מלבבות: 4 מתכוני לביבות
עם בטטה ושמנת, עם זוקיני ונענע, עם תפוחי אדמה ומוצרלה וגם בגרסה המתוקה עם בננה וקרם פרש: ארבעה מתכונים לא שגרתיים שנותנים בראש ללביבות המוכרות
לביבות בטטה עם שמנת וחזרת פיקנטית
המצרכים:
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה בינוני
1 בטטה גדולה
2.5 כפות קמח
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
1 כפית סוכר
שכבה דקה של שמן לטיגון
לרוטב שמנת חזרת-
1 גביע שמנת של פעם
1 כף חזרת, מגוררת
1 כף עירית, קצוצה
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה או במנדולינה את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה לרצועות דקות.
- סוחטים את הנוזלים, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
- יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים בשמן משני הצדדים במשך כ-5-4 דקות עד להזהבה.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, מסדרים על צלחת הגשה ומניחים מעל את הלביבות.
לביבות זוקינינענע ואיולי עשבי תיבול
המצרכים:
1 ק"ג זוקיני (3-4 זוקיני גדולים)
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
1 בצל גדול, קצוץ דק
1/4 כוס עלי נענע, שטופים וקצוצים
200 גר' גבינת פטה, מגוררת
1 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
לאיולי-
4 כפות מיונז
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כף עירית, קצוצה
1 שן שום, קצוצה
1 כף שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון טרי
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מגררים את הזוקיני בפומפייה או במנדולינה, מערבבים עם המלח ומסננים את הנוזלים.
- מערבבים את חומרי האיולי ושומרים בצד.
- סוחטים היטב את הזוקיני, ומערבבים עם שאר החומרים.
- במחבת טפלון מעט משומנת שמים מעט מהתערובת, ומטגנים במשך 4-5 דקות מכל צד בחום בינוני נמוך.
- מגישים חם לצד האיולי.
לביבות תפוחי אדמה עם מוצרלה על קרם זיתים שחורים
המצרכים:
4-5 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
1 ביצה
1/4 כוס קמח תופח
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור, טחון
1/2 כוס מוצרלה, מגוררת
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית עלי טימין, קצוצים
לקרם זיתים שחורים-
1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
2 כפות טפנד זיתים שחורים
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה את הבצל ואת תפוחי האדמה, מערבבים עם מלח ומסננים. כעבור כ-1/2 שעה סוחטים היטב את הנוזלים.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בקערה.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים לביבות. שמים מעט שמן במחבת טפלון, ומטגנים במשך 4-5 דקות מכל צד בחום בינוני נמוך.
- מערבבים את החומרים של קרם הזיתים, ומגישים לצד הלביבות.
לביבות בננה עם קרם פרש ודבש
צילום: ירון ברנרהמצרכים:
3 בננות בשלות
4 כפות קמח תופח
2 ביצים
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון, טחון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף שמן
מעט שמן לטיגון
לקרם פרש דבש-
1/2 כוס קרם פרש
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מועכים את הבננות בעזרת מזלג, ומערבבים את כל חומרי הלביבות עד לקבלת תערובת אחידה.
- על מחבת טפלון מרוחה במעט שמן מניחים כף מהתערובת, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
- מערבבים את מרכיבי הקרם פרש עד לקבלת תערובת אחידה.
- הגשה - מסדרים את הלביבות בצלחת הגשה, מניחים מעל את הקרם פרש, מזלפים דבש ומקשטים בחתיכות בננה.
המתכונים באדיבות השף דניאל שליט, רשת "קפה רוטשילד"