אופים עם שמן זית: 3 מתכונים מתוקים
לא רק לטיגון - שמן זית יכול לשמש גם לאפייה ולקינוחים - 3 מתכונים לעוגיות שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים: מדלן הדרים, פיננסייר פיסטוק וגם עוגיות עם גאנש שמן זית
מדלן הדרים עם שמן זית
המצרכים:3 כפות חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 1 כפות דבש
קורט מלח
4 כפות סוכר
2 ביצים (בגודל בינוני)
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את החלב, הדבש, קליפת התפוז והלימון המגוררת, מלח וסוכר.
- מוסיפים את הביצים לתערובת בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים.
- יוצקים פנימה, בהדרגה, את שמן הזית תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת חלקה.
- מניחים את התערובת במקרר למשך 3-4 שעות (עדיף לילה שלם).
- משמנים תבנית מדלן (שקעים), יוצקים את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 8-10 דקות.
פיננסייר פיסטוק ושמן זית
לפיננסייר -
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
3 כפות סוכר
3/4 כוס שקד מולבן, טחון
1/3 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מחית פיסטוק
1 כף רום
לגאנש שוקולד מוקצף -
250 גר' שמנת מתוקה
50 גר' שוקולד
3 גר' ג'לטין+15 גר' מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הפיננסייר - במיקסר עם מקצף מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מנפים את אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה ומקפלים למרנג. מקפלים את השקדים הטחונים. מערבבים את שמן הזית ומחית הפיסטוק, ומוסיפים לתערובת.
- משמנים תבניות פיננסייר, יוצקים פנימה מהתערובת עד ל3/4 מגובה התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-12-15 דקות.
- מכינים את גנאש השוקולד - מערבבים בקערה ג'לטין ומים, ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.
- מבשלים שמנת עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מקררים כ-4 שעות.
- הגשה - מקציפים ומזלפים על הפיננסייר. אפשר לקשט בפירות יער.
עוגיות עם גאנש שמן זית
המצרכים:
לבצק -
3 כוסות קמח
3/4 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
2/4 כוס שמן זית
לגאנש -
150 גר' שוקולד לבן
75 גר' שמנת מתוקה
1/3 כוס שמן זית קוריאנקי
1/2 מקל וניל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר, מלח וקליפת לימון מגורדת. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך.
- מחלקים את הבצק לשתיים, ומרדדים בין שני ניירות אפייה. מקפיאים את הבצק לשעה. קורצים את העוגייה לקוטר הרצוי, ויוצרים בצד אחד חור במרכז. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות.
- מכינים את הגאנש - בסיר קטן מבשלים עד לרתיחה שמנת ומקל וניל. שמים את השוקולד בקערה נפרדת, ויוצקים מעל את תערובת השמנת עד להמסתו. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה - ממלאים את העוגיות בגאנש שמן זית.
המתכונים באדיבות אורגד רואש, שף בבית הספר לבישול "דן גורמה"