שתף קטע נבחר
 

זהירות מהצפה: כך תכינו את ביתכם לחורף

קריסת מערכות החשמל ובעיות בצנרת: הסערה שבחוץ לא הותירה אותנו אדישים - בדקנו מה צריך לעשות בבית כדי לעבור את העונה הקרה בשלום

הסערה שבחוץ גרמה היום (ד') לנזקים, בין היתר גם לנכסי נדל"ן. כך, למשל, בתל-אביב נפלו זכוכיות ממגדל שנמצא בבנייה. ככל הנראה מעלית חיצונית היטלטלה בשל הרוח העזה, פגעה בחלונות הזכוכית וניפצה אותן. במקרה הזה היה צורך לקבע את המעלית החיצונית לחזית המגדל, ולעשות בה שימוש כאשר הרוח אינה כה חזקה.

 

מדריכים נוספים במדור בית ישראלי :

איך למנות נציגות דיירים בפרויקט פינוי-בינוי

הבירוקרטיה תוקעת תמ"א 38? כך תפעלו

הדרך לירושה: כך תמנו בן ממשיך לנחלה

 

במקרה אחר שאירע באחרונה, אריחים המחפים בניין מגורים עפו בשעת סערה והיו עלולים לגבות מחיר כבד. הבעיה הייתה היעדר תחזוקת הבניין ובדיקת כשירותו. ובאמת, אי אפשר להתעלם מכך שבעונה הקרה, דירות רבות ובניינים למגורים אינם מוכנים ברוב המקרים להתמודדות עם גשמים ורוחות.

 

החדשות הטובות הן שמדובר בהכנה פשוטה, שעשויה לחסוך לבעל הדירה סכומי עתק, רכוש שעלול להינזק וכאב לב. הוצאה מזערית של כמה מאות שקלים על בדיקה, חוסכת אלפי שקלים ומונעת נזקים בעקבות "כוח עליון" שגורמים, בין השאר, להצפת הדירה, קריסת מערכות החשמל, טחב ורטיבות בחדרי הבית, קריסת דוד החימום, כשלים במעטפת האיטום של הדירה, בעיות בצנרת ועוד.

גשם סוער בתל-אביב (צילום: גבע טלמור) (צילום: גבע טלמור)
גשם סוער בתל-אביב(צילום: גבע טלמור)

אז כיצד ניתן לעבור את החורף בשלום? מומלץ להתייעץ עם חברה או יועץ מקצועי בתחום אחזקת מבנים. היועץ יבדוק את תקינות המערכות בבניין, ובמידת הצורך באופן פרטי בכל דירה ודירה. כך, במקרה שיתגלו בדירה נקודות תורפה מעונות החורף הקודמות, דוגמת רטיבות נסתרת/גלויה וכו', הבעיה תטופל במהרה.

 

כמו כן, יש לשים לב לכמה פרמטרים חשובים באשר למצב התחזוקה של הבניין. ראשית, מומלץ לבדוק אם ישנו מוקד "חשוד". חיפוי פסיפס ואבן, למשל, ידועים כמוקד בעיה בשל התרופפות האבן וחשש לנפילתה. בדקו מבעוד מועד שאין בעיה כדי להימנע מנזק ופגיעה בנפש. בחורף מתקבלות תביעות רבות על חפצים רבים שעפים מבניינים וממרפסות הבתים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איטום: בדקו ביסודיות את חלונות הדירה, כמו גם את הרכוש המשותף, פירזולים וגומיות אוטמות - כדי למנוע כניסת מים ורוחות. בקשו מוועד הבית לבדוק שהגג אכן אטום והמעטפת החיצונית של המבנה תקינה.

 

מערכות חירום: בכל בניין חדיש יש כיום מערכות חירום, משאבות להגברת לחץ, תאורה וגנרטור. חשוב לוודא כי מערכות אלו תקינות ויפה שעה אחת קודם.

 

ניקוז: בדקו את מערכת צינורות הניקוז של מי הגשמים במרפסות הדירות, ובקווים הראשיים של הבית. ניקוזים אלה מתמלאים אבק, עלים ואפילו שקיות ניילון - מה שגורם לסתימות קשות והצפות בדירות, במרפסות ובכניסה לבניין.

 

בטיחות: ודאו שדרכי המילוט במבנה פנויות מכל חפץ, כך שבמקרה של הפסקת חשמל או כל סיבה אחרת ניתן יהיה להשתמש בהן בבטחה. בדקו היטב את פוליסת הביטוח של הבית - ייתכן שניתן לשדרגה לנזקים שונים שעלולים להיגרם בעונת הגשמים. זוהי תוספת קטנה החוסכת כסף רב.

 

אם אתם מתעניינים בקניית דירה מיד שנייה, שימו לב שכאשר הדירה הישנה וגם בניין המגורים, חשוב להתרשם באופן כללי ממצב הבניין ולבדוק את הכניסה, הלובי ושאר השטחים המשותפים. בנוסף, בדקו את תקינות המעליות, חדרי השירות, פחי האשפה, הריח והניקיון בחלל הבניין, איכות הבנייה והנראות הכללית של מעטפת הבניין, טיפוח הגינה ולא פחות חשוב מזה - בדקו אם ועד הבית מטפל בתחזוקת הבניין באופן רציף.

 

זכרו: הוצאה כספית קטנה ובדיקה מקדימה של טיב ותחזוקת הבניין, בין אם ישן או חדש, תחסוך בסופו של דבר הוצאות יקרות ומיותרות בעשרות מונים לנציגות הבית המשותף והדיירים המתגוררים בתוכו.

 

הכותב הוא יועץ תכנון, ניהול, תפעול ותחזוקת מבנים ובעלי חברת עידן ש.נ.י

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
shutterstock
יח"צ
אמיר רוזנבלום, בעלי חברת עידן ש.נ.י
יח"צ
מומלצים