שתף קטע נבחר

מגדל חדש במקום תיאטרון בית ליסין הישן

מדובר בפרויקט חדש שייבנה בשטח שבו שכן בעבר מבנה תיאטרון בית ליסין המיתולוגי בכיכר המדינה, ונחשב לאחת מעתודות הקרקע היקרות בעיר. הוא יכלול 26 קומות ו-54 דירות יוקרה. היקף ההשקעה כ-500 מיליון שקל

עוד מגדל יוקרה למגורים בתל-אביב, והפעם במקום תיאטרון בית ליסין המיתולוגי בכיכר המדינה. כשנה לאחר שרכשה קרקע תמורת 273 מיליון שקל, הודיעה הבוקר (א') חברת היזמות GF נדל"ן כי החלה בשיווק פרויקט "מגדל בית ליסין" שיכלול 26 קומות עם 54 דירות. היקף ההשקעה בפרויקט נאמד ב-500 מיליון שקל ומחירי הדירות מתומחרים לפי 55-100 אלף שקל למ"ר. 

 

צפו בסרטון ההדמיה של מגדל בית ליסין:

 

מדובר בשטח שבו שכן בעבר מבנה תיאטרון בית ליסין (שעבר זה מכבר לרחוב פרישמן פינת דיזנגוף), ונחשב לאחת מעתודות הקרקע היקרות בעיר ללא הפסקה. הקרקע נרכשה על ידי היזמים אייל וטל פרידמן וקבוצת משקיעים, המחזיקות שווה בשווה בזכויות. דברי היזמים, מדובר באחת בעסקה מורכבת, שכן הבעלות על הקרקע נחלקה בין גורמים רבים, בהם חברת אזורים שהחזיקה בעסקת קומבינציה על חלק מהקרקע וחברה נוספת בבעלות שותפים רבים.

 

היתר הבנייה לפרויקט צפוי להתקבל באפריל 2017, ובנייתו תושלם ככל הנראה בעוד כשלוש שנים. הפרויקט יורכב משני מבנים - האחד מגדל יוקרה למגורים והשני מבנה מסחרי שיפעל בסמוך אליו. מדובר במבנה "בית ליסין", שעל פי התוכניות יעבור שיפוץ כללי וימשיך לפעול במתכונתו הנוכחית - נכס מניב בן שלוש קומות עם משרדים, חנויות, בית קפה ובנקים.

 

מגדל המגורים ישתרע על פני שטח של 13.5 אלף בנוי. מרבית הדירות ייבנו בגדלים של כ-150 מ"ר, 180 מ"ר ו-200 מ"ר. ישנן גם דירות בגודל של 80 ו-110 מ"ר. כולן יכללו מרפסות בגדלים של כ-20 מ"ר (בדירות הקטנות כ-9 מ"ר). בנוסף מתוכננים דופלקסים בעלי חלל כפול, דירות בשטח של 400 מ"ר על פני קומה שלמה וכן דירת פנטהאוז בשתי הקומות העליונות, בשטח של כ-600 מ"ר עם בריכת שחייה פרטית.

 (הדמיה: וויופוינט) (הדמיה: וויופוינט)
(הדמיה: וויופוינט)

 (הדמיה: וויופוינט) (הדמיה: וויופוינט)
(הדמיה: וויופוינט)

 

המוטיבים שאפיינו את התיאטרון יופיעו במגדל

על תכנון הפרויקט הופקד משרד האדריכלים יסקי-מור-סיון ועל תכנון השטחים הציבוריים והחללים הפנימיים אדריכל פיצו קדם יחד עם אירנה גולדברג וסיגל ברנוביץ. המטרה הייתה לשמור על מוטיבים שאפיינו את האסתטיקה המודרניסטית של בית לסין משנות ה-60 של המאה הקודמת.

 

המתכננים מסבירים כי כך, למשל, לאורך כל חלל הלובי הדו-מפלסי המעוצב, עוברת בריכת השתקפות שחורה ובתוכה צרוב באבן טקסט ממחזה. סגנון הבנייה הברוטאליסטי (בטון חשוף), שאפיין את המבנה הציבורי שאכלס את התיאטרון, קיבל במגדל עושר צורני רב עם משחקי אור בחללים הפנימיים ובחלקים חיצוניים במגדל החדש.

 

בנוסף, חדר הכושר במגדל יהיה בקומה השנייה בחלל כפול וישקיף לנוף ובצמוד לו מרפסת שמש. בריכת השחייה תהיה בקומה מעליו, אף היא בחלל בגובה של כ-7 מר, מוקפת משלושה כיוונים בקיר מסך שיאפשר צפייה בנוף תוך כדי שחייה. 

 (הדמיה: וויופוינט) (הדמיה: וויופוינט)
(הדמיה: וויופוינט)

 (הדמיה: וויופוינט) (הדמיה: וויופוינט)
(הדמיה: וויופוינט)

 (הדמיה: וויופוינט) (הדמיה: וויופוינט)
(הדמיה: וויופוינט)

לדברי פרידמן, "החלטתי לצאת לדרך חדשה ולהביא לידי ביטוי את היכולות היזמיות והעסקיות שלי, שרכשתי במסגרת היותי שותף בחברת גינדי השקעות, שם אני ממשיך לכהן כחבר דירקטוריון. מיזם הנדל"ן בבית ליסין הוא מבחינתי הפרויקט המעניין ביותר מבין אלה שהייתי שותף בהם עד כה, החל משלב ניהול מו"מ על רכישת הקרקע היכן שרבים אחרים נכשלו, דרך החבירה לקבוצת המשקיעים, הסרת המכשולים הרגולטוריים ועד לתכנון ולעיצוב המגדל כך שיתאים לאייקון התרבותי שכה מזוהה עם העיר תל-אביב".

 

לדברי אלה שמר, בעלי חברת מגדלים המנהלת את שיווק הפרויקט, "מאז ניהול השיווק של מגדלי אקירוב, לא הוקם בצפון הישן של תל-אביב מגדל המשלב באופן כל כך מדויק מיקום מצוין, תכנון אדריכלי ברמה הגבוהה ביותר ויזם הנחוש להקים מגדל מגורים באיכות בלתי מתפשרת. תכננו תמהיל דירות מגוון, תוך שימת דגש על דירות בשטח של 150-200 מ"ר כדירה אחת - ולא חיבור מאולץ של שתי דירות, החסר היום במגדלים בעיר. כמו כן, הקפדנו על תכנון מרפסות לכל הדירות, כולל לדירות הקטנות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: וויופוינט
הדמיית פרויקט מגדל בית ליסין בת"א
הדמיה: וויופוינט
מומלצים