצים