שתף קטע נבחר
 

אופים עם שמן זית: 3 מתכונים מתוקים

לא רק לטיגון - שמן זית יכול לשמש גם לאפייה ולקינוחים - 3 מתכונים לעוגיות שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים: מדלן הדרים, פיננסייר פיסטוק וגם עוגיות עם גאנש שמן זית

מדלן הדרים עם שמן זית

המצרכים:

3 כפות חלב

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/2 1 כפות דבש

קורט מלח

4 כפות סוכר

2 ביצים (בגודל בינוני)

3/4 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את החלב, הדבש, קליפת התפוז והלימון המגוררת, מלח וסוכר.
  2. מוסיפים את הביצים לתערובת בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים.
  3. יוצקים פנימה, בהדרגה, את שמן הזית תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מניחים את התערובת במקרר למשך 3-4 שעות (עדיף לילה שלם).
  5. משמנים תבנית מדלן (שקעים), יוצקים את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 8-10 דקות.

 

פיננסייר פיסטוק ושמן זית

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המצרכים:

לפיננסייר -

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

3 כפות סוכר

3/4 כוס שקד מולבן, טחון

1/3 כוס קמח

3/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מחית פיסטוק

1 כף רום

לגאנש שוקולד מוקצף -

250 גר' שמנת מתוקה

50 גר' שוקולד

3 גר' ג'לטין+15 גר' מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפיננסייר - במיקסר עם מקצף מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מנפים את אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה ומקפלים למרנג. מקפלים את השקדים הטחונים. מערבבים את שמן הזית ומחית הפיסטוק, ומוסיפים לתערובת.
  2. משמנים תבניות פיננסייר, יוצקים פנימה מהתערובת עד ל3/4 מגובה התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-12-15 דקות.
  3. מכינים את גנאש השוקולד - מערבבים בקערה ג'לטין ומים, ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.
  4. מבשלים שמנת עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מקררים כ-4 שעות.
  5. הגשה - מקציפים ומזלפים על הפיננסייר. אפשר לקשט בפירות יער.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

   

עוגיות עם גאנש שמן זית

המצרכים:

לבצק -

3 כוסות קמח

3/4 1 כוסות אבקת סוכר

1/2 כפית מלח

מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד

2/4 כוס שמן זית

לגאנש - 

150 גר' שוקולד לבן

75 גר' שמנת מתוקה

1/3 כוס שמן זית קוריאנקי

1/2 מקל וניל

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר, מלח וקליפת לימון מגורדת. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך.
  2. מחלקים את הבצק לשתיים, ומרדדים בין שני ניירות אפייה. מקפיאים את הבצק לשעה. קורצים את העוגייה לקוטר הרצוי, ויוצרים בצד אחד חור במרכז. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות.
  3. מכינים את הגאנש - בסיר קטן מבשלים עד לרתיחה שמנת ומקל וניל. שמים את השוקולד בקערה נפרדת, ויוצקים מעל את תערובת השמנת עד להמסתו. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את המנה - ממלאים את העוגיות בגאנש שמן זית.

 

המתכונים באדיבות אורגד רואש, שף בבית הספר לבישול "דן גורמה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גם בהן יש שמן זית. עוגיות מדלן
צילום: ירון ברנר
מומלצים